28697 cazuri COVID-19 în Moldova
7836 – cazuri active
19998 – cazuri vindecate
863 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 12 august 2020 ora 20:27


Ce este de fapt comunismul


Ati putea sa va imaginati ca traiti intr-o lume unde violenta , teroarea si persecutia reprezinta ceea ce vezi in fiecare zi ? o lume in care prieteni si familia nu mai sunt de incredere pentru ca frate pe frate se tradeaza ? o comunitate in care fiecare membru al ei este tratat ca un obiect al atingerii scopurilor partidului unic ? un loc unde destinul nu-ti apartine tie ci unui partid ? un stat care foloseste cetatenii sai pentru a demonstra lumii intrege ca numai prin teroare si suferinta se poate de realizat ceva ? o tara unde mamele se lupta pentru o bucata de piine undeva in lumea mare ? un stat care isi indeamna cetateniii la emigrare pentru a aduce banii facuti cu singe si sudoarea fruntii muncind la negru ? un stat unde barbatii sunt deportati fara sa mai stie cineva de ei ? un loc unde potii fi ridicat noapte , inchis fara nici o explicatie ? o parte a terrei unde nu poti spune cea ce crezi si la ce aspiri , care iti sunt valorile , stramosii si neamul ? desi pare greu de crezut acestea sunt realitati ale regimului comunist .
Ideologia comunista promoveaza ideea de societate perfecta , un stat unde toti cetatenii sunt egali , toti traiesc egal si nici un individ nu traieste in afara societati sau la marginea acesteea . In plus saracia si descriminarea sunt eredicate . Statul trebuie sa asigure tuturor studii elementare , asistenta medicala gratuita si egala , o slujba , si toate cele necesare vietii . La prima vedere comunismul isi propune construirea unei societati ideale , perfecte in care un singur partid bazat pe clasa muncitoare poate sa asigure toate cele necesare existentei statului . De fapt, avantajele acestei societati idealiste sunt greu de combatut, dar maniera in care aceste teorii au fost aplicate va pot face sa va schimbati opinia .
Departe de a fi singura, sau, cel putin, cea mai eleganta de a crea un loc, punerea comunismului in prctica a avut efecte negative. Teoria socialismului a fost impusa in societati care nu erau pregatitae pentru o asemenea schimbare radicala. Nu numai ca ideologia initiala a fost gresit interpretata pentru a servii intereselor conducatorilor, dar nici nu a putut fi aplicata asupra economiilor subdezvoltate si asupra sistemelor politice pe care incerca sa le reconfigurez. Drept consecinta singura metoda viabila prin care a fost posibila implementarea comunismului a fost forta. Consecintele acestui fapt au fost dramatice si neasteptate: esecul sistemului insusi si, din pacate drame umane.
Cruzimea comunismului a distrus fundamente seminficative ale umanitatii. Teroarea fizica si pshihica a denaturat conditia umana si relatiile inter-umane. Degradarea umana a atins punctul culminant cand comunistii au inceput sa-i trateze p oameni mai rau decat pe animalele, folosind metode cum ar fi: infometarea, deporatarea si hartuirea. De fapt, dictatura comunista avea doua mijloace prin care era mentinut controlul: invingand dusmanii sau cauzandu-le suferinte nelimitate care i-au urmarit pentru tot restul vietii lor.. nimeni nu se putea opune sistemului comunist.
Marea problema a comunismului era discrepanta evidenta intre teorie si practica. Pe de-o parte, premisa nu era numai inovarea,dar parea sa aduca solutii pentru marile probleme ale societatii capitaliste. Pe de-o alta parte, prin ceea ce au facut, comunistii au omis faptul ca socialismul avea nevoiae de un temei puternic pentru a se dezvolta. Nu era nici timplu potrivit si nici locul potrivit pentru aplicare sa. Drept urmare, datorita abordarii atroce, ideea initial atragatoare a devenit o realitate inacceptabila. Totusi dimensiunea reala a acestui sistem utopic, care s-a transformat intr-o masina a degaradarii, poate fi cunoscuta numai prin ochii celor care au simtit-o…


Sursa
2009-02-22 22:42:11Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:36:55Locuia pe stradă, acum are un culcuş civilizat —» Curaj.TV | Media alternativă
10:24:32La primăria Grindu au venit activişti, femeia cu legitimație sună poliția! —» Curaj.TV | Media alternativă
09:03:37RENAULT SCENIC 3, 15dCI - FAP EGR off —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
07:13:56Un brand nou în lumea vinurilor bune: Caragia Winery —» Fine Wine
05:11:52Cum am ajuns să le oferim copiilor în fiecare vară o vacanță de neuitat la bunici —» Sunt MAMĂ!
22:29:44Distracție ciudată în jungla urbană —» Curaj.TV | Media alternativă
22:09:59DESPRE GLAMOUR ŞI VINĂRII —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:09Înscrieri la webinarul “Vampirii energetici. Cum ne protejăm de oamenii toxici” —» Sanda Diviricean – "Fii-Nu încerca să devii." – Osho
19:04:29Râsuri prezidențiabile —» Sergiu Mocanu
18:48:17ЧТО НАТВОРИЛ ДАРВИН: Кровавое наследие теории эволюции —» Curbet Alexandru
16:12:21Un ”7 aprilie” în Belarus?! Va cădea dictatura lui Lukașenko? —» Elena Robu
10:06:21„Cartea Nicoletei” la Centrul Academic Internațional Eminescu —» BiblioCity
09:10:03Cheia succesului—un parteneriat viabil —» Mişcarea Ecologistă din Ştefan-Vodă
09:06:24Как любимый автомобиль, превращается в кирпич, через 450 км? AdBlue Error —» Сажевые фильтры (DPF/ FAP). Чип тюнинг. Теория, практика.
07:38:20Au prins poliția cu un transport de lemne —» Curaj.TV | Media alternativă
07:29:24Candidata opoziției, Svetlana Tihanovski a părăsit Belarusul —» Elena Robu
07:09:36COVID-19: Peste 20 de milioane de infectări la nivel global —» Elena Robu
07:06:51Tu cui dai energia ta pozitivă? —» Sunt MAMĂ!
00:26:38Despre atașare și siguranță în relații —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
20:10:41Condiții inumane la închisoarea de la Tighina/Bender —» Curaj.TV | Media alternativă
18:59:00Putin, Lukașenko și Dodon : Când votul poporului nu contează —» Elena Robu
14:44:2132/40: „Bucuria Ordinii” de Marie Kondo —» Sunt MAMĂ!
13:03:33Se caută persoane înșelate de Albina Ciorbă! —» un alt blog
12:45:11Au adus un elefant roz la DIICOT, semaforul era galben —» Curaj.TV | Media alternativă
11:11:52Zbor poetic —» Reflectii