Cuţitarii


Acest post este scris în cinstea fraţilor mei de suferinţă, ca amintire a durerilor din trecut şi ca o cercetare pentru cei care încă obişnuiesc să învârtă cuţitul în rană.

Acest post este scris şi pentru că în perioada aceasta a sărbătorilor suntem mai sensibili şi sper să fi prins un timp prielnic pentru câteva sfaturi.

Un mod în care aceste persoane iubite îmi arăutau preţuirea lor era prin faptul că mă vroiau în prezenţa lor.

Sentimentele care mi-au rămas adânc imprimate în suflet sunt cele care m-au rănit. Dacă cineva iubit vroia să mă rănească, trebuia să-mi arate că nu mă consideră vrednic să stau în prezenţa lor.

Poate că acest post este şi o refulare, aş plânge dar nu pot acum. Sentimentele sunt întotdeauna amplificate de amintiri, şi de cele mai multe ori sentimentele cele mai profund înrădăcinate în suflet sunt acelea care ţi-au provocat durere.

Prietenii mei cei mai apropiaţi, dar şi eu, suferă de o insensibilitate crasă. Şi eu sufăr. Cred că e ceva transmis genetic. Urăsc gena asta.

E o genă rece, miroase a mucegai şi îţi provoacă senzaţia produsă de momentul în care eşti singur în întuneric beznă şi auzi sunete pe care nu ţi-ai dori să le auzi în lumina aceea obscură.

Toată atitudinea aceasta se naşte din preţuirea pe care o punem unii pe alţii. Exagerez înadins. Aducerea aminte este amplificată enorm de mult când reîntâlneşti sentimente din trecut.

Gândeşte-te că s-ar întâmpla să mai iei încă odată acea bătaie cruntă care te-a făcut să-l urăşti pe părintele tău sau să mai fii jignit odată în faţa întregii clase de o profesoară fără să fi avut posibilitatea să te scuzi sau să răspunzi. E crunt.

Aceasta a fost introducerea.

Cum spuneam mai sus, când eram micuţ, cineva îmi putea arăta preţuirea acceptându-mă în cercul lui de prieteni şi integrându-mă acolo.

Ce credeţi? Ştiţi deja! Am o grămadă de amintiri din copilărie, din adolescenţă când oamenii dragi mie m-au respins inconştient sau pe diferite motive slab întemeiate din activităţile care mi-ar fi provocat şi mie bucurie, nu pentru că ele însele crează plăcere ci pentru că erau oameni speciali acolo.

În adolescenţă am fost tipul tânărului răzvrătit, rebel, obraznic, impertinent, lipsit de maniere şi de gusturi, lipsit de experienţă şi de fineţe.

Este extrem de greu să ai lângă tine un astfel de om care se manifestă. Este greu să accepţi un astfel de copil şi să ai răbdare cu el şi să trăieşti cu speranţa că-l vei influenţa şi că se va schimba.

Mă doare că văd că, parcă, sunt blestemat să repet aceleaşi greşeli. Te simţi îngrozitor să vezi că eşti sortit să calci pe aceleaşi cărări greşite pe care le-ai criticat, care ţi-au creat durere şi pe care le-ai urât.

Cu trecerea anilor, Dumnezeu a lucrat în viaţa mea şi probabil că acesta este motivul pentru care am fost primit în mijlocul celor pe care îi iubesc. E ruşinos.

Dacă Dumnezeu ne-ar fi primit în prezenţa Lui doar atunci când am fi ajuns la un anumit stadiu de neprihănire.

Eu numesc modul acesta de acceptare în schimbul altui lucru cu un cuvânt puţin dur poate şi anume: prostituţie. Adică, dacă îmi dai – te recompensez. Dacă îmi dai, îţi dau şi eu. Tu îmi dai ce vreau, eu îţi dau ce vrei.

De ce scriu acest articol? Recent mi s-a întâmplat să mă scarpine cineva la cicatrice.

Vechi lovituri dar acum vindecate. Ştiţi însă că cicatricele se pot irita dacă le scarpini, aşa cum se irită orice parte a corpului care e scărpinată intensiv. O cicatrice însă se înroşeşte şi e irită mai repede pentru că nu ar fi trebuit să existe în mod natural.

