Prajitura cu branza de vaci si visine
Astăzi vă prezint o prăjitură, rețeta căreia am preluat-o de la mamica. Prăjitura e foarte delicioasă, se face ușor și rapid, iar copiii pur și simplu o adoră! Ingrediente: pentru aluat 200gr unt 450-500gr făină 180gr zahăr 2 lingurițe praf de copt pentru umplutură: 600gr brînză de vaci 200gr smîntînă 3 ouă 150gr zahăr 1 linguriță esență de vanilie 250-300gr vișine în suc propriu 100-150gr nuci Modul de preparare: Untul moale (lăsat preventiv la temperatura camerei) se amestecă bine cu zahărul, pînă obținem o compoziție omogenă. Făina o cernem împreună cu praful de copt, adăugăm untul amestecat cu zahăr. Cu mîinile amestecăm bine compoziția pînă obținem fărimituri. Acesta va fi aluatul. Cu blenderul batem brînza, ouăle, zahărul și smîntina pînă compoziția devine cremoasă, adăugăm esența de vanilie, amestecăm bine. Într-o tavă de copt, unsă cu unt, punem 2/3 din aluat. Deasupra punem umplutura de brînză. Vișinele le scurgem de suc și le distribuim uniform peste brînză. Acoperim cu restul de aluat Într-o tigaie uscată, cu fundul gros, călim nucile pînă se rumenesc și le marunțim cu sucitorul. Le presurăm peste viitoarea prăjitură. Gătim în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45-50 minute. Cînd este gata, lăsăm prăjitura să se răceasca […]Sursa
2020-02-21 10:57:50