113829 cazuri COVID-19 în Moldova
13169 – cazuri active
98276 – cazuri vindecate
2384 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 5 decembrie 2020 ora 06:27


Cuţitarii


Acest post este scris în cinstea fraţilor mei de suferinţă, ca amintire a durerilor din trecut şi ca o cercetare pentru cei care încă obişnuiesc să învârtă cuţitul în rană.

Acest post este scris şi pentru că în perioada aceasta a sărbătorilor suntem mai sensibili şi sper să fi prins un timp prielnic pentru câteva sfaturi.

Un mod în care aceste persoane iubite îmi arăutau preţuirea lor era prin faptul că mă vroiau în prezenţa lor.

Sentimentele care mi-au rămas adânc imprimate în suflet sunt cele care m-au rănit. Dacă cineva iubit vroia să mă rănească, trebuia să-mi arate că nu mă consideră vrednic să stau în prezenţa lor.

Poate că acest post este şi o refulare, aş plânge dar nu pot acum. Sentimentele sunt întotdeauna amplificate de amintiri, şi de cele mai multe ori sentimentele cele mai profund înrădăcinate în suflet sunt acelea care ţi-au provocat durere.

Prietenii mei cei mai apropiaţi, dar şi eu, suferă de o insensibilitate crasă. Şi eu sufăr. Cred că e ceva transmis genetic. Urăsc gena asta.

E o genă rece, miroase a mucegai şi îţi provoacă senzaţia produsă de momentul în care eşti singur în întuneric beznă şi auzi sunete pe care nu ţi-ai dori să le auzi în lumina aceea obscură.

Toată atitudinea aceasta se naşte din preţuirea pe care o punem unii pe alţii. Exagerez înadins. Aducerea aminte este amplificată enorm de mult când reîntâlneşti sentimente din trecut.

Gândeşte-te că s-ar întâmpla să mai iei încă odată acea bătaie cruntă care te-a făcut să-l urăşti pe părintele tău sau să mai fii jignit odată în faţa întregii clase de o profesoară fără să fi avut posibilitatea să te scuzi sau să răspunzi. E crunt.

Aceasta a fost introducerea.

Cum spuneam mai sus, când eram micuţ, cineva îmi putea arăta preţuirea acceptându-mă în cercul lui de prieteni şi integrându-mă acolo.

Ce credeţi? Ştiţi deja! Am o grămadă de amintiri din copilărie, din adolescenţă când oamenii dragi mie m-au respins inconştient sau pe diferite motive slab întemeiate din activităţile care mi-ar fi provocat şi mie bucurie, nu pentru că ele însele crează plăcere ci pentru că erau oameni speciali acolo.

În adolescenţă am fost tipul tânărului răzvrătit, rebel, obraznic, impertinent, lipsit de maniere şi de gusturi, lipsit de experienţă şi de fineţe.

Este extrem de greu să ai lângă tine un astfel de om care se manifestă. Este greu să accepţi un astfel de copil şi să ai răbdare cu el şi să trăieşti cu speranţa că-l vei influenţa şi că se va schimba.

Mă doare că văd că, parcă, sunt blestemat să repet aceleaşi greşeli. Te simţi îngrozitor să vezi că eşti sortit să calci pe aceleaşi cărări greşite pe care le-ai criticat, care ţi-au creat durere şi pe care le-ai urât.

Cu trecerea anilor, Dumnezeu a lucrat în viaţa mea şi probabil că acesta este motivul pentru care am fost primit în mijlocul celor pe care îi iubesc. E ruşinos.

Dacă Dumnezeu ne-ar fi primit în prezenţa Lui doar atunci când am fi ajuns la un anumit stadiu de neprihănire.

Eu numesc modul acesta de acceptare în schimbul altui lucru cu un cuvânt puţin dur poate şi anume: prostituţie. Adică, dacă îmi dai – te recompensez. Dacă îmi dai, îţi dau şi eu. Tu îmi dai ce vreau, eu îţi dau ce vrei.

De ce scriu acest articol? Recent mi s-a întâmplat să mă scarpine cineva la cicatrice.

Vechi lovituri dar acum vindecate. Ştiţi însă că cicatricele se pot irita dacă le scarpini, aşa cum se irită orice parte a corpului care e scărpinată intensiv. O cicatrice însă se înroşeşte şi e irită mai repede pentru că nu ar fi trebuit să existe în mod natural.

Nu am fost insultat, jignit, lovit, ofensat, rănit sau ultragiat (definiţia de la a fi lezat) ci am fost scărpinat în cicatrice şi asta m-a făcut să-mi amintesc şi să mi se deruleze înaintea ochilor minţii câteva zeci de secvenţe dureroase din trecut.

Uneori aproape că consider un blestem să ţii minte (anumite lucruri).

E rău, dăunător şi nefolositor să te simţi în floarea vârstei fără valoare, doar pentru că cineva din neatenţie sau intenţionat pentru a te proteja de anumite lucruri, te-a uitat. E rău şi e vina celui cu cicatricea dar s-a întâmplat.

Poate că e inevitabil să nu stârneşti amintiri şi uneori vin ele nestârnite dar e rău să simţi durerea cuielor înfipte în picioare de acum 10 ani.

Mi-a fugit muza aşa că rămân la acestea care au fost scrise.

Dragilor mei fraţi.


Sursa
2010-01-14 12:54:22Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

16:01:36DOCUMENT DE POZIȚIE cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului —» Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)
15:21:39eBook Cartier. Top vânzări noiembrie 2020 —» Gheorghe Erizanu
18:51:23Portret de candidat. Veaceslav Șaramet, candidat la Senat, în Diaspora, din partea ProRomânia: ”Diaspora merită mai mult respect de la București” —» Elena Robu
18:33:00Apel public cu privire la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 —» Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)
17:04:07©️ Pustiu —» Licurici de suflet
16:32:56În armată cu dizabilități —» Dragostina Vicol – jurnalism militar
15:19:33Tot mai puține atribuții pentru președintele ales Maia Sandu: Spre o funcție de decor? Concluziile zilei de azi din Parlament —» Elena Robu
14:38:29SIS-ul & chiloții primei doamne —» Gheorghe Erizanu
13:56:49Ziua 3: Ilustram o poveste de Craciun si pregatim compot din fructe uscate —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
13:50:37Portable Safety With Door Security Bars —» Virtual Chişinău
10:50:42COVID-19: Italia introduce restricții de călătorie de Crăciun şi Anul Nou —» Elena Robu
15:48:50Top vânzări noiembrie 2020. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
15:41:10Maia Sandu îndeamnă cetățenii să iasă mâine, la ora 10.00, în fața Parlamentului ”pentru a apăra votul și voința poporului” —» Elena Robu
15:20:04Secretarul general al NATO: Rusia încalcă integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova —» Elena Robu
14:47:33©️ Toate se întâmplă la timp, timpul lor, nu al tău! —» Licurici de suflet
14:23:18Portret de candidat. Cătălin Avramescu, candidat PMP Diaspora la Senat: “Diaspora va avea în mine un interlocutor real” —» Elena Robu
14:14:19Ziua 2: Scriem scrisoare Mosului, si coacem biscuiti cu fulgi de ciocolata —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
14:13:06Nou: Sauvignon Blanc 2019, Minis Terrios Wines —» Fine Wine
13:53:31Inițiativa PSRM susține ideea MoldovaLand? —» un alt blog
12:40:17MoldovaLand în loc de paragina de pe „Republican”? Șor cu Pentru Moldova vor parc în centrul Chișinăului. —» un alt blog
06:00:20Мой коронавирус —» Бессарабские хроники
00:23:12Divorțul în Polonia —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
22:17:14Dezamăgit de primarul din sat —» Curaj.TV | Media alternativă
21:31:25Geană e cu camera ascunsă la secția de poliție —» Curaj.TV | Media alternativă
19:03:16Camelia Radu acuză: NU NE VOM OPRI! Acum toți politicienii prahoveni sunt la colț —» Curaj.TV | Media alternativă