17672 cazuri COVID-19 în Moldova
6696 – cazuri active
10396 – cazuri vindecate
580 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 5 iulie 2020 ora 02:33


 Bucataria Talinei - condimentat cu dragosteGoogle Page Rank

 Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste


Blog culinar cu retete usoare si verificare, efectuate pas cu pas, scrise in romana si rusa.
RSS posts

Divertisment


Comenteaza





Paine Rustica Crocanta (reteta video)
Ingrediente:8gr drojdie uscata (sau 20gr drojdie proaspata)2lgte zahar1lgta sare400ml apa calduta200gr faina de secara100gr faina de hrisca100gr faina de ovaz100gr faina de grau (plus inca 75gr) Modul de preparare:1. Intr-un bol amestecam impreuna drojdia, zaharul si apa calduta. Lasam drojdia sa se activeze pentru aproximativ 10 minute. 2. Adaugam 100gr faina de secara, 50gr faina de hrisca si de ovaz, amestecam foarte bine. 3. Adaugam faina ramasa, framantam pana obtinem un aluat moale. 4. Punem aluatul intr-un bol adanc, acoperim cu folie de plastic. Lasam aluatul la dospit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. 5. Incorporam in aluat inca 50gr faina de grau, oferim painii forma dorita, apoi presuram cu faina din abundenta. 6. Punem aluatul intr-o tava de copt cu capac, lasam la dospit pentru aproximativ 20 minute. 7. Preincalzim rola la 180 grade Celsius, coaceam painea sub capac pentru 30 minute. 8. Scoatem capacul si coacem painea pentru inca 20 minute. 9. Lasam painea sa se raceasca complet.
Risotto cu Creveti si Sofran
Astăzi pregătim îndragita specialitate italiană – Risotto. O mâncare de suflet, perfectă pentru o zi de sărbatoare în familie! Iar combinația cu Creveți si Șofran, cu siguranță nu va lăsa indiferent nici pe cel mai inrăit gourmand. În acest articol am să vă prezint mai multe secrete, care o să vă ajute să pregatiți un Risotto irepetabil, aromat, cu o textură cremoasă, care se topește în gură! Unul dintre aceste secrete, este cu siguranță vinul! Pentru un Risotto perfect, optați pentru vin alb sec, ușor, cu gust cât se poate de fin. Un asemenea vin este Fetească Regală, de la vinaria Chateau Vartely, un vin proaspăt, de o culoare galben-pai cristalină, cu gust vioi și plăcut. Aromele fine de flori de câmp si nuanțele de caise, în combinatie cu acest Risotto nobil, cu siguranță vă vor duce cu gândul într-o zi de vară insorită! Pentru a obține un Risotto cremos, trebuie să alegeți orez din soiuri speciale, optați pentru orezul Arborio, Vialone Nano sau Carnaroli, nu spălați orezul înainte sa-l preparați! Este foarte important acest lucru! Veti avea nevoie de o tigaie adanca, mare, cu fund dublu, astfel ca temperatura să se repartizeze uniform. Gătiți Risotto la foc mediu. Pregătiți […]
Terina de iepuras
Sărbătorile de Paști se apropie cu pași grăbiți, și dacă încă nu știți cu ce să-i impresionați pe cei dragi, atunci această terină de iepuraș va fi alegerea perfectă! Având un gust desăvârșit, această specialitate franceză se asociază perfect cu noul vin Individo Blanc de Noir din Rară Neagră, de la Chateau Vartely. Vă recomand tuturor să descoperiți acest vin nobil, de o culoare extraordinară și o prospețime remarcabilă! Un vin cu aromă fructată și gustul într-un echilibru magnific de coacăze roșii și pere coapte. Vinul Blanc de Noir din Rară Neagră, este lansat recent, în editie limitată, și pune în valoare un soi autohton – Rară Neagră, un soi, care, de la an la an, se mai lasă descoperit și rămâne o enigmă! De asemenea, am o surpriză pentru voi, astăzi lansez pagina mea de youtube si va prezint prima retetă video! Nu uitati sa va abonați și să urmăriți noile rețete! Ingrediente:450-500gr tocătură de pui600gr file de iepureaprox. 20 fișii de bacon 100gr fistic100gr merișoare70gr pesmeți măcinați150ml vin Rose (+100ml pentru marinada carne de iepure)100ml smântână dulce (frișcă lichida) de 20%1-2linguri frunze proaspete de cimbrișorsare, piper1 lgță rasă usturoi uscat pentru decor: fistic, merișoare proaspete și germeni de […]
