Mulţumesc

“Cineva a trecut prin viaţa mea. E atât de rar să mi se întâmple cineva.”

F. Beigbeder

Faptul că am trăit în această lume nefamiliară mie, e drept, nu mult, dar suficient, măcar ca experiment social natural m-a îmbogăţit mult. Mi-a lărgit înţelegerea, m-a făcut să pot trece frontiere pe care în alte împrejurări nu le simţeam şi peste care nu aş fi trecut, mi-a mărit imunitatea faţă de provocările vieţii, m-a făcut să realizez că există comunicare chiar şi atunci când tot ce este comun nu e reprezentat decât de aluviunile condiţiei umane. Şi m-a obligat să intru în jocul unei relaţii complicate dintre moralitatea păgână şi cea creştină, din ipostaza unei formaţii pozitiviste şi a unei educaţii nefondate pe frica de Dumnezeu.

Sigur că tinereţea înseamnă adesea naivitate şi uşurinţa de a nu percepe asprimile vieţii. Dar mă întreb dacă nu chiar “caracterul aprig al vieţii” dă vieţii o dimensiune pe care copilăria o exclude. Şi chiar dacă mă duce gândul la mecanismele de apărare, la strategiile de autoînşelare, eu încă mai cred că în acea perioadă din viaţa mea nu am privit viaţa pieziş, ci drept în ochi.

Despre ce tot aberez? Păăăiii, vreau să dedic aceste cuvinte cuiva drag. Nu contează numele lui, contează cine este el. El e EL. El e unic. El ii dispreţuieşte pe toţi, iată de ce eu nu-l dispreţuiesc. N-ai sa gaseşti niciodată la fiinţa asta deosebită, cea mai mica intentie de a căuta sprijinul şi ajutorul cuiva. Lui dimpotrivă, nu-i place să acţioneze decât singur. Şi asta nu-l sperie, ba chiar il face unic. Nu are mușchi (nu e cacioc, cum spune el :mrgreen: ), nu poartă ochelari și nu are Jeep. Dar asta nu îl coboară nici cu un milimetru față de alții. Din contră, e mai sus. E foarte sus. Căci e cel mai bun.

Am învăţat de la el că viaţa e nedreaptă, că viaţa e o mare curvă. Că trebuie să lupţi chiar şi atunci când ţi se răstoarnă toate oalele în capul tău. Că nu trebuie să renunţi sub nici un pretext. Că de crezi în ceva, nu lăsa pe nimeni să-ţi distrugă credinţa. Că adevărul e unul, şi acela se află doar la tine.

Că tre să spui lucrurilor pe nume. Că familia e sfântă. Că omul merită o a doua şansă. Uneori şi a treia. Poate şi a patra… Că trebuie să ierţi. Că dacă cineva îţi dă o palmă peste obraz, întoarce-i şi celălalt obraz. Că niciodată nu trebuie să spui niciodată. Că omul nu se poate schimba, se schimbă atitudinea sa. Că iubirea nu se spune, nu se arată prin cuvinte frumoase, ci prin fapte. Că fiecare are valorile sale. Că nu trebuie să impui nimănui modul tă de viaţă, de a fi. Că fiecare vede fericirea în felul său. Că orice este posibil.

Țin să-i spun un mare MULȚUMESC pentru că există, pentru ceea în ce mă transform când sunt cu el, pentru că mi-a fost alături când am avut nevoie, pentru multe multe altele.


Filed under: stări Tagged: amor, dragoste, familie, frică, făţărnicie, iubire, lecţie, mulţumire, prietenie, relaţii, soartă, valori, viaţă, vise, şansă

Sursa
2010-10-27 01:01:55Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
13:40:07Poliția și jandarmii ignoră reguli elementare de circulație —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:22Dezvoltarea spiritului antreprenorial al copiilor —» BiblioCity
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
20:29:42Satan: Our Adversary —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity