Tiramisu

Probabil cel mai bine cunoscut desert italienesc, Tiramisu, este o combinație nemaipomenită dintre rafinamentul cremei pufoase și aroma pișcoturilor înmuiate în cafea. Până acum câțiva ani nu eram mare amatoare de tiramisu, dar aceasta pentru că încă nu îl gustasem pe acel autentic. Nu doar gustul desertului este diferit în Italia, dar și felul de a-l servi. Italienii servesc tiramisu cu lingura, direct din vas, fără a-l tăia felii, așa cum ne-am obișnuit noi și da, îl fac fără a fierbe gălbenușurile pe baie de aburi, ceea ce schimbă radical gustul! Deci, dacă vreți să pregătiți un tiramisu autentic, folosiți doar ouă din surse verificate! Ingrediente:400gr pișcoturi savoiardi4 gălbenușuri 4 albușuri50gr zahăr (pentru gălbenușuri)100gr zahăr (pentru albușuri)500gr mascarpone400ml smântână lichidă de minim 30% grăs. (frișcă) 400ml cafea americano plus 150ml espressola dorință 50ml vin marsala25gr cacao-praf Modul de preparare:Smântâna lichidă o batem cu mixerul până devine spumă tare, adăugăm apoi mascarpone și iarăsi mixăm bine. Cu o parte din compoziția de mascarpone vom orna desertul, pentru aceasta 1/3 din masă o punem într-un sac de patiserie și o lăsăm la frigider. Albușurile le batem la viteza mică a mixerului până obținem o spumă ușoară, apoi adăugăm 100gr de zahăr și […]
Sursa
2021-02-17 09:38:13



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

08:54:11Ștefan Iamandi: mii de surse media au publicat informații de la Congresul OIV din Moldova —» Fine Wine
06:01:00ÎN AȘTEPTARE 4/11 —» Leo Butnaru
16:03:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:40:3510 motive pentru a te înscrie la Summer English Academy (5-12 iulie) —» Moldova Creștină
05:09:00ACOLO UNDE ZIUA SE NUMEȘTE ODOR —» Leo Butnaru
03:14:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:24:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:44:11Mafia lemnului atacă și pe litoral —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:38Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:18:003 DIN 11 —» Leo Butnaru
17:04:29Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:04:29Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:29:40Guest post: top 5 spumante recomandate de stagiara Fine Wine  —» Fine Wine
05:13:00EU, PERSONAJUL —» Leo Butnaru
00:49:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:27:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:22:13Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:02:00Luna Noua în Rac - 25 iunie 2025 —» codul omega
14:53:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:00:00Îți amintești? Ai fost acolo când vocea creației era sunet pur, iar gândul tău aprindea lumina în cristale —» codul omega
13:39:17Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:48:00VOLUMUL 2 DIN 11 —» Leo Butnaru
11:16:39Relevanța – noua formă de supraviețuire? —» Efrosnatalita’s Blog
08:04:26Nou: Castel Mimi Sânzienele 2024 —» Fine Wine
05:06:00FURT INTERNAȚIONAL ÎN ARENA OLIMPICĂ! —» Leo Butnaru