Friptura de vita in stil georgian
Sărbătoarea Sfintelor Paști este, probabil, cea mai frumoasă si solemnă dintre toate sărbătorile creștine, această sărbătoare aduce în inimile noastre speranță si dragoste nemărginită! Sărbătorile Pascale din acest an se vor deosebi mult de cele obișnuite nouă, în acest an, vom lipsi la slujba bisericeasca, nu vom aduce acasă lumina învierii și nu vom mânca bucate sfințite. Însă, vă îndemn să nu pierdem spiritul acestor sărbători minunate! Să nu pierdem credința din inimile noastre! Să nu uităm tradițiile neamului nostru! Să pregătim cozonac acasă, să vopsim ouă asa cum obișnuiește mama și bunica, să aranjăm cea mai frumoasă masă de sarbatoare! În acest an #stamacasa, ca sa ne putem bucura de multe sărbători frumoase împreuna cu familia in viitor! Stați acasă de Paști, aratați astfel dragostea față de cei apropiați, dragostea față de oamenii dragi și grija pentru părinții si buneii voștri! Și în acest an, în colaborare cu vinăria Chateau Vartely, am pregătit pentru voi o serie de rețete pascale, precum si câteva îndrumări de asociere a lor cu cele mai minunate vinuri! Prima rețetă care am pregatit-o pentru voi, este o friptură de vită, în stil georgian. Această friptură, puțin picantă, cu o aromă deosebită de condimente georgiene […]
Briose de post, cu zucchini si miere
Briose absolut delicioase si sanatoase, de post, fara zahar! Ingrediente:2 zucchini mici (sau dovlecei)2 banane medii foarte bine coapte100gr faina de migdale (poate fi inlocuita cu orice fel de nuci macinate foarte fin)150gr faina de grau100ml ulei de masline60gr miere naturala2 linguri cacao10gr praf de copt50gr fulgi de ciocolataputina sare Modul de preparare:Radem zucchini intr-un bol, saram putin si lasam pentru 10 minute sa se scurga apa Banana o pisam cu furculita Adaugam uleiul de masline, amesteca bine cu telul sau furculita, pana obtinem o compozitie omogena Adaugam toate celelalte ingrediente si zuchinni, scurs de apa Amestecam foarte bine, pana obtinem o compozitie omogena. Turnam compozitia intr-o tava de briose, tapetata cu hirtie, ornam cu fulgi de ciocolata si migdae, sau la dorinta. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 40 minute.Lasam sa se raceasca complet, briosele raman putin umede in interior.
Crackers de naut (de post)
Ingrediente:200gr naut uscat (sau 400-500gr naut fiert)150gr faina de ovaz (puteti macina fulgii de ovaz intregi sau inlocui cu faina obisnuita) 1 lingurita usturoi macinat1 lingurita sare1 lingurita chimen macinat4 linguri ulei de masline Modul de preparare:Daca folositi nautul uscat, spalati nautul bine si lasati-l la inmuiat pentru noapte. Eu prefer sa inmoi o cantitate mai mare, ca apoi sa il congelez sau sa prepar mai multe bucate din el. Dimineata, turnati apa curata si fierbeti nautul timp de 1-1.30h.Maruntim nautul cu ajutorul unui robot de bucatarie, daca e nevoie puteti adauga putina apa in care a fiert nautul pentru a-l face omogen.Adaugam apoi faina, condimentele si uleiul. Amestecam foarte bine Vom obtine un aluat destul de ferm. Punem aluatul intre doua hirtii de copt si il intindem cu sucitorul in strat destul de subtire Il taiem apoi in forma dorita, facem mici intepaturi cu furculita.Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 30 minute. Racim complet
Cum ne alimentam in perioada carantinei…
In aceasta perioada trebuie sa fim cu totii responsabili. Responsabili pentru sanatatea noastra, a copiilor si a parintilor nostri, precum si a celor din jur. Nu iesiti din casa fara a avea stricta necesitate, #statiacasa, alaturi de familie.! Folositi acest timp in folosul dvs, cititi carti, faceti cursuri online, jucati-va cu copiii, gatiti impreuna! Faceti ordine in casele si gandurile dvs! Lasati natura sa respire! Ieri am fost la cumparaturi si am vazut cat de panicata este lumea, cum majoritatea fac cumparaturile haotic si stresat. Deci, nu va panicati! In primul rand, va sugerez sa faceti ordine, inaine de a fugi la magazin pentru a va aproviziona cu toate cele necesare. Faceti curat in debara, si faceti o lista de produse necesare. Incercati sa nu faceti provizii pentru mai mult de 14 zile, nu cumparati prea multe alimente, nu luati cu asalt toate marketurile! Când faceti provizii, asigurati-va ca luati cate ceva din toate grupele de nutrienti: proteine, fibre, carbohidrați, grăsimi, dar nu uitati si de fructe si legume. Alimentati-va corect, nu tineti diete, pentru a nu scadea imunitatea organismului! Iata cateva sfaturi pentru cumparaturile in aceasta perioada: 1. aprovizionati-va cu un minim de mancare uscata (fasole, naut, malai, linte, […]
20 Retete de Post
Supe de Post Mancaruri de baza Sosuri si gustari delicioase Salate Bauturi si smoothies
7 Retete de Clatite si Oladii
In fiecare an, in ultima saptamana inaintea Postului Mare, rusii sarbatoresc Maslenitsa – sarbatoarea ce marcheaza sfirsitul iernii geroase si intampinarea primaverii. Aceasta sarbatoare dureaza o saptamana, iar fiecare zi, dupa traditie, are semnificatia sa. Mai multe despre aceasta sarbatoare, aflati aici,precum si reteta acestor clatite minunate, dospite. O alta reteta de clatite, preferatele familiei noastre – foi subtiri de clatite Aceste foi subtiri de clatite sunt extraordinar de gustoase, daca sunt umplute cu branza dulce, reteta o gasiti aici O alta reteta pentru foi de clatite dulci,care se primesc din prima si se fac foarte usor! O alternativa clatitelor rusesti, sunt pancakes americane, delicioase cu orice umplutura! Asemanatoare pancake-urilor sunt oladiile rusesti, facute pe baza de chefir – minunate pentru mic dejun! Oladiile se fac nu numai din chefir, dar se fac si din cartof, morcov si varza, iar preferatele mele sunt oladiile din dovlecei
Prajitura cu branza de vaci si visine
Astăzi vă prezint o prăjitură, rețeta căreia am preluat-o de la mamica. Prăjitura e foarte delicioasă, se face ușor și rapid, iar copiii pur și simplu o adoră! Ingrediente: pentru aluat 200gr unt 450-500gr făină 180gr zahăr 2 lingurițe praf de copt pentru umplutură: 600gr brînză de vaci 200gr smîntînă 3 ouă 150gr zahăr 1 linguriță esență de vanilie 250-300gr vișine în suc propriu 100-150gr nuci Modul de preparare: Untul moale (lăsat preventiv la temperatura camerei) se amestecă bine cu zahărul, pînă obținem o compoziție omogenă. Făina o cernem împreună cu praful de copt, adăugăm untul amestecat cu zahăr. Cu mîinile amestecăm bine compoziția pînă obținem fărimituri. Acesta va fi aluatul. Cu blenderul batem brînza, ouăle, zahărul și smîntina pînă compoziția devine cremoasă, adăugăm esența de vanilie, amestecăm bine. Într-o tavă de copt, unsă cu unt, punem 2/3 din aluat. Deasupra punem umplutura de brînză. Vișinele le scurgem de suc și le distribuim uniform peste brînză. Acoperim cu restul de aluat Într-o tigaie uscată, cu fundul gros, călim nucile pînă se rumenesc și le marunțim cu sucitorul. Le presurăm peste viitoarea prăjitură. Gătim în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45-50 minute. Cînd este gata, lăsăm prăjitura să se răceasca […]

Generat în 0.591 secunde.