Nu lasa nimanui ceea ce poti Face Tu!!!


Acest articol trebuia sa apara demult, este un subiect care ma doare, si ma taie fara cutit de fiecare data cand  intru intr-un mediu de tineret sau nu, de oameni care stiu sau nu sa intre in polemici, sa faca sau nu ceva in societatea noastra.

Am sa incep cu definirea termenului de societate apeland la vechiul meu prieten DEX, una din definitiile date de acesta este:  Societate: asociație de persoane constituită într-un anumit scop. Scopurile sunt diferite, pe langa cele oficiale de raporturi economice sau relații între oameni istoricește determinate, tot mai des imi apare gandul ca omenii s-au adunat laolalta pentru a se vaita reciproc, a arunca vina si reposnsabilitatile unul altuia, ca un cartof fierbite din joaca care probabil multi din noi o mai tin minte.

Din rubrica incercati sa observati si voi:

Odata trezindu-ma din rutina care inevitabil te copleseste am incercat sa fiu mai atenta la discutiile care au loc in jur, am observat in mare parte doar polemici desarte, a oamenilor ca se plang ca sunt doar niste marionete a celor de sus, nu am sa neg aceasta afirmatie din simplul motiv, ca Noi si numai Noi le permitem acest lucru.

Cu permisiunea dumneavoastra si atitudinea idealista pot afirma ca statul capata plentitudinea imputernicirilor sale conform vointei  poporului. Ramane sa descifram atunci care e totusi vointa poporului? Unde e si cu ce se maninca?

Cati din voi stiu care sunt cerintele clare ale poporului fata de stat, sau poate chiar fata de propria lor soarta? Mi-ar placea ca fiecare din noi sa-si puna aceasta intrebare nu doar la nivel de propriul orizont, propria viata ci sa depasim putin limita moarta a individualismului si sa gandm la nivel de tara, poate chiar natiune, deoarece intr-un sfrasit compilatia dorinteleor si eforturilor noastre oglindeste orizontul intregii natiuni.

La momentul in care totusi suntem parte a unei societati trebuie sa interactionam, sa comunicam, iar eficienta comunicarii si activitatilor nostre e depinde suta la suta de noi.

Daca o sa incercam sa analizam, sau mai bine zis sa facem o statistica comparativa a intrebarilor: De ce eu .. si De ce Nu eu.. sa fac anumite activitati? atunci cu proximitate putem afirma ca locul I il va ocupa itrebare De ce eu si nu altul? fara sa mentionam si partea cealalta a monedei De ce celalt este bine si eu nu?

Ai puterea sa faci multe, nu doar sa te plangi prin bordeie,  sa ponegresti statul, sa te (dez) informezi la TV, sa arunci cu pietre in gradina vecinului. Nu trebuie sa ai o Stea in Frunte ca sa incepi sa faci ceva bun si eficient pentru societatea/tara/orasul/blocul in care traiesti.

Nu-ti propune planuri marete, incepe cu putin, daca fiecare ar ceda cate un gram de bunatate lumea ar deveni mai buna. Nu cauta sa-ti ridice monumente pentru ceea ce ai facut sau vei face, intr-un sfarsit ai facut-o tot pentru tine, pentru copii si nepotii tai. Fii un exemplu demn de urmat. Casa s-a cladit din caramizi, fii o caramida din casa viitorului nostru.

Nu lasa nimanui ceea ce poti Face Tu!!!

Posted in Societatea Civila, Youth

Sursa
2010-01-02 23:07:35Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:49:10El sueño por Jorge Luis Borges / Visul de Jorge Luis Borges —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:22:07RANĂ —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:03:21Un nou club de lectură la Biblioteca de Arte —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
18:43:09PUNCT OCHIT, PUNCT RATAT! —» Sergiu Mocanu
02:25:56Special Webinar on March 28: WooCommerce 101 — How to Set Up a Store —» Ileana Pîrgaru
20:33:05Capcanele conjugării verbelor (2)  —» Moldova Creștină
14:13:37WordPress wallpapers —» Ileana Pîrgaru
12:52:23Duminica Floriilor - Intrarea triumfală a Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Semnificațiile salciei în Creștinism —» Eleonora Lisnic în versuri
12:12:47Republica Moldova – firmă-fantomă cu proprietari fictivi —» Nicolae Federiuc
12:07:40Am lansat portalul de știri ZIUA.MD —» Nicolae Federiuc
04:50:32DIN POEZIA AVANGARDEI UCRAINENE —» Leo Butnaru
14:19:55Judecata de Acum #EdițieSpecială | Profesorul de civism —» Curaj.TV | Media alternativă
11:34:16Cum influențează indicatorii bibliometrici ai directorilor de proiecte finanțarea cercetării în Republica Moldova? —» Gheorghe Cuciureanu
06:24:18ÎN FAȚA ZIDURILOR, CETĂȚILOR... —» Leo Butnaru
06:07:48URME, RĂNI —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:43:47Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (2) —» BiblioCity
15:43:18Valorificarea operei hasdeistice, digitizată din Colecția „Carte veche și rară” a Bibliotecii Centrale a BM „B.P. Hasdeu”: Expoziție aniversară (1) —» BiblioCity
13:21:39Poezia în viața noastră —» BiblioCity
13:20:50,,Magic Creator” - serviciul de recreere și dezvoltare a imaginației utilizatorilor —» BiblioCity
12:59:21Ziua Internațională a Poeziei la Biblioteca „Onisifor Ghibu" —» BiblioCity
12:33:57Leonid Popescu între cuvânt și culoare … —» BiblioCity
12:19:09Lecţia publică „Republica Moldova Zonă de risc seismic” la Biblioteca „Onisifor Ghibu” —» BiblioCity
08:56:45POEZIA AVANGARDELOR VECINE, RUSĂ ȘI UCRAINEANĂ —» Leo Butnaru
14:07:32De la suflet la suflet, împreună, din toată inima pentru Turcia./ —» Curaj.TV | Media alternativă
13:54:01ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI CU POETA NATALIA MAZÎLU-MIRON —» Biblioteca Publică or.Rîşcani