Supa Kharcho
Ati mancat candva supa cu nuci? Daca nu, va recomand sa gustati neaparat supa georgiana Kharcho, probabil cea mai cunoscuta supa din bucataria georgiana. O supa foarte delicioasa, densa si picanta. Perfecta pentru zilele reci! Ingrediente:pentru bulion:1kg carne de vita (de dorit sa fie carne pe os, ca sa fie bulionul mai consistent)2 cepe medii spre mici2 morcovi2-3 frunze de dafincateva boabe de mustar, coriandru, ienibaharsarepentru supa:2 cepe mari5-6 catei mari de usturoi1 legatura coriandru proaspăt1 legatura patrunjel proaspăt5 linguri sos tkemali150gr nuci5 linguri orez1 lingura pasta de tomate3-4 rosii in suc propriu, plus 100ml suc de rosiimix de condimente:1lgta paprika dulce1lgta paprika iute (sau dupa gust)1lgta coriandru uscat1 lgta patrunjel uscatsare, piper Modul de preparare: Pentru inceput vom fierbe bulionul de vita. Aici veti avea nevoie de putina rabdare, ca sa obtineti un bulion consistent si gustos, trebuie sa il fierbeti cel putin 2 ore la foc mic, si periodic, sa strangeti toata spuma care se formeaza pe suprafata bulionului. Intr-o cratita puneti carnea de vita, aproximativ 3-4 litri de apa, ceapa o taiati in doua (eu nu decojesc ceapa, coaja de ceapa da o culoare mai frumoasa bulionului, doar o spalati bine) si morcovii la fel, taiati in […]Sursa
2020-01-29 09:56:12