Creaza o compozitie cu o fata cu tematica naturala

In acest tutorial vei invata cum sa creezi cateva efecte dragute cu vectori, brushuri personalizate si stocuri imagini pentru a crea o compozitie cu o fata tematica naturala in Photoshop, Vei vedea cum sa folosesti efectele diferite pentru a focaliza ochiul vizitatorului, cum sa amesteci vectori si imagine de stoc astfel incat se para coerent.

Sa incepem.

Imaginea finala


Unelte folosite:
  • Adobe Photoshop
  • Diferite stocuri de imagini
  • Brushuri personalizate
  • Vectori
Pasul 1: Crearea documentului si selectarea stocului

Pentru inceput avem nevoie de un stoc de imagine pentru a o folosi ca si baza manipulatiei. Eu am folosit un stoc dupa shutterstock, dar daca tu nu vrei sa-l folosesti acest stoc, nu este nevoie sa-l folosesti. Doar asigura-te ca imaginea ta de stoc are o vedere asemanatoare. Imaginea mea arata ca si imaginea de mai jos. Pentru restul tutorialului, ne vom asuma ca si tu vei folosi aceas imagine de stoc.

Vom pastra dimensiunea imagini la fel de larga cum putem. Eu am redimensionat imaginea la 3000×2000 px. Dupa ce ai termiant de redimensionat, ar trebui sa duplicam layerul si sa-l setam pe Multiplu. Dupa ce esti gata, sterge tot din partea stanga. Nu este nevoie sa o intunecam si pe ea, doar partea dreapta.

Pasul 2: Incorporarea cernelei

Acuma este timpul sa incorporam alte elemente. Pentru inceput vom avea nevoie de cateva brushuri cu stropi in partea dreapta. Doar arunca-le in si impodobeste-le (folosind un brush moale la margini de 300px) astfel incat sa dispara in par.


Pasul 3: Incorporarea vectorilor

Acest pas este optional, dar eu cred ca adauga o diversitate atat de necesara. Am sa folosesc cativa vectori dupa http://wegraphics.net/, dar tu poti sa folosesti orice vectori gasesti sau ai.


Dupa ce ai vectori, doar adauga-i la fel cum ai facut cu stopi. Asigura-te  ca se amesteca frumos ! Amestecarea poate fii facuta in acelas fel cum am facut si cu stopi.Pentru a termina cu munca vectorilor, apuca un alt vector si arunca-l pe fata ei. Seteaza-l pe Multiply la 50% si dupa duplica acest layer, layerul duplicat ar trebui sa fie pe Overlay la 40%. Dupa ce esti gata, doar sterge toate partile care trec peste ochi.

Pasul 4: Colorare

Acuma este timpul sa adaugam ceva culoare. Pentru a incepe, va trebui sa sa va ganditi la ce culori sa folositi in paleta. Eu am mers cu roz, albastru si verde.

Pentru inceput, creaza un nou layer si seteaza brushul tau ca si in imaginea de mai jos. Dar orice dimensiunea a brushului va merge cat timp il fac la fel ca un dezastru.

Dupa ce ai setat brushul, mazgaleste cu 2 culori peste panza.

Acuma va fii nevoie sa aplicam filtrul Gaussian blur cu radius la 250px. Acuma seteaza layerul cu culoare pe Overly si sterge orice nu este in par.

Dupa ce esti gata, repeta acest pas cu o culoare diferita, eu am mers cu verde.

Acuma repeta acest pas inca o data folosind aceleasi culori pe care le-ai folosit precedent. Totusi, de aceasta data vom seta layerul pe Color Dodge.


Dupa ce ai avut succes cu adaugarea atator multe culori nevoite in par este timpul sa incepem sa completam “make up”-ul. Asa ca repeta pasul de mai sus (creend layere de acoperite) folosind o culoare, eu am mers cu verde in acest pas pana cand am crezut ca se potriveste cu desenul cel mai bine. Cand faci acest lucru, asigura-te ca curge cu ochi ca si mai jos.Documentul meu arata acuma ca si in imaginea de mai jos.

Pasul 5: Implementarea vegetatiei

Pentru a incepe, vei avea nevoie de o colectie cu vita de vie, frunze, crengi si alte forme de vegetatie. Explicatia mea de mai jos de cum am facu punerea in aplicare a fii o lista a stocurilor pe care tu le poti folosi, cateva pe care eu le-am folosit.

Deci prima imagine de stoc pe care am folosit-o este dupa shutterstock. Este o imagine a unor vectori. Ei arata ca si in imaginea de mai jos.

Acuma va trebuie sa izolam imaginea de stoc. Dupa ce ai terminat, va trebui sa incepi sa adaugi vita de vie. Eu am inceput prin adaugarea unei frunze din vita de vie si pozitionand-o pe un o suvita lunga de par astfel incat parul ei sa apara inmugureste frunza.

Acuma am adauga o intreaga fita de fie in varful parului. Incearca sa pozitionezi stocurile ca si cum am facut eu in imaginea de mai jos, ca si cum in si imprejurlui parului, ca si cum este in parul ei.


De asemenea, ia notite de la imaginile de mai sus. Remarca ca vita de vie dispare in negru, la cum parul nu. Acest lucru te va ajuta la amestecare.

Acuma doar continua ! Ia cunostinta ca eu am adaugat o vegetatie moarta si vie, acest lucru te va ajuta sa faca bucata mai dinamica. De asemenea am pozitionat frunze aleatori pentru a incerca si a adauga un pic de adancime in imagine. Acestea sunt ambele lucruri care trebuie sa le tii minte cand lucrezi pentru a ta.De asemenea, asigura-te ca variezi absolut totul cum poti tu de bine, de exemplu, imaginile de mai jos care ofera vegetatie larga si mica la fel ca si o vegetatie moarta si vie.


