105852 cazuri COVID-19 în Moldova
10555 – cazuri active
93028 – cazuri vindecate
2269 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 28 noiembrie 2020 ora 21:25


Revelionul la moldoveni

Recunosc, este pentru prima dată când am făcut-o. :) În alţi ani nu mi se întâmpla să privesc revelionul la moldoveni. Iar de data asta am dat de programul respectiv şi m-a impresionat aşa de tare, că aproape m-a paralizat pe o vreme, de n-am mai putut face o mişcare. Aşa că m-am uitat până la urmă la nu ştiu ce concert cu şlagărele anului 2009. Trebuie să vă spun că eu nu ştiu de loc who is who în estrada moldovenească, şi nu prea ştiam până acum ce interpretează vedetele autohtone. Cu ocazia revelionului, am aflat. Nişte adevărate telenovele muzicale.

Aşadar, interpreţii moldoveni au piese de două feluri: în română şi în engleză.

O piesă în engleză presupune că vreo cântăreaţă autohtonă apare pe scenă într-o rochie cu un decolteu până la buric, în cizme mai sus de genunchi, şi începe a face ceva, care chipurile se cheamă dans: dă părul din şuviţe încleiate pe spate, depărtează picioarele pentru a avea un echilibru mai bun, ridică microfonul cât mai sus, şi începe a urla ceva în el.

În acelaşi timp face cu fundul un fel de mişcări agresive, de-ai crede că-i un motor cu piston în patru timpi. Bănuiesc, asta ar fi idea moldovenilor despre senzualitate, să urli în microfon “I wanna be with you baby” şi să arăţi şi cum.

Dana Marchitan Sursa: http://marchitandana.uv.ro Cătălina Rusu, www.ladyclub.md

Dacă piesa-i în română, cântăreaţa poartă o rochie vaporoasă, dintr-o stofă mătăsoasă, şi se mişcă în felul următor: merge vioi doi paşi înainte, doi lateral, şi doi înapoi, apoi ia în mână un fald al rochiei şi începe a se roti în jurul propriei osii. În timpul refrenului, pune ambele mâini pe coşul pieptului, şi le desface în părţi, pe măsură ce începe a ţipa mai tare. Asta este conceptul moldovenesc despre feminitate, gingăşie, dragoste romantică, pură.

Au fost şi vreo câţiva interpreţi, pe care i-am văzut şi era să-mi vărs şi maţele. Pe lângă mutrele senzuale pe care încercau să le facă, mai şi cântau nişte piese pline de sensuri. …”Primăvara a venit, draga mea, Florile au înflorit, draga mea, Jumătatea eu, jumătate tu, Vino şi alină-mi sufletul”.

La fel de bine puteau să cânte: “Este foarte frig afară, Vine Anul Nou în ţară.” Cântăreţii tot stăteau cu picioarele depărtate, dar nu dădeau sexos din fund, ci bâţâiau în tactul melodiei, dintr-un picior, apăsând cu călcâiul în podea.

Face să mai vorbesc despre lucruri evidente? Că avem o televiziune publică de rahat este deja axiomatic. Că estrada noastră ne crede idioţi, servindu-ne şabloane ieftine, la fel.

După ce m-am uitat la programul ăsta, am înţeles că la moldoveni industria de divertisment te crede ori piţipoancă cu doi neuroni în cap, ori gospodină plină de pasiune, gata să-şi scoată rochia de mătase, şi să spele cu ea podelele. De dragul bărbatul iubit, bineînţeles, care poate fi doar de un fel: şters ca zăpada murdară pe străzile Chişinăului în ianuarie, dar care ştie să spună banalul “vino şi alină-mi sufletul”, indiferent pe câte becuri ar călca.

Păcat că scrisoarea pentru Moş Crăciun a fost deja scrisă şi trimisă. Că de nu, poate îl rugam să le pună vedetelor noastre de carton câte o sapă în mână şi să-i trimită la munci agricole, laolaltă cu producătorii, regizorii, scenariştii şi toţi ceilalţi care au tupeul să-şi bată joc de noi, crezându-ne nişte retardaţi.


Sursa
2010-01-01 23:32:09Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

16:18:27Manifestul libertății: Freedom Blend 2016, Purcari —» Fine Wine
13:30:523 retețe de biscuiți (fursecuri de Crăciun) —» Life is too short to wear boring clothes. - A blog about travel, lifestyle, healthy life and fashio
15:51:27Portret de candidat. Sebastian Cernic, candidat USRPLUS pentru Senat, Bacău: ”Sunt un cetățean implicat, dar îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România” —» Elena Robu
13:29:50Vineri cap-coadă —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:51:27Ce trebuie să știți despre organizarea și desfășurarea în R. Moldova a alegerilor parlamentare din România —» Elena Robu
10:59:48Potențialul științific uman din Republica Moldova în date statistice —» Gheorghe Cuciureanu
19:46:23Abandonarea copiilor nou născuți devine „normalitate” în Republica Moldova? —» Moldova Creștină
18:04:52Fine: Cricova Prestige Cabernet-Sauvignon 2011 —» Fine Wine
14:33:00Polițaiul mă amendează ca răzbunare pentru filmare —» Curaj.TV | Media alternativă
14:04:51Activitatea bibliotecii pe timp de pandemie —» BiblioCity
14:00:37Geană și polițistul local ocupat cu circulația —» Curaj.TV | Media alternativă
13:54:00Discuții despre „Dicționar subiectiv de cultură civică” —» Curaj.TV | Media alternativă
13:51:24Magistrat de la Sîngerei, locuiește ca un boier… în parc —» Curaj.TV | Media alternativă
13:28:44Dumitru Crudu la tribuna Programului Național LecturaCentral —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
12:27:02Mafia ne otrăvește, poliția o păzește!? —» Curaj.TV | Media alternativă
11:45:00Popa din Ciorani construiește unde-i cășunează! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:34:223000 de dosare la 3 procurori, super-justitie la Bolintin! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:22:00Primăria Bolintin Vale îți pune viața în pericol —» Curaj.TV | Media alternativă
10:55:14Atac raider din partea Executorului judecătoresc George Boțan —» Curaj.TV | Media alternativă
10:24:56Portret de candidat. Ștefan Voloșeniuc, candidat independent pentru Senat, Diaspora: ”Coagularea Diasporei într-o mișcare politică care să ne reprezinte cu adevărat este un proiect de suflet” —» Elena Robu
22:00:07Florile trotuarului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:43:55E vremea oamenilor buni! —» Curaj.TV | Media alternativă
17:13:03Fostul mare fotbalist Diego Maradona a murit în urma unui stop cardio-respirator —» Elena Robu
15:50:53De poveste: Trei Crai Equinox 2018 —» Fine Wine
07:41:44Din experiența personală: De ce plânge bebelușul și ce e de făcut —» Sunt MAMĂ!