Picteaza o intalnire pe uscat si pe mare

Mi-am dat seama că picturile mele sunt cel mai bine realizate când imi fac o imagine în minte înainte să încep să pictez. Acest lucru deseori implică şi ceva documentare. Ideal este să ai câteva imagini ca punct de reper. Unul dintre primele lucruri pe care le fac este să mă gândesc la ce elemente pot fi în pictură. Apoi încerc să găsesc imagini generale bune în care se afla acele elemente. Al doilea lucru este să caut câteva puncte de referinţă pentru culoare. Aceste imagini sau picturi pot fii total diferite atât timp cât au o culoare care să se potrivească cu setările. Este de asemenea plăcut să ai inspiraţie pentru calitătile artistice sau acel factor “wow!”. De multe ori acest lucru este un obicei de durată pentru studierea în permanentă a naturii şi a artei bune.

Imaginea finală

Aici sunt câteva imagini pe care le-am facut când am fost în vizită la coasta pietroasă a Californiei.

Fac des câteva schiţe thumbnail pentru a găsi cea mai bună compilaţie. De această dată a fost neobisnuit deoarece ideea de bază şi plasarea a fost la fel pentru acest thumbnail la sfârsit. De obicei blochez lucrurile în alb şi negru. Acest lucru mă ajută la aranjarea elementelor, să aduc desenul mai aproape (get the drawing close) şi mă ajută să folosesc valori pentru a concentra atenţia la subiectul principal.

Câteodată mi se pare mai usor să desenez în detaliu cu creionul pe hârtie. Aşa cp desenez sirena, o scanez şi după aceea îi setez layer-ul pe multiply. Pentru băiat încep să desenez direct în Photoshop.

Acum folosesc un brush 80-90 % din timp. Este un brush dreptunghiular care arată ca şi un burete.

Sub tab-ul “shape dynamics” setez controlul lui Angle Jitters pe Direction. Această setare face ca brush-ul să fie orientat în direcţia liniei. Când acest brush este foarte larg şi când poţi să roteşti transparenţa împrejur, şi marginile neregulate de la brush fac o textură de pattern.

Am folosit acest brush la o mărime mult mai mica ca să desenez detaliile mai fine. Colţurile pătratelor şi marginile neregulate de la brush îi dau un aspect mai mult ca unul tradiţional de “brushstrokes”.

La stagiul acesta de început, de obicei încerc să am cat de puţine layer-uri posibile. Îmi place să mă uit peste toată pictura şi să corectez erorile pe care le văd. Având o gramadă de layer-uri devine confuz şi mă încetineşte. Cred că pentru imaginea de mai  jos am avut un layer pentru fiecare fundal, baiatul, sirena şi apa. Izolând fiecare element îmi permite ca să mut şi să ajustez  lucruri mai repede.

După aceea am adaugat un layer albastru şi am setat modul layer-ului pe multiply. Acest lucru este ca şi cum ai stinge lumina. Face ca totul să fie mai întunecat şi unifică umbra culorilor. În pictura tradiţională acest lucru ar fi ca şi cum ai adauga un albastru spălat şi transparent peste tot.

Următorul pas este să aprinzi luminina. Acest lucru se realizează prin setarea modului brush şi modul layer-ului pe linear dodge. Apoi pictează în lumini cu culori calde şi închise.

Aşa arată layerul cu linear dodge (Grila din fundal este aşa cum arată Photoshop trasparenţa). Când acest layer este adăugat, luminează absolut totul în conformitate cu proporţionalitatea lui la modul în care este luminat. De exemplu, culorile verzi închise doar luminează şi coloră slab, în timp ce zonele galbene devin aproape alb pur. Compară cele 2 imagini precedente pentru a vedea efectul acestui layer.

Cerul a vedenit prea luminos şi distrage atenţia de punctul focal, aşa că l-am întunecat un pic. În acest punct am fost fericit cu compoziţia şi cu culorile, aşa că am crescut rezoluţia la imaginea finală, 3600 x 4800 pixeli.

Totul până în acest punct am încercat să pictez mărit, în ordine, ca să mă pot concentra asupra compoziţiei de ansamblu. Mi-am dat seama că este periculos să mă concentrez prea mult pe elemente fără să pastrez întreaga imagine în minte. Dar acest lucru s-a schimbat un pic după ce am ajuns la acest punct.

Când am fost fericit cu compoziţia, cu valorile şi ce culorile din întreaga compoziţie, am început să mă focalizez pe elementele individuale. Acuma este timpul când layerele pot începe să se aşeze. Am folosit atâtea layere de câte am avut nevoie pentru fiecare obiect. Deoarece pictez rapid şi furios, layerele au devenit de mai multe ori un dezastru. Am găsit pe cea potrivită, temporar am trecut la instrumentul move tool (cu selectarea automată) şi am facut clic pe parţile unde am vrut să pictez.

Nu am fost fericit cu expresia corpului şi am realizat că am nevoie de o referinţă mai bună. Deoarece am pictat acest lucru ca şi un cadou pentru nepotul meu, am vrut să captez asemanarea lui. Până cand am putut să setez o fotografie, m-am mutat la alte elemente.

Prietenul meu Jason şi copilul lui au furnizat o referinţă pentru jumătatea superioară a sirenei. Pentru unele lucruri, cum ar fii coada sirenei, acolo nu exista foarte multa referinţă, aşa că a trebui să o fac eu.

Apa a luat o mulţime de studiu şi de eroare.

În timp ce mă uitam la pictura inversată, mi-am dat seama că am fost un pic cam dezechilibrat şi cam greoi. Aşa că am schimbat unghiul sirenei şi am repoziţionat elementele principale.

În plus pentru fotografia mea de referinţă, m-am uitat la picturile lui J.C. Leyendecker, Norman Rockwell, Haddon Sundblom şi Scott Gustafson pentru mai multa inspiraţie Am început să adaug mai multe detali pentru rocile din foreground, dupa am decis că ele atrag prea multă atenţie de la caractere.

La un moment dat am încercat să organizez, numesc şi să reduc layerele la cât de mult am putut în timp ce păstrez suficient încât să schimb foarte simplu lucruri. Aşa că la sfârşitul picturi am avut un set de layer pentru fiecare element. De exemplu, aş fii putut avea o pereche de layere pentru far şi mai multe pentru fundal şi toate au fost pune într-un set de layer pe care l-am numit “Fundal”. După aceea am făcut aceaş tehnică pentru fiecare element de care am avut nevoie.

După mai multe atingeri finale, este timpul să-l numesc terminat.




 

Tradus din engleză în română de către Celalalt şi AnDr3yy

Sursă: http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/photoshop/landwater/index.html

Sursa
2010-10-23 21:11:02



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

05:13:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
05:51:00CAI ROZI, CAI VERZI —» Leo Butnaru
21:31:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:26:21Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:19:23Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:50:00ZORI DE CARTE NOUĂ —» Leo Butnaru
16:55:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:11:16Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:42:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:39:05Spumantul-surpriză cu marea medalie de aur —» Fine Wine
23:20:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:35:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:48:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:10Jurnal de 40 —» Efrosnatalita’s Blog
16:37:04Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:10:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:47:22Spectacol în aer liber la Amfiteatrul din Ciocana in final de stagiune —» Curaj.TV | Media alternativă
08:29:55Cultura Iei: Moștenirea și Simbolistica Costumului Popular —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
04:32:00POEME PRIN ANI —» Leo Butnaru
20:50:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:21:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:57:00Iulie 2025 – evenimente karmice, violențe, schimbări majore —» codul omega
17:52:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:32:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:01:00DIN YES-EURI —» Leo Butnaru