Pasul 6: Incorporare animala

Pentru a incepe, va trebui sa ne dam seama ce vrem sa adaugam. Eu am mers cu niste pasari, mamarute si insecte. Dar tu poti folosi orice iti place, de exemplu, un fluture va merge bine.

Asa ca apuca PSD-ul – http://browse.deviantart.com/resources/applications/psd/?q=bird#/d1euik6 minunat furnizat de catre http://fairiegoodmother.deviantart.com/.

Apuca o pasare si redimensioneaz-o. Dupa ce ai terminat, arunc-o astfel incat sa arate micuta.

Acuma vom adauga o musca efemera care o poti descarca dupa http://www.sxc.hu/photo/147398.

Schimba nuanta spre un albastru si seteaza layerul pe Multiply. Acest lucru va sterge partea alba din imagine aratand doar partile negre din musca efemera. Seteaza musca si pozitioneaz-o intr-o zona luminoasa a modelului.

Acuma poti merge mai departe si sa apuci o mamaruta dupa: http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=download&id=513002. Dupa ce ai terminat de decupat, izoleaz-o in acelas fel cum ai izolat toate stocurile precedente.

Dupa ce ai terminat de izolat dute la Filter > Stylize > Diffuse si seteaza pe Anisotropic. Datorita calitati teribile a imagini vom aplica acest filtru de 2 ori si dupa aceea apasa CTRL+SHIFT+L pentru a nivela automat mamaruta. Redimensioneaz-o dramatic si potioneaz-o ! Eu am adaugat 3 mamarute in total in diferite unghiuri si dimensiuni.


Documentul meu arata acuma ca si in imaginea de mai jos.

Pasul 7: Finalizarea si inchidere

Acuma esti gata ! Pentru a termina bucata, am duplicat cateva layere de colorare pe overlay si layere pe color dodge (cele create precedent) pentru a lumina documentul.

Dupa ce a terminat acest lucru, am redimensionat si ascutit, acuma suntem gata ! Imaginea mea finala arata ca si in imaginea de mai j0s.

Sper ca ti-a placut tutorialul meu si ca am creat o imagine care iti place !

Tradus din engleza in romana de catre AnDr3yy

Sursa: http://design.creativefan.com/having-fun-with-vectors-custom-brushes-and-stock-images-for-a-nature-themed-girl-composition-in-photoshop/


Sursa
2010-10-14 16:43:55Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:57:07Neamule cu doine-n stele, De ce cânți inimii mele… —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
09:01:47Nocturna Bibliotecii: Ediția din acest an a fost dedicată acțiunilor omului asupra schimbărilor climatice —» BPR Ungheni's Blog
13:19:20TUDOR STĂVILĂ  – o CRONICĂ vie a discursului plastic din Basarabia —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
06:29:29„Bravo, Lika!” Ahedjakova licitează statueta NIKA pentru ajutorarea deținuților politici —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:27:42MACBETH. Monstrul care transformă dragostea în ură —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:26:20Bookfestul meu, Radmila mea... No, și oleacă Ianoș :) —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:21:58IUBIREA LA OAMENI. Vodka, trecutul care ne bântuie și destinul „glubincilor” rusești —» nimic nu e asa cum pare a fi...
05:30:06Sergiu Litvinenco revine pe calea cea dreaptă? —» un alt blog
13:32:05Blonde —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:08:28Solidaritate cu femeile revoltate din Iran. Protest la București —» Curaj.TV | Media alternativă
17:52:43Mărieș mă alungă în Rusia, a privatizat km0!? —» Curaj.TV | Media alternativă
21:16:12Zice că surorile și bărbatul i-au luat ilegal fiica —» Curaj.TV | Media alternativă
20:33:59Un câine bătrân care urlă, plângând, pe ruinele casei în care a fost spulberată familia sa... Să ierți? Cum?! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
20:31:12Am pus poliţia la treabă pentru o cauză verde —» Curaj.TV | Media alternativă
14:57:12SuntMAMĂ răspunde la Chestionarul lui Marcel Proust —» Sunt MAMĂ!
06:19:47Ortodoxia dragostei, ortodoxia urii și talibanul Kirill —» blog cultural
05:43:18Ministrul Gaibu: reforme de dragul unui milionar din Tvardița, îmbogățit pe spirt, tutun și carne din Brazilia —» un alt blog
19:39:56Și după închiderea Duty Free câte judecate internaționale vor urma? —» un alt blog
18:09:53What’s New in the Editor: More Design Tools, Enhanced Lists, Easier Block Switching —» costica
13:59:00Opera GX teams up with TikTok for the #GamingForAll challenge feat. BlindWarriorSven, challenging gamers to defy their limitations —» Luchian Alexandru
11:58:56Retrospectivă. Simpozionul Național de Studii Culturale. Ediția a IV-a —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
10:38:35Spînu face rublet cu rușii dar cere ajutor de la România… // Despre păcură —» un alt blog
06:58:33Am zis să nu mai „ating” politicul din RM, dar a ieșit Angela Merkel și ne-a avertizat să nu ne jucăm cu putin. Și m-a enervat, mama mă-sii! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
05:43:21Faceți cunoștință: Corina Gaibu, ONGistă, vicepreședinte de partid, soție de ministru și abonată la rublet din buget —» un alt blog
17:18:18Pledoarie pentru pedalare, ca să respirăm mai ușor —» Curaj.TV | Media alternativă