246691 cazuri COVID-19 în Moldova
7794 – cazuri active
233281 – cazuri vindecate
5616 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 21 aprilie 2021 ora 06:20


L-O-V-E

Nu-mi place sa vorbesc despre viata mea privata. Mult timp m-am gandit cum si cate crampeie din ea sa ofer, astfel incat  sa pot justifica orice indepartare de val. Daca se intampla sa am vreo eruptie grafomana in legatura cu viata mea intima, o serveam in sos metaforic, alegoric, simbolistic, dar niciodata in forma sa pura.

M-am gandit indelungat daca trebuie sa scriu acest text, cu atat mai mult, cu cat pentru ziua de azi sunt inca vreo doua teme bune, care asteapta sa fie abordate. Si stiti, eu nu sunt om curajos, eu sunt un om care se satura sa se tot interogheze asupra corectitudinii deciziei luate, inchide ochii si sare in vid.

Deci, azi s-a implinit un an de cand nu mai sunt femeie libera. Pentru mine acesta zi are o insemnatate cu totul aparte, care, la prima vedere, are putine cu dragostea. Si, daca acum sunt ceea ce sunt, asta e datorita faptului ca pe parcursul acestui an m-am interogat de zeci de ori cine sunt, de ce sunt, cum sunt si ce am de gand sa fiu pe viitor. Barbatul de langa mine, intamplator sau nu, intentionat sau nu, direct sau indirect, a sapat in mine, cu un harlet invizibil, pana a dat de apa.

Scriam azi pe Facebook ca paradoxul vietii este ca ne simtim cel mai bine cu oamenii cu care niciodata nu ne-am imaginat ca ne-ar putea fi bine. Si, in genere, nu ne-am imaginat nimic in legatura cu ei. Acesta a fost cazul nostru. Atat de diferiti la prima vedere, atat de opusi, atat de neimaginat impreuna, cu o diferenta de varsta de plus ani in favorea mea, asta a fost prima relatie din care nu am fugit dupa primele sase luni.

Acest an a facut din mine femeie. Nu femeiusca, nu om, nu femeie cu barbat, ci anume femeie. Pe parcursul ultimelor 12 luni, m-am intrebat, pentru prima data, cine sunt cu adevarat si daca ceea ce vreau si cer sunt dorintele si cerintele mele, sau doar niste reflexe conditionate de traditie, educatie, locuri comune. Totul a fost pus sub lupa – sexualitatea, emotionalitatea, obiceiurile, educatia, ca sa ajung sa strang piesele acestui puzzle care sunt eu.

S-au surpat castele, care sub marmora, nu erau decat nisip. Au murit iluzii. S-a ros poleiala. Am fost pusa in fata ocupantilor din capul meu si lasata sa ma descurc.

“Nu esti tu motivul tuturor dramelor mele”. Dur, dur de tot pentru The Drama Queen, cum tandru ma numea un prieten olandez, pentru o femeie care era numai traire, clisee, gelozie si dependenta.

Se zice, ca viata ne aduce in calea noastra oamenii potriviti la momentul potrivit. Si ca de la fiecare invatam. Sau, cel putin, am putea invata, daca ne-ar duce capul.

In acest an am invatat. Am descoperit. Am lucrat, atat cat nu-mi puteam imagina ca as fi in stare sa lucrez, fiind intr-o relatie. Am crescut. Ca om, ca femeie, ca profesionist.

Si daca intr-o zi, cineva din noi doi va avea nevoie de alte spatii, de alt aer, de alt vant, eu voi fi recunoscatoare vietii ca am fost la locul portivit in ziua potrivita. Chiar daca eram beata. Da, seara in care ne-am cunoscut, vinul s-a dovedit a fi mai puternic decat mine, iar eu total lipsita de inspiratie.

Imagine


Filed under: Mix

Sursa
2013-11-12 14:15:10Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:51:20Lista scurtă a Premiilor UE pentru Literatură, 2021. Republica Moldova, pe contrasens —» Gheorghe Erizanu
12:00:00Introducing a new design for the WordPress apps —» Veaceslav Bunduche
09:43:52DIN POEZIA RUSĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
06:50:36Cum a ajuns Filat să-l preseze pe Șor sau „Давай познакомимся, Илан!” —» un alt blog
06:07:44Rețetă delicioasă de Brownie Cake cu produsele Dr.Oetker —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
02:42:24Paraziții de like-uri —» Natan Garstea
23:22:14Ils sont partout! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
07:00:23Maratonul de rugăciune pentru țară și biserici —» Moldova Creștină
05:41:19Lucruri pe care le recomand pentru primele luni cu bebe și care mi-au făcut viața mai ușoară —» Sunt MAMĂ!
21:06:21Primarul din Căzănești te bate dacă filmezi. Polițiste în acțiune! —» Curaj.TV | Media alternativă
20:11:27Poliţist blajin fără mască, călare pe motor, defila prin zona Obor —» Curaj.TV | Media alternativă
14:38:22Schimbările —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
12:01:55Preşedintele Ucrainei cere ca țara sa să fie primită în NATO şi UE: „Nu putem sta la nesfârşit în sala de aşteptare” —» Elena Robu
07:00:25Curat nu doar în Post —» Moldova Creștină
21:15:08What’s New in the Block Editor: New Page Layout Picker, Better Block Transformation Options, and More —» costica
19:59:00Despre limitele/pericolele libertății de exprimare #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
15:43:50Maia Sandu și nepoții lui Voronin —» Gheorghe Erizanu
13:41:25Cu grijă pentru alții —» Moldova Creștină
13:20:29Retete de Pasti – brosura online la doar 2.90 EURO —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
12:41:22Curtea Constituțională: Sunt întrunite condițiile de dezolvare a Parlamentului —» Elena Robu
08:40:35Va fi sau nu dizolvat Parlamentul de la Chișinău? Discursul Maiei Sandu la Curtea Constituțională —» Elena Robu
08:22:14Ce semnifică Termenul Creativitate ? —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
06:39:52DACĂ ÎNCEPE RĂZBOIUL ÎN UCRAINA… —» Nicolae Federiuc
05:55:39Ap și, alde macovei și angajații din media le-au mulțumit la cei din Partidul Șor și „Pentru Moldova”? —» un alt blog
20:22:00Inspecție civică la Ciulnița (2 p) —» Curaj.TV | Media alternativă