Cum sa iubim barbatii

Ele zic: “niste lasi”, “le este frica de responsabilitati”, “sunt incababili sa iubeasca”. Ei raspund: “numai la maritat le este gandul”, “nu mai stiu ele singure ce vor”, “sunt isterice si imprevizibile”.

Nimic nu mai este simplu intre un barbat si o femeie in epoca noastra. Cu greu se inteleg intre ei, dar oare incearca sa se asculte cu adevarat?

Imediat dupa prima neintelegere, femeile conchid cu usurinta ca barbatii nu stiu sa iubeasca si se cred unicele specialiste in ale romantismului si a iubirilor eterne. Barbatii sustin ca iubesc si ei, dar … intr-o maniera diferita. Iar din cauza ca femeile le impun “norme” si “modele” de iubiri confectionate prin romane, acestea sunt nevoiti sa-si amane propriile placeri si sentimente de frica sa nu deceptioneze partenera, ceea ce face ca intr-o zi iubirea “la comanda” sa scartaie din incheieturi si sa se prabuseasca.

Ca sa nu vada ruinele, multi barbatii prefera sa paraseasca cuibusorul de nebunii. Lasitate? Poate. Dar temelia e construita de degetele fine ale femeii.

Cum iubesc barbatii? Simplu. Prin forta si prin capacitatea lor de a fi clari, fara a pierde simtul realitatii. Se multumesc cu putinul, as spune. Sunt bucurosi daca au alaturi femeia draga si o butelie de vin.

Cum iubesc femeile? Cu o mie de intrebari. “Dar oare acesta e barbatul vietii mele? Da oare vinul e proaspat? Cum, e de bourgogne? Ah, ce pacat, caci eu prefer de bordeaux” etc.

Pentru ca femeia nu poate trai o relatie fara a o pune zilnic la incercare printr-o sumedenie de intrebari, aceasta devine foarte obositoare pentru barbat. Cand femeia e obsedada de dovezi de dragoste la orice ora, atmosfera devine incarcata si duce inevitabil la o explozie.

Puteti sa-mi reprosati afirmand ca unii barbatii sunt economi in termeni dulci, deci e firesc ca femeile sa se ingrijoreze pentru relatia lor. Ca raspuns pot aduce un argument extras din propria experienta. Unul si acelasi barbat, care spune in viata lui te iubesc la doua-trei-cinci femei, a facut-o de fiecare data diferit. Acelasi barbat poate fi infinit de tandru si atent in dragoste cu o femeie si foarte rezervat cu alta, chiar daca pretinde ca o iubeste. Iubirea unui barbat poate fi comparata cu o lalea. Fie ca-si desface cu generozitatea petalele delicate, fie ca nu mai apuca sa infloreasca, ofilindu-se cu petalele incinse intr-un inel de cauciuc. Putine femei stiu sa inlature duios cauciucul. Multe il innoada si mai tare prin interminabilele intrebari “de evaluare” a dragostei.   

Cum sa iubim barbatii? Sa le lasam lor initiativa intrebarilor. Sa se framante ei zilnic daca ii mai iubim sau ba. Sa-i lasam sa traiasca dragostea in felul lor. Fara cadre, fara modele, fara indicatii. Sa-i lasam sa ne dovedeasca si ei ca stiu sa iubeaca mai mult decat ne putem noi imagina.


Sursa
2009-02-08 17:52:45Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

01:34:232020 Young Pacific Leaders Conference Now Accepting Applications —» plop andrei
01:11:15Open Call for Fellowship Applications, Academic Year 2020-2021 —» plop andrei
21:17:03Multumeste pentru Sanatate…multi nu o au —» Curaj.TV | Media alternativă
21:10:18Împlinirea Profeţiei timpului la Întâia venire a lui Cristos —» adevaruri biblice
19:52:43Revoltat de felul cum a fost tratat la MoldTelecom —» Curaj.TV | Media alternativă
19:42:02Trupurile neînsuflețite ale cetăţenilor ucraineni ucişi în accidentul aviatic din Iran au fost repatriate —» Elena Robu
18:34:36Mai este loc pentru cărți în era digitală? Din experiența personală —» Frinturi din suflet de femeie
18:19:48Încadrarea juridică a infracțiunii de furt calificat săvârșită prin scoaterea din funcțiune a sistemului de alarmă ori supraveghere —» Drept MD
18:18:59Transcenderea potențialului în deprinderi reale —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
12:14:08Un neică-nimeni aplică amenzi în parcare la Kaufland —» Curaj.TV | Media alternativă
11:34:47Produs autohton: cașcaval de Dancu —» Fine Wine
11:25:43Opinie – Teoria biscuiților și alegerile prezidențiale —» Curaj.TV | Media alternativă
10:15:04Wandboard Landhausstil —» Andrei Fornea
10:09:18Rustic Modern Dining Table —» Andrei Fornea
09:42:04The Young Leaders’ Forum in Budapest – Open Call for Application —» Informaţii pentru studenţi !
09:20:55#BlueMondayRomania – ședințe gratuite la psiholog în perioada 20-24 ianuarie —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
06:12:25Swedish Institute Creative Force Grant 2019-20 (Apply for up to SEK 100,000) —» plop andrei
05:32:15Сатирические новости Приднестровья —» Бессарабские хроники
03:51:51The Young Leaders’ Forum in Budapest – Open Call for Application —» plop andrei
03:36:11WORLD HEALTH ORGANIZATION (WHO) INTERNSHIP PROGRAM —» Informaţii pentru studenţi !
03:31:52WORLD HEALTH ORGANIZATION (WHO) INTERNSHIP PROGRAM —» plop andrei
21:33:07Apply for the 2020 edition of the European Charlemagne Youth Prize —» Informaţii pentru studenţi !
21:33:04THE BLUE BOOK TRAINEESHIP —» Informaţii pentru studenţi !
20:28:57Recenzie carte - Rețete de jocuri de Lawrence J. Cohen —» A little web world
20:18:48Gândirea pe termen scurt vs gândirea pe termen lung —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu