Pui Tapaka
Aceasta retetea de pui, probabil cunoscuta in toate tarile post-sovietice, vine din Georgia si deriva de la denumirea tigaii in care se gateste „Tapa”. O mancare absolut delicioasa, ce se prepara foarte usor! Acest pui presupune un numar minim de ingrediente, dar gustul puiului depinde foarte mult de calitatea acestora! Optati pentru un pui mic, de maxim 600grame si unt de cea mai inalta calitate! Si nu uitati de condimente!Va indemn sa serviti puiul alaturi de un pahar de vin rosu sec, caci se asociaza perfect! Ingrediente:2 pui mici (500-600gr)1lingura hmeli-suneli1lingura coriandru macinatsare, piperulei de floarea-soarelui100gr unt (minim 82%gr)sos (la dorinta): 1/2 legatura patrunjel si coriandru, 3-4 catei usturoi, 2-3 linguri apa Modul de preparare:Spalam foarte bine puiul, il uscam. Asezam puiul pe un fundisor mai mare, cu spinarea in jos. Taiem puiul in jumatate, astfel incat spinarea sa nu fie atinsa. Ne asiguram ca puiul este bine curatit in interior. In intoarcem cu pielita sus si il acoperim cu o pelicula alimentara. Cu un ciocanas de bucatarie batem un pic puiul, sa devina plat, dar foarte atent, sa nu se rupa pielea si sa nu se farame oasele. Acum condimentam puiul cu hmeli-suneli, coriandru si sare. Turnam putin ulei […]Sursa
2020-02-16 10:16:24