Lupu atacă ”Jurnaltv”

Există în Moldova un politician care își dorește foarte mult să devină Președinte. Și chiar dacă Marian Lupu, că despre el era vorba, încearcă foarte mult să se impună ca un lider marcant al politicii moldovenești, acest lucru nu-i reușește deloc.

Mai întâi, Lupu a fost folosit pe post de ”păpușă drăguță” de către Partidul Comuniștilor. Timp de 4 ani, atât cât a îndeplinit funcția de Președinte al Paramentului, Lupu a reprezentat pentru comuniști un fel de balonaș roz, prin care aceștia vroiau să arate electoratului că în rândurile PCRM-ului nu se află doar tipi veniți de la ”coada vacii”, ci și oameni care ”ca caracter și ca conținut”(expresie devenită celebră deja, patentată de Lupu) sunt pro-europeni, cu accent bucureștean și care vorbesc fluent limbi 4 limbi străine. Că cele 4 limbi străine, la fel ca în celebrul proverb, până la urmă s-au dovedit a fi doar 3, adică ”moldoveneasca” și rusa, ne-am convins odată cu trecerea timpului. Cum ne-am mai convins și de faptul că Lupu, înafara accentului bucureștean, nu se diferenția deloc de colegii săi comuniști.

Apoi, când a conștientizat care era rolul său printre comuniști și că nu are nici o șansă de a-și îndeplini visul care i-a marcat copilăria, adică de a deveni Președinte, și-a strâns jucăriile și a plecat către Partidul Democrat. Când speram și eu că, în sfârșit, Lupu își va demonstra calitățile de lider, am trăit o nouă dezamăgire legată de Marian Ilici. Nici la PD, Lupu, deși deține funcția de președinte al formațiunii, nu a demonstrat mai multe calități de liderism. De lucrul acesta ne-am convins cel mai mult în clipa când am făcut cunoștință cu lista electorală a PD-ului pentru alegerile din 28 noiembrie. Ei bine, deși Lupu e cap de listă, aruncând o privire peste numele care-l urmează, vedem că toți aceștia nu sunt decât oamenii de încredere ai lui Plahotniuc(despre care se vorbește că ar fi adevăratul șef al PD-ului). Candu, Filip, Apolschii, Botnari, Carp, Timotin sau Ghilaș sunt doar câțiva dintre ”finii, nănașii, cumătrii, prietenii și subalternii” lui Plahotniuc. Dacă i-ai lăsa pe ăștia să meargă de unii singuri într-o campanie electorală, cu siguranță nu ar obține mai mult de două-trei mii de voturi. De asta și Plahotniuc l-a pus cap pe listă pe Lupu, tocmai pentru a-și trimite oamenii de încredere în viitorul legislativ și executiv.

Ultima dovadă de devotament către Plahotniuc, Lupu a demonstrat-o sâmbătă, atunci când a atacat fără menajamente postul de televiziune ”Jurnaltv”. Vădit nemulțumit de campania ”Antimafie” pe care a derulat-o postul de televiziune până cu ceva vreme în urmă, Lupu a afirmat la o întâlnire cu alegătorii desfășurată la Bălți, că ”Jurnaltv este un post de televiziune privat, dar nu independent” și că ”acesta ar îndeplini unele comenzi politice, care au ca scop denigrarea sa”.

Mie mi s-au părut foarte ciudate aceste declarații ale lui Lupu, pentru că acesta, de la lansarea ”Jurnaltv”, a participat la numeroase emisiuni la postul de televiziune pe care îl atacă. La fel se poate spune și despre alți membri ai PD, precum Dumitru Diacov, Valeriu Lazăr, Andrei Popov, Igor Corman sau Oazu Nantoi. Chiar în perioada campaniei ”Antimafie” am văzut la ”Jurnaltv” foarte mulți membri ai partidului pe care dânsul are impresia că îl conduce. De ce atunci o fi ieșit domnul Lupu cu asemenea acuze, îmi vine greu să înțeleg.

Ciudat e că, dacă tot s-a apucat de vorbit despre ”televiziuni independente”, Lupu nu a nominalizat alte posturi despre care poți spune multe, numai că independente nu ar fi. ”Primeul” sau ”Nitul” sunt doar două exemple. La  Nit, Lupu chiar este atacat mult mai mult decât la Jurnaltv. De ce oare nu s-o fi declarat deranjat de politica editorială a acestuia? Oare nu pentru că acolo nu se spune nici o vorbuliță despre bunul său ”prieten” Vladimir Plahotniuc?

E păcat că în Moldova anului 2010, tocmai Marian Ilici Lupu s-a găsit să vorbească despre independența presei. El, care a contribuit din plin la deposedarea de licență de emisie a ”TVR-ului” și care timp de 8 ani de zile nu s-a declarat deranjat de măcelul care se făcea la ”Teleradio Moldova”.

Nu știu dacă cei de la ”Jurnaltv” vor reacționa în vreun fel la atacurile lui Lupu. Eu, în locul lor, l-aș invita la un talk show, în care să ne vorbească dumnealui despre independența presei și cum ar trebui aceasta să arate ca să-i fie pe plac. Chiar dacă e campanie electorală, ar merita să-și asume acest risc.

Sursa: http://analizemd.blogspot.com/2010/10/lupu-ataca-jurnaltv.html

Reliable $1 Web Hosting by HostSo

Sursa
2010-10-16 20:38:33Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru
13:43:04Citit în ianuarie: „Iannis cel nebun pentru Hristos” (1 și 2) de Dionysios A. Makris —» Sunt MAMĂ!
10:18:34Competențele sociale și individuale pentru un job de succes —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:00:51Să trăim prin credință! —» Moldova Creștină
02:41:36MOLDOVENI! NOI CUM IEȘIM DIN RĂZBOI? —» Daniel Lachi
20:29:42Satan: Our Adversary —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:46:18Zarurile au fost aruncate… —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
17:19:4734 de ani. 34 de lecții —» Sunt MAMĂ!
16:04:13Cozi de TIR-uri spre porturile Ismail, Reni, Giurgiulești, Galați —» Curaj.TV | Media alternativă
11:36:00Vacanța de iarnă a lui Dragoș —» Sandu GRECU
10:00:02Este o cinste să te ferești de certuri —» Moldova Creștină
08:11:28Strada Evreiasca e doar la Odesa? —» Curaj.TV | Media alternativă
06:47:02Întâlnire cu Iulian Filip la Biblioteca „Transilvania” —» BiblioCity
17:33:30Moldova – în NATO! Puneți leoparzii pe BECȘI! (1) —» Daniel Lachi
17:24:07”Credința strămoșească”, ia treci la tablă! Sau la Leopard (2) —» Daniel Lachi
16:18:07Fraze lungi – cum să urmărim gândul?  —» Moldova Creștină
13:01:49Nou: Pinot Noir Native, în conversie BIO —» Fine Wine
12:54:49RENTABILITATEA ȘISUSTENABILITATEA AGRICULTURII LA SCARĂ MICĂ —» Mişcarea Ecologistă din Ştefan-Vodă
19:31:23Bare fixe și paralele pentru sport de sănătate într-un oraș asediat —» Curaj.TV | Media alternativă
12:42:14UN IMPORTANT POET FRANCEZ —» Leo Butnaru