Mijlocire – D. Brainerd

Am citit cu uimire și rușine, în jurnalul lui Brainerd, despre cum Duhul Sfânt îi înflăcăra omului acestuia inima cu foc și pasiune pentru a mijloci în rugăciunile sale.

Fără să-și dea seama a învățat pe mulți oameni cum să se roage și încă îi învață prin paginile jurnalului său. Următoarele citate arată puțin din agonia rugăciunilor sale:

Ziua Domnului, 19 oct. Am simțit o blândețe extraordinară și dragoste fierbinte față de toată omenirea; astfel sufletul meu și toate puterile mi s-au topit în această blândețe

Joi, 6 aprilie. Atunci, Dumnezeu m-a ajutat să mă lupt cu sinceritate pentru alții, pentru împărăția lui Hristos și pentru scumpi mei prieteni creștini.

Joi, 8 aprilie. Am fost în stare să lupt pentru ca Dumnezeu să îmi dăruiască mai mult har; și m-am rugat cu putere pentru mulți dintre copiii scumpi ai lui Dumnezeu.

Luni, 12 aprilie. Am fost întărit să mijlocesc și să stărui pentru sărmanele suflete, și pentru extinderea împărăției lui Hristos în lume.

Ziua Domnului, 18 aprilie. M-am retras dis-de-dimineață în pădure ca să mă rog; am primit ajutorul lui Dumnezeu, și credință vie; și am fost ajutat să mijlocesc cu stăruință pentru ca împărăția lui Hristos să înainteze în lume, și pentru scumpii mei prieteni absenți.

Luni, 19 aprilie. Înainte de prânz, am simțit puterea de a mijloci pentru sărmanele suflete nemuritoare și pentru înaintarea împărăției scumpului Domn și Mântuitor în lume.

Am primit o putere speicală de a mijloci pentru luminarea pi convertirea sărmanilor păgâni.

Cred că am mijlocit mai mult pentru păcătoși și mai puțin pentru copiii lui Dumnezeu.

Marți, 20 aprilie. Cred că nu am mijlocit niciodată mai fierbinte pentru alții, așa cim am făcut-o în noaptea aceasta. M-am luptat cu îndârjire cu Domnul pentru dușmanii mei.

Miercuri, 21 aprilie. Dumnezeu m-a făcut în stare să mijlocesc pentru multe sufklete, și am stăruit cu bucurie. În ultimul timp, mijlocirea mi se pare mai plăcută decât orice altă parte a rugăciunii.

Ziua Domnului, 25 aprilie. În dimineața aceasta am petrecut două ore cu îndatoririle mele tainice și am fost ajutat să mijlocesc fierbinte pentru sufletele nemuritoare;

Cred că nu am mijlocit în toate lunile care au trecut așa cum am făcut-o în seara aceasta, pentru copiii lui Dumnezeu și pentru păcătoșii morți.

Luni, 14 iunie. Domnul m-a vizitat în chip minunat în timp ce mă rugam; cred că nu am agonizat niciodată astfel. M-am luptat pentru prietenii mei absenți, pentru câștigarea de suflete, pentru mulțimea sufletelor sărmane, și pentur mulți pe care îi consideram a fi copii lui Dumnezeu, din diverse locuri îndepărtate. Am agonizat astfel, cu o jumătate de oră înainte de apusul soarelui și până la lăsarea întunericului, încât eram ud din cauza transpirației.

Marți, 15 iunie. Seara, mi s-a părut că sufletul meu primise atâta sfințenie, încât era gata să se despartă de trup. Am mijlocit atunci în agonie pentru binecuvântarea divină; inima mea s-a luptat în rugăciune pentru câțiva prieteni creștini, într-un mod mult mai serios.

Vineri, 18 iunie. Dumnezeu a fost lângă mine, mai ales la un moment dat; în timp ce mijloceam pentru mai multă compasiune față de sufletele nemuritoare, inima mi s-a deschis și am început să strig cu mai multă putere, timp de câteva minute.

Ziua Domnului, 4 iulie. Am primit viață și mângâiere mijlocind pentru copiii scumpi ai lui Dumnezeu și pentru împărăția lui Hristos din lume

Vineri, 20 august. Am avut un timp plăcut de mijlocire pentru scumpii mei prieteni în Hristos, și Dumnezeu m-a ajutat să strig cu putere pentru Sion.

Luni, 23 august. Am primit multă încurajare gândindu-mă la secerișul păgânilor; și am fost întărit să mijlocesc pentru prietenii creștini.

Joi, 3 noiembrie. Am fost ajutat să mă lupt cu Dumnezeu în rugăciune, într-un mod mai iubitorm mai zelos, mai umil, mai intens și mai stăruitor decât cel din ultimile luni [...]

Joi, 1 decembrie. Atât dimineața, cât și searam am primit putere sufletească în rugăciune, și am dorit cu înfocare înaintarea împărăției lui Hristos în lume,Sursa
2010-10-09 10:52:34Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
14:36:50POEME PRIN ANI / ANTOLOGIE DE ETAPĂ #12 (30 de texte) —» Leo Butnaru