864 cazuri COVID-19 în Moldova
819 – cazuri active
30 – cazuri vindecate
15 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 6 aprilie 2020 ora 00:55


 Bucataria Talinei - condimentat cu dragosteGoogle Page Rank

 Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste


Blog culinar cu retete usoare si verificare, efectuate pas cu pas, scrise in romana si rusa.
RSS posts

Divertisment


Comenteaza





Briose de post, cu zucchini si miere
Briose absolut delicioase si sanatoase, de post, fara zahar! Ingrediente:2 zucchini mici (sau dovlecei)2 banane medii foarte bine coapte100gr faina de migdale (poate fi inlocuita cu orice fel de nuci macinate foarte fin)150gr faina de grau100ml ulei de masline60gr miere naturala2 linguri cacao10gr praf de copt50gr fulgi de ciocolataputina sare Modul de preparare:Radem zucchini intr-un bol, saram putin si lasam pentru 10 minute sa se scurga apa Banana o pisam cu furculita Adaugam uleiul de masline, amesteca bine cu telul sau furculita, pana obtinem o compozitie omogena Adaugam toate celelalte ingrediente si zuchinni, scurs de apa Amestecam foarte bine, pana obtinem o compozitie omogena. Turnam compozitia intr-o tava de briose, tapetata cu hirtie, ornam cu fulgi de ciocolata si migdae, sau la dorinta. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 40 minute.Lasam sa se raceasca complet, briosele raman putin umede in interior.
Crackers de naut (de post)
Ingrediente:200gr naut uscat (sau 400-500gr naut fiert)150gr faina de ovaz (puteti macina fulgii de ovaz intregi sau inlocui cu faina obisnuita) 1 lingurita usturoi macinat1 lingurita sare1 lingurita chimen macinat4 linguri ulei de masline Modul de preparare:Daca folositi nautul uscat, spalati nautul bine si lasati-l la inmuiat pentru noapte. Eu prefer sa inmoi o cantitate mai mare, ca apoi sa il congelez sau sa prepar mai multe bucate din el. Dimineata, turnati apa curata si fierbeti nautul timp de 1-1.30h.Maruntim nautul cu ajutorul unui robot de bucatarie, daca e nevoie puteti adauga putina apa in care a fiert nautul pentru a-l face omogen.Adaugam apoi faina, condimentele si uleiul. Amestecam foarte bine Vom obtine un aluat destul de ferm. Punem aluatul intre doua hirtii de copt si il intindem cu sucitorul in strat destul de subtire Il taiem apoi in forma dorita, facem mici intepaturi cu furculita.Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 30 minute. Racim complet
Cum ne alimentam in perioada carantinei…
In aceasta perioada trebuie sa fim cu totii responsabili. Responsabili pentru sanatatea noastra, a copiilor si a parintilor nostri, precum si a celor din jur. Nu iesiti din casa fara a avea stricta necesitate, #statiacasa, alaturi de familie.! Folositi acest timp in folosul dvs, cititi carti, faceti cursuri online, jucati-va cu copiii, gatiti impreuna! Faceti ordine in casele si gandurile dvs! Lasati natura sa respire! Ieri am fost la cumparaturi si am vazut cat de panicata este lumea, cum majoritatea fac cumparaturile haotic si stresat. Deci, nu va panicati! In primul rand, va sugerez sa faceti ordine, inaine de a fugi la magazin pentru a va aproviziona cu toate cele necesare. Faceti curat in debara, si faceti o lista de produse necesare. Incercati sa nu faceti provizii pentru mai mult de 14 zile, nu cumparati prea multe alimente, nu luati cu asalt toate marketurile! Când faceti provizii, asigurati-va ca luati cate ceva din toate grupele de nutrienti: proteine, fibre, carbohidrați, grăsimi, dar nu uitati si de fructe si legume. Alimentati-va corect, nu tineti diete, pentru a nu scadea imunitatea organismului! Iata cateva sfaturi pentru cumparaturile in aceasta perioada: 1. aprovizionati-va cu un minim de mancare uscata (fasole, naut, malai, linte, […]
20 Retete de Post
