Să se nască Isus în inima ta? NU!


Așa cum scriam recent este nebiblic să spui că trebuie să-i dai inima lui Isus prin aceasta referindu-te că vrei să fii născut din nou sau convertit, tot așa mă sfătuia un vizitator (dar și eu îmi pusesem asta în gând) să scriu ceva despre e la fel de nebiblica lozincă, mult folosita îndeosebi de Crăciun, potrivit căreia Domnul Isus vrea să se nască în inima ta.

Unii se întreabă de ce tot scormonesc lucruri care par să nu aibă importanță și de ce mă iau de fraze care doar vor să sugereze ceva și care sunt ușor de înțeles de la sine și asupra cărora nimeni nu se obosește să filozofeze.

Dacă asociem nașterea din nou cu această  lozincă și dacă credem că ne naștem din nou prin faptul că Îl lăsăm pe Hristos să se nască în inima noastră, atunci cel mai probabil nu vom fi niciodată născuți din nou și vom merge în iad și de aceea cred că e crucial acest subiect.

Hristos nu vrea să se nască în inima nimănui și cei care îți spun asta te mint indiferent de ce conotație oferă ei acestei formule superstițioase care, spun ei, îți va aduce o grămadă de beneficii spirituale și viața veșnică  (concept de asemenea pervertit).

Hristos nu are alege niciodată să locuiască în inima voastră pervertită, ticsită de nelegiuire și înțesată de păcat – acesta este adevărul Scripturii.

Nu veți găsi nicăieri vreun îndemn al Scripturii de a-L lăsa pe Hristos să se nască în inima ta sau a oricui altcuiva.

Hristos nu se mai naște nicăieri și niciodată dar dacă ar vrea vreodată să se nască undeva cu siguranță n-ar alege inima noastră sau dacă ar alege-o să fii sigur că nu ți-ar cere ție voie ca să se nască în ea.

Avem un simț al posesiei pervertit și o religie umanistă care ne face să credem că noi suntem centrul pământul și că Dumnezeu prin tot ceea ce face El urmărește ca scop principal binele nostru.

Dumnezeu urmărește binele nostru suprem dar binele întotdeauna e definit în strânsă legătură cu caracterul și voia Sa. Scopul suprem al lui Dumnezeu însă, este ca El să primească toată slava.

Nu există în Scripturi concepția pe care mulți o avem, a unui Hristos micuț, plăpând, neajutorat și care aproape ne imploră și cerșește de la noi ca să-L lăsăm să se încălzească în inimile noastre în schimbul unor sumedenii de cadouri carnale lumești.

Biblia spune că noi trebuie să ne naștem din nou (Ioan 3:3,5) și că El ne naște prin Cuvântul lui (Iacov 1:18) prin învierea lui Hristos din morți (1 Petru 1:3) dintr-o sămânță care nu poate putrezi (1 Petru 1:23).

Dumnezeu este Cel care inițiază și înfăptuiește această naștere și noi ne naștem din El iar El ne naște pe noi și niciodată nu se naște în noi. Oricât am încerca să îmbrăcăm conceptul nașterii din nou cu această stupidă frază ”Hristos se naște în inima ta” pur și simplu nu merge.

Duhul lui Dumnezeu este Cel care naște din nou și face acest act înviind un mort spiritual în mod supranatural schimbându-i inima de piatră cu una sensibilă și care va fi devotată lui Dumnezeu pentru veșnicie.


Sursa
2009-12-22 00:00:13Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:41:22Ziua Cititului Împreună —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:58:23Picturi în stil retro – adaptate în stil modern —» BPR Ungheni's Blog
08:52:09Constantin Rusnac —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
07:45:46Măcelarul din Lunca Prutului – fantoma emblematică a Maiei Sandu sau de ce pe „vremuri bune” lucrurile niciodată nu sunt așa cum par a fi?! —» Sergiu Mocanu
23:46:34Triangle of Sadness —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
12:59:10La Radio Guerrilla cu Mitoș Micleușanu —» .:EU:.
10:15:29YES-EU. CEVA ESENȚIAL... —» Leo Butnaru
10:30:40DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
10:08:23Berliner: gest de solidaritate pentru vinurile moldovenești —» Fine Wine
21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
18:26:54DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:50:26Program_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:44:06Anunţ - Poster_Campania Naţională ,,Citim cu voce tare împreună” ediţia anului 2023 —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
14:31:1227 Ianuarie - Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
04:57:00De ce familia mea nu consumă carnea de pui din comerț, laptele cu termen mare de valabilitate și marmelada —» Sunt MAMĂ!
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:42:59Citit în ianuarie: „Oameni sărmani” de F.M. Dostoievski —» Sunt MAMĂ!