Creveti la tigaie cu sparanghel
O reteta foarte rapida si mega delicioasa. Poate fi un aperitiv perfect sau o cina usoara. Le puteti gati cat impreuna, atat si separat. Ingrediente:pentru sparanghel:o legatura sparanghel (aprox 500gr)30gr unt3 catei usturoi1.5 litri apa1 lingurita sare pentru creveti:500gr creveti proaspeti60gr unt150ml vin alb sec3-4 catei usturoi5cm tulpinita ghimbir proaspatlime Modul de preparare: Vom pregati dintii sparanghelul. Pregatirea lui depinde foarte mult de cum il preferati, daca crocant, practic crud – atunci omiteti partea cu fierberea si curatirea sparanghelului, daca mediu – omiteti curatarea sparanghelului, dar fierbeti-l 3-4 minute inainte de a cali pe tigaie, daca la fel ca mine, preferati sparanghelul moale, care sa se topeasca in gura, atunci urmati toti pasii de jos.Deci, vom pune la foc o cratita cu 1.5l apa si 1 lingurita sare. Pana fierbe apa, curatim sparanghelul. Pentru aceasta spalam bine sparanghelul sub un jet de apa, apoi inlaturam partea mai groasa a tulpinei, putem taia cu cutitul aproximativ 5cm din tulpina, ca ele sa fie egale. Cu ajutorul unui cutit pentru legume curatim coaja tulpinitelor, acest pas nu este obligatoriu, dar daca alegeti sa curatati sparanghelul, veti obtine un sparanghel super delicios si fin! In acest timp apa deja trebuie sa fiarba. Aruncam […]Sursa
2019-05-27 12:23:19