Să se nască Isus în inima ta? NU!


Așa cum scriam recent este nebiblic să spui că trebuie să-i dai inima lui Isus prin aceasta referindu-te că vrei să fii născut din nou sau convertit, tot așa mă sfătuia un vizitator (dar și eu îmi pusesem asta în gând) să scriu ceva despre e la fel de nebiblica lozincă, mult folosita îndeosebi de Crăciun, potrivit căreia Domnul Isus vrea să se nască în inima ta.

Unii se întreabă de ce tot scormonesc lucruri care par să nu aibă importanță și de ce mă iau de fraze care doar vor să sugereze ceva și care sunt ușor de înțeles de la sine și asupra cărora nimeni nu se obosește să filozofeze.

Dacă asociem nașterea din nou cu această  lozincă și dacă credem că ne naștem din nou prin faptul că Îl lăsăm pe Hristos să se nască în inima noastră, atunci cel mai probabil nu vom fi niciodată născuți din nou și vom merge în iad și de aceea cred că e crucial acest subiect.

Hristos nu vrea să se nască în inima nimănui și cei care îți spun asta te mint indiferent de ce conotație oferă ei acestei formule superstițioase care, spun ei, îți va aduce o grămadă de beneficii spirituale și viața veșnică  (concept de asemenea pervertit).

Hristos nu are alege niciodată să locuiască în inima voastră pervertită, ticsită de nelegiuire și înțesată de păcat – acesta este adevărul Scripturii.

Nu veți găsi nicăieri vreun îndemn al Scripturii de a-L lăsa pe Hristos să se nască în inima ta sau a oricui altcuiva.

Hristos nu se mai naște nicăieri și niciodată dar dacă ar vrea vreodată să se nască undeva cu siguranță n-ar alege inima noastră sau dacă ar alege-o să fii sigur că nu ți-ar cere ție voie ca să se nască în ea.

Avem un simț al posesiei pervertit și o religie umanistă care ne face să credem că noi suntem centrul pământul și că Dumnezeu prin tot ceea ce face El urmărește ca scop principal binele nostru.

Dumnezeu urmărește binele nostru suprem dar binele întotdeauna e definit în strânsă legătură cu caracterul și voia Sa. Scopul suprem al lui Dumnezeu însă, este ca El să primească toată slava.

Nu există în Scripturi concepția pe care mulți o avem, a unui Hristos micuț, plăpând, neajutorat și care aproape ne imploră și cerșește de la noi ca să-L lăsăm să se încălzească în inimile noastre în schimbul unor sumedenii de cadouri carnale lumești.

Biblia spune că noi trebuie să ne naștem din nou (Ioan 3:3,5) și că El ne naște prin Cuvântul lui (Iacov 1:18) prin învierea lui Hristos din morți (1 Petru 1:3) dintr-o sămânță care nu poate putrezi (1 Petru 1:23).

Dumnezeu este Cel care inițiază și înfăptuiește această naștere și noi ne naștem din El iar El ne naște pe noi și niciodată nu se naște în noi. Oricât am încerca să îmbrăcăm conceptul nașterii din nou cu această stupidă frază ”Hristos se naște în inima ta” pur și simplu nu merge.

Duhul lui Dumnezeu este Cel care naște din nou și face acest act înviind un mort spiritual în mod supranatural schimbându-i inima de piatră cu una sensibilă și care va fi devotată lui Dumnezeu pentru veșnicie.


Sursa
2009-12-22 00:00:13Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

05:44:31Фестиваль украинской культуры UKRAINIAN DAY IN MOLDOVA пройдет в Кишиневе 20 августа —» Заметки Начинающего Журналиста
20:47:40Despre agresarea verbală a mamei lui Dodon #MicrofonulLiber —» Curaj.TV | Media alternativă
20:43:34Local fast food poluant și evazionist —» Curaj.TV | Media alternativă
21:08