Nu am fost insultat, jignit, lovit, ofensat, rănit sau ultragiat (definiţia de la a fi lezat) ci am fost scărpinat în cicatrice şi asta m-a făcut să-mi amintesc şi să mi se deruleze înaintea ochilor minţii câteva zeci de secvenţe dureroase din trecut.

Uneori aproape că consider un blestem să ţii minte (anumite lucruri).

E rău, dăunător şi nefolositor să te simţi în floarea vârstei fără valoare, doar pentru că cineva din neatenţie sau intenţionat pentru a te proteja de anumite lucruri, te-a uitat. E rău şi e vina celui cu cicatricea dar s-a întâmplat.

Poate că e inevitabil să nu stârneşti amintiri şi uneori vin ele nestârnite dar e rău să simţi durerea cuielor înfipte în picioare de acum 10 ani.

Mi-a fugit muza aşa că rămân la acestea care au fost scrise.

Dragilor mei fraţi.


Sursa
2010-01-14 12:54:22Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

09:00:00Opera Crypto Browser Announces Plans to Integrate Elrond  —» Luchian Alexandru
08:54:49Plâng de fericire. 215 Eroi ai Ucrainei, printre care și comandanții Azovului au fost eliberați! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:30:11Rușii vor să transforme „tribunalul” de la Mariupol într-un proces exemplar de condamnare a nazzismului —» nimic nu e asa cum pare a fi...
14:57:59Purcari promovează steak-urile produse de companiile lui dmitri medvedev —» un alt blog
12:22:52SCURTĂ RELATARE DE PE FRONT. Nu cel ucrainean, cel politic, moldovenesc —» Nicolae Federiuc
10:21:36S-a aruncat în aer împreună cu ocupanții care l-au descoperit. Ce se întâmplă, de fapt, în cadrul contraofensivei armatei ucrainene? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
09:47:38Putin a anunțat mobilizarea parțială. Reacția unei mame: „...чтоб ты сдох, козлина!” —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:37:10Escaladarea nebuniei —» blog cultural
05:41:58Ce poreclă are informatorul Litvinenco în dosarele SIS-ului? —» un alt blog
18:37:45Câteva propuneri privind cercetarea științifică în Republica Moldova —» Gheorghe Cuciureanu
17:18:31Eulogy: Andrei Bivol —» Erik and Elena Brewer's Weblog
09:59:00Create the first in-browser game for Opera GX Mobile and save millions of gamers from the nightmare of no mobile data or WiFi —» Luchian Alexandru
05:15:12Azi trebuiau să protesteze agricultorii, dar Slusari i-a vândut… —» un alt blog
05:13:04Casa Rusa din Chisinau a donat carti Bibliotecii Alexe Rau din Briceni si Bibliotecii Ion Druta din Donduseni —» un alt blog
18:43:11Militari și jandarmi, pe urmele poliției iresponsabile —» Curaj.TV | Media alternativă
18:31:59Proiectul genomului uman (Cu Bună Știință #26) —» Curaj.TV | Media alternativă
18:24:49Poliția locală Bacău, prinsă pe picior greșit —» Curaj.TV | Media alternativă
18:16:14În ce a fost îmbrăcată Maia Sandu la funeraliile lui Nicolae Bulat? —» un alt blog
18:03:00Au fost la pretura Centru cu reproș pentru corupție —» Curaj.TV | Media alternativă
17:44:06Carabinierii alungă oamenii de pe gazon! —» Curaj.TV | Media alternativă
06:50:10TEWA V(ia) Feteasca Neagră 2019 —» Fine Wine
17:10:22A făcut plîngere penală unui complet de la CSJ —» Curaj.TV | Media alternativă
12:00:05Jurnal de emigrant/ă: Trebuie sã mergem împreuna (2 ep) —» Curaj.TV | Media alternativă
07:43:37După eliberarea regiunii Harkiv începe documentarea crimelor comise acolo de ocupanți. Primele cifre ale ororii... —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:40:13Nu citiți acest text dacă sunteți prea sensibili. Explic de ce imperiul rus trebuie să dispară. Neîntârziat! —» nimic nu e asa cum pare a fi...