Supe de Post Mancaruri de baza Sosuri si gustari delicioase Salate Bauturi si smoothies
7 Retete de Clatite si Oladii
In fiecare an, in ultima saptamana inaintea Postului Mare, rusii sarbatoresc Maslenitsa – sarbatoarea ce marcheaza sfirsitul iernii geroase si intampinarea primaverii. Aceasta sarbatoare dureaza o saptamana, iar fiecare zi, dupa traditie, are semnificatia sa. Mai multe despre aceasta sarbatoare, aflati aici,precum si reteta acestor clatite minunate, dospite. O alta reteta de clatite, preferatele familiei noastre – foi subtiri de clatite Aceste foi subtiri de clatite sunt extraordinar de gustoase, daca sunt umplute cu branza dulce, reteta o gasiti aici O alta reteta pentru foi de clatite dulci,care se primesc din prima si se fac foarte usor! O alternativa clatitelor rusesti, sunt pancakes americane, delicioase cu orice umplutura! Asemanatoare pancake-urilor sunt oladiile rusesti, facute pe baza de chefir – minunate pentru mic dejun! Oladiile se fac nu numai din chefir, dar se fac si din cartof, morcov si varza, iar preferatele mele sunt oladiile din dovlecei
Prajitura cu branza de vaci si visine
Astăzi vă prezint o prăjitură, rețeta căreia am preluat-o de la mamica. Prăjitura e foarte delicioasă, se face ușor și rapid, iar copiii pur și simplu o adoră! Ingrediente: pentru aluat 200gr unt 450-500gr făină 180gr zahăr 2 lingurițe praf de copt pentru umplutură: 600gr brînză de vaci 200gr smîntînă 3 ouă 150gr zahăr 1 linguriță esență de vanilie 250-300gr vișine în suc propriu 100-150gr nuci Modul de preparare: Untul moale (lăsat preventiv la temperatura camerei) se amestecă bine cu zahărul, pînă obținem o compoziție omogenă. Făina o cernem împreună cu praful de copt, adăugăm untul amestecat cu zahăr. Cu mîinile amestecăm bine compoziția pînă obținem fărimituri. Acesta va fi aluatul. Cu blenderul batem brînza, ouăle, zahărul și smîntina pînă compoziția devine cremoasă, adăugăm esența de vanilie, amestecăm bine. Într-o tavă de copt, unsă cu unt, punem 2/3 din aluat. Deasupra punem umplutura de brînză. Vișinele le scurgem de suc și le distribuim uniform peste brînză. Acoperim cu restul de aluat Într-o tigaie uscată, cu fundul gros, călim nucile pînă se rumenesc și le marunțim cu sucitorul. Le presurăm peste viitoarea prăjitură. Gătim în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45-50 minute. Cînd este gata, lăsăm prăjitura să se răceasca […]
10 motive sa consumam mai multe banane
Bananele au fost descoperite initial in Asia de Sud si erau considerate o delicatesa. In momentul de fata cresc in peste 130 de tari, fiind considerate cele mai populare fructe din lume, reprezentand cea de-a patra productie agricola ca marime, dupa grau, orez si porumb. Beneficiile bananelor pentru sanatate sunt incontestabile. Iata 10 motive de ce ar trebui sa consumam acest super-aliment zilnic: Bananele sunt o sursa bogata de vitamina B6, care reglează glicemia si imbunatateste dispozitia Reprezinta o sursa importanta de potasiu, si sunt sarace in sodiu, ceea ce face din acest fruct exotic o combinatie perfecta pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sanatoase. Mai mult, ofera protectie si impotriva accidentelor cerebral-vasculare. Sunt bogate in antioxidanti, asigurand protectia organismului fata de radicali liberi. Bananele sunt singurele fructe ce contin aminoacizi, triptofan şi vitamina B6 care ajuta organismul uman sa produca serotonina, care reduce anxietatea si combate depresia. La fel, datorita potasiului din componenta sa, bananele pot creste capacitatea de concentrare si de atentie. Desi nu contin calciu, bananele sunt benefice pentru oase datorita continutului ridicat de fructooligozaharide, substante cu proprietati prebiotice, care ajuta la o mai buna absorbtie a calciului. Pectina prezenta in banane, contribuie la buna functionare a sistemului […]
