Supa de peste (Uha)
Ingrediente:2 pesti intregi 2 morcovi mari4 cartofi medii2.5l apa3 catei usturoi3 frunze de dafin2 cepepiper boabe3buc cuisoare intregi50ml rachiucite 1 lingurita de patrunjel, marar, leustean, chimen uscat si macinatcateva fire de patrunjel si marari proaspat, legate. Modul de preparare: Se pune la fiert apa, se adauga 0.5 lingurita de sare. Morcovii taiem semicercuri, ceapa o taiem marutn, pisam usturoiul. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam ceapa si morcovii. Lasam sa fiarba legumele 5-7min. Intre timp curatim cartofii, taiem cartofii in forma dorita Adaugam cartofii la supa, fierbem 10-15min, independenta de marimea cartofilor. Curatim bine pestele, il taiem bucati si il adaugam la supa. Lasam supa sa fiarba inca 10min. La urma adaugam rachiul, lasam supa sa fiarba la foc tare 1minut, apoi potrivim cu sare si piper macinat, adaugam condimentele si ierburile proaspete. Gatim la foc mic inca 5 minute. Punem capacul si lasam supa sa se odihneasca pentru aproximativ 10 min. Inainte de servire scoatem legaturile de ierburi.Sursa
2019-10-26 12:15:44