odă tiraniei

Ieri ruşii nostalgici au celebrat 130 de ani de la nasterea dictatorului Iosif Stalin. Este interesant acest sentiment de respect şi admiraţie pe care îl are poporul rus pentru tirani. Vedeţi voi, chiar dacă Stalin a fost un călău, care a omorât atâţea oameni, ruşii se mândresc totuşi cu el, atribuindu-i meritul de a fi câştigat războiul. Şi asta conteză cel mai mult, după părerea lor, pentru că nu degeaba spun tot ei: победителей не судят.

Şi Putin este iubit de marele popor rus, spre deosebire de Elţin, care era dispreţuit. Ruşii cred că datorită lui Putin şi anume în timpul “domniei” lui Rusia s-a ridicat din genunchi. Abuzurile puterii contează mai puţin pentru vecinul nostru de la răsărit, mai important este să-ţi poţi permite să le arăţi tuturor vecinilor degetul mijlociu. Şi nu contează, că este vorba de Hitler, de Bush sau de Saakashvili.

Cred că şi noi, moldovenii, suntem fermecaţi de dictatorii carismatici, care ştiu să se impună. Moldoveanului nu-i prea plac poeziile, dar ştie să recite versul “Unde eşti tu, Ţepeş doamne”. Şi despre Sparta cunoaştem. Şi tare ne place să ne identificăm cu cei trei sute de viteji spartani care au ţinut oastea persană în trecătoare câteva zile.

În lipsă de inamici care să-i ia în serios, spartanii noştri autohtoni poartă războaie glorioase cu sfeşnicul evreilor, îşi bat nevasta şi copiii şi îi taie coada lui Grivei. Pe Facebook şi în blogosferă se dau adevărate bătălii pentru dreptul nostru de a rămâne aşa cum suntem, pentru că, cică

principiile ”democratice” sunt construite exclusiv pe felul de a fi a occidentalilor, fără a lua în calcul specificul altor civilizații. (Oleg Burcă)

Cea moldovenească, de exemplu. Dar, mă rog, nu suntem singura civilizaţie de pe globul moldovenesc. Mai este Uganda. O ţară cu simpatizanţi şi în Moldova, de altfel. Unul din ei este Alexandru Curbet, un luptător înflăcărat cu imoralitatea, care nu se lasă până nu stârpeşte ultimul homosexual din Străşeni.

Prin anii 70, Uganda îl avea preşedinte pe Idi Amin. Un tip tare de treabă. El se autoîntitulase “His Excellency President for Life, Field Marshal Al Hadji Doctor Idi Amin, VC, DSO, MC, Lord of All the Beasts of the Earth and Fishes of the Sea, and Conqueror of the British Empire in Africa in General and Uganda in Particular”.

Lord of All the Beasts of the Earth and Fishes of the Sea

Avea cinci soţii şi vreo 50 de copii. Avea şi duşmani. Capul unuia din ei îl ţinea în frigider, în calitate de trofeu. Execuţiile în masă în Uganda au luat o asemenea amploare, că armata nu mai reuşea să sape atâtea morminte, şi atunci îi arunca pe cei ucişi în Nil. De câteva ori autorităţile au trebuit să oprească hidroelectrocentrala, că se astupau ţevile cu cadavrele celor executaţi. Amin mai era şi canibal, asta fiind tot specificul civilizaţiei, care nu accepta felul de a fi a occidentalilor.

Aş vrea şi eu un asemenea preşedinte. Un adevărat bărbat. Cred că ar da foarte bine la aspiraţiile noastre europene, şi în general, ar avea potenţialul şi capacităţile necesare pentru a explica tuturor adevărata esență a acestor “valori” occidentale.


Sursa
2009-12-22 19:33:33Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

07:01:51Săptămâna în care mama lui Dodon a fost insultată. Și despre tatăl președintei. —» un alt blog
22:48:55CD Store —» Virtual Chişinău
07:56:58Lipsa de transparență a #năPASta. Ministrul Боля are COVID. —» un alt blog
21:46:48A Dermatologist For Your Skin Problems —» Virtual Chişinău
16:48:35Atenționează că o concurentă n-ar fi integră ca să conducă un spital —» Curaj.TV | Media alternativă
16:43:30Au luat la bătut momîia #Putler de la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:04Vaja Jhashi despre „preluarea afacerilor”, concurenți, cetățenii și cum poți fi parte a Trans-Oil —» un alt blog
06:30:48Vaja Jhashi despre relația cu Plahotniuc, a doua identitate și relația cu arabii —» un alt blog
17:35:36Maia Sandu, face din Marina Tauber, cea mai vocală lideră a opoziției? —» un alt blog
13:47:50Problema apei calde la Ploiești încă este departe de a fi rezolvată. —» Curaj.TV | Media alternativă
09:00:32Solidaritate: Donații de peste 3000 de euro din partea asociațiilor din Franța pentru refugiații ucraineni din Moldova —» Elena Robu
08:05:21Activitate pentru copii: Pescuiește peștișorii cu furculița —» Sunt MAMĂ!
19:35:00Jandarmeria e chemată să separe apele în #rezist —» Curaj.TV | Media alternativă
19:02:23Cerem dreptate pentru abuzurile din 10 august 2018 —» Curaj.TV | Media alternativă
18:31:19Poliția capitalei, în acțiune pe Calea Rahovei —» Curaj.TV | Media alternativă
13:27:10Ajutând Ucraina ne ajutăm pe noi înșine. Altfel nu avem nicio șansă să trăim într-o lume sigură! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
13:26:55Amnesty International versus Dasha, fetița care și-a tăiat părul —» nimic nu e asa cum pare a fi...
13:26:35Răzbunarea lui Putin: atacuri aeriene nocturne asupra civililor. Va recurge oare și la provocări nucleare? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
20:53:23Gara de Nord e cam departe de civilizație —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:00How to Hire a Civil Law Attorney —» Virtual Chişinău
14:39:57Библиотека и лицей – территория сотрудничества —» BiblioCity
10:27:479 августа – Всемирный день книголюба —» Biblioteca Hristo Botev
09:22:03Aplauze la scenă deschisă pentru instrumentiștii Filarmonicii ploieștene —» Curaj.TV | Media alternativă
05:30:04Trans-Oil susținut de Guvernul SUA și blocat de Guvernarea #năPASta —» un alt blog
19:02:29New Design Superpowers for You to Leverage —» Misterioz