Pui Tapaka
Aceasta retetea de pui, probabil cunoscuta in toate tarile post-sovietice, vine din Georgia si deriva de la denumirea tigaii in care se gateste „Tapa”. O mancare absolut delicioasa, ce se prepara foarte usor! Acest pui presupune un numar minim de ingrediente, dar gustul puiului depinde foarte mult de calitatea acestora! Optati pentru un pui mic, de maxim 600grame si unt de cea mai inalta calitate! Si nu uitati de condimente!Va indemn sa serviti puiul alaturi de un pahar de vin rosu sec, caci se asociaza perfect! Ingrediente:2 pui mici (500-600gr)1lingura hmeli-suneli1lingura coriandru macinatsare, piperulei de floarea-soarelui100gr unt (minim 82%gr)sos (la dorinta): 1/2 legatura patrunjel si coriandru, 3-4 catei usturoi, 2-3 linguri apa Modul de preparare:Spalam foarte bine puiul, il uscam. Asezam puiul pe un fundisor mai mare, cu spinarea in jos. Taiem puiul in jumatate, astfel incat spinarea sa nu fie atinsa. Ne asiguram ca puiul este bine curatit in interior. In intoarcem cu pielita sus si il acoperim cu o pelicula alimentara. Cu un ciocanas de bucatarie batem un pic puiul, sa devina plat, dar foarte atent, sa nu se rupa pielea si sa nu se farame oasele. Acum condimentam puiul cu hmeli-suneli, coriandru si sare. Turnam putin ulei […]
Baba Alba
Ador dejunurile de weekend, cand soarele ne rasfata cu lumina sa, iar in casa miroase a cafea si coptura, cand nu te grabesti nicaieri si poti savura o dimineata intreaga alintandu-ti sufletul cu vorbe lungi in familie.Traditiile se mostenesc de la strabuni, de aceea as vrea sa incep aceasta serie de retete cu o reteta delicioasa de baba alba, de la bunica. Ingrediente:400gr taietei de casa200ml lapte (puteti inlocui cu smantana)100ml unt 100gr zahar (sau dupa gust)1 lgta esenta de vanilie 8-10 oua 1lgta neplina sare3lg ulei de floarea soarelui Modul de preparare:Punem la fiert aproximativ 2l de apa, adaugam sarea si uleiul si fierbem taieteii pana sunt gata. Strecuram taieteii prin sita si le trecem prin apa rece, sa nu se lipeasca.Batem ouale, adaugam zaharul, untul topit, laptele, esenta de vanilie. Amestecam bine, apoi adaugam taieteii.Lasam compozitia sa se odihneasca 10-15min. Ungem cu unt si faina o forma de copt, apoi turnam compozitia de taietei. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius, coacem baba alba timp de 50-70minute.
Panna Cotta cu Oreo si capsuni in ciocolata
„Cea mai mare bucurie a vietii este sa fii convins ca esti iubit si sa iubesti” Victor Hugo Indiferent daca alegeti sa celebrati dragostea de ziua Sf. Valentin pe 14 februarie sau sarbatoriti ziua de Dragobete pe 24 februarie, va doresc sa radiati mereu de iubire! Ingrediente: (pentru 5-6 portii)300gr biscuiti Oreo 70gr unt1 litru smantana dulce (frisca) de 30%100ml lapte20gr gelatina3 linguri lapte condensatun praf de sare10 capsuni mari100gr ciocolata neagra Modul de preparare: Pentru inceput vom lasa la inmuiat gelatina. In laptele rece dizolvati gelatina si lasati sa se inmoaie pentru 10-15 minute.Intre timp pregatim surpriza din interiorul desertului. Aceasta va fi capsuna in ciocolata, o facem de la bun inceput, pentru ca ciocolata va avea nevoie de ceva timp sa se intaresca. Incalziti 150-200gr de smantana dulce (aveti grija sa nu se taie, nu o lasati sa fiarba, doar sa se incalzeaza bine, atat cat sa topeasca ciocolata). Turnati frisca peste ciocolata si amestecati bine cu telul pana ciocolata se topeste complet si obtineti o masa lucioasa si omogena. Spalati si uscati capsunele, taiati coditele. Puneti capsunele la frigider pentru putin timp, ele trebuie sa fie reci. Apoi puneti capsunile pe o scobitoare si scaldati-le din abundenta […]

Generat în 0.607 secunde.