Tiramisu
Probabil cel mai bine cunoscut desert italienesc, Tiramisu, este o combinație nemaipomenită dintre rafinamentul cremei pufoase și aroma pișcoturilor înmuiate în cafea. Până acum câțiva ani nu eram mare amatoare de tiramisu, dar aceasta pentru că încă nu îl gustasem pe acel autentic. Nu doar gustul desertului este diferit în Italia, dar și felul de a-l servi. Italienii servesc tiramisu cu lingura, direct din vas, fără a-l tăia felii, așa cum ne-am obișnuit noi și da, îl fac fără a fierbe gălbenușurile pe baie de aburi, ceea ce schimbă radical gustul! Deci, dacă vreți să pregătiți un tiramisu autentic, folosiți doar ouă din surse verificate! Ingrediente:400gr pișcoturi savoiardi4 gălbenușuri 4 albușuri50gr zahăr (pentru gălbenușuri)100gr zahăr (pentru albușuri)500gr mascarpone400ml smântână lichidă de minim 30% grăs. (frișcă) 400ml cafea americano plus 150ml espressola dorință 50ml vin marsala25gr cacao-praf Modul de preparare:Smântâna lichidă o batem cu mixerul până devine spumă tare, adăugăm apoi mascarpone și iarăsi mixăm bine. Cu o parte din compoziția de mascarpone vom orna desertul, pentru aceasta 1/3 din masă o punem într-un sac de patiserie și o lăsăm la frigider. Albușurile le batem la viteza mică a mixerului până obținem o spumă ușoară, apoi adăugăm 100gr de zahăr și […]Sursa
2021-02-17 09:38:13