Diana în oraşul piticilor (4)

Pierogi z serem

Termini la 20.45 cursul de rusă şi te gândeşti că în jumătate de oră vei fi deja la cămin şi în sfârşit o să mănânci ceva. Mai întâi întrebi dacă vrea cineva să mănânce cu tine. Scoţi din congelator cutia pe care scrie pierogi z serem. Pui în tigaie prima porţie şi ochii de lup urmăresc cu nerăbdare procesul. E gata. O chemi pe M la masă. Zice că te iubeşte pentru asta. Pui în tigaie a doua porţie de pierogi şi între timp stai de vorbă cu M. Ea mănâncă deja. Îi era foame, dar ţi se pare că viteza şi pofta cu care mănâncă nu-s chiar de-o foame. Te gândeşti că poate n-or fi destul de buni sau poate că tu ai făcut ceva greşit. Aştepţi să-i încerci. Când sunt gata, te aşezi la masă. Furculiţa, înger cu săgeată, duce primul pierog spre gura ta. Începi să mesteci şi-ţi dai seama că-i dulce. De-asta mânca ea prea încet.
Pierogi z serem. În traducere - colţunaşi cu caşcaval. Laşi farfuria pe masă, îţi schimbi hainele şi ieşi la Carrefour. Salam, pateu şi caşaval. O altă cină obişnuită cu sandwich-uri.

Poftă bună la nimic

Ce ţi se mai întâmplă când nu ştii poloneza?
Te duci la milk bar să iai prînzul şi alegi din menu ryz z X. Şi X, afli abia apoi, înseamnă ulei de măsline. Aşa că nu-ţi rămâne decât să mănânci orez cu nimic, adică riso bianco în italiană (foarte sănătos zic ei), pentru că nu mai ai timp să stai jumătate de oră la coadă.
Orez. Atât. Smacznego!

/cişî cişonţă cişîsto cişâdeşîci cişî/, adică 3333

Ieri am învăţat numerele în chineză. Mult mai simplu decât în orice altă limbă. Până le-am învăţat în poloneză, când ne duceam să cumpărăm ceva şi ni se spunea preţul, obişnuiam să dăm 100 zlt. Era mult mai uşor. Ştiam că nu am luat mai mult decât atât, aşa că-i ok. Cuvintele pe care le pronunţă doamna de la casă nu par decât o adunătură de ş, ci, şci, cişî.

Sursa
2013-10-20 13:33:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

08:54:11Ștefan Iamandi: mii de surse media au publicat informații de la Congresul OIV din Moldova —» Fine Wine
06:01:00ÎN AȘTEPTARE 4/11 —» Leo Butnaru
16:03:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:40:3510 motive pentru a te înscrie la Summer English Academy (5-12 iulie) —» Moldova Creștină
05:09:00ACOLO UNDE ZIUA SE NUMEȘTE ODOR —» Leo Butnaru
03:14:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:24:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:44:11Mafia lemnului atacă și pe litoral —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:38Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:18:003 DIN 11 —» Leo Butnaru
17:04:29Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:04:29Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:29:40Guest post: top 5 spumante recomandate de stagiara Fine Wine  —» Fine Wine
05:13:00EU, PERSONAJUL —» Leo Butnaru
00:49:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:27:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:22:13Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:02:00Luna Noua în Rac - 25 iunie 2025 —» codul omega
14:53:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:00:00Îți amintești? Ai fost acolo când vocea creației era sunet pur, iar gândul tău aprindea lumina în cristale —» codul omega
13:39:17Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:48:00VOLUMUL 2 DIN 11 —» Leo Butnaru
11:16:39Relevanța – noua formă de supraviețuire? —» Efrosnatalita’s Blog
08:04:26Nou: Castel Mimi Sânzienele 2024 —» Fine Wine
05:06:00FURT INTERNAȚIONAL ÎN ARENA OLIMPICĂ! —» Leo Butnaru