Khachapuri adjarian
Atunci cand Bogdan a tintit Georgia, eram ambii foarte entuziasmati! Eu am o dragoste aparte pentru aceasta tara pitoreasca, pentru traditiile si bucataria georgiana. Obisnuim des sa mancam specialitati georgiene, iar preferatul lui Bogdan este Khachapuri Adjarian. – Mama, Georgia!!! O sa mancam toata luna hachapuri cu ousor!!! Dar te rog sa gatim impreuna?!Deci, nu am putut refuza rugamintea lui Bogdan. Plus, e si placerea mea. Iar in timp ce gateam, i-am povestit lui Bogdan legenda preferata a locuitorilor din Georgia. Legenda spune ca atunci cand Dumnezeu impartea pamanturile, georgienii sarbatoreau crearea Lumii. Apoi, cand in cele din urma au ajuns la adunare, s-a dovedit ca toate pamanturile deja erau impartite. Atunci georgienii s-au adresat Domnului: Scuza Doamne, noi am inchinat paharele in cinstea ta, de aceea nu am reusit! Domnului i-a placut sinceritatea georgienilor si a fost atat de bun sa le daruiasca particica de pamant pregatita insasi pentru el, pamantul pitoresc si bogat al Georgiei. Ingrediente: (pentru 3-4 hachapuri)pentru aluat: 125ml lapte125ml apa7gr drojdie uscata2 lgte zahar1 lgta sare3 linguri ulei de floarea-soarelui1 ou400gr fainapentru umplutura:300gr branza suluguni300gr branza de Adigheia (puteti inlocui cu 200gr cascaval moale plus 100gr telemea de vaca)100gr unt3-4 galbenusuri de ou.plus 1 ou […]Sursa
2020-01-26 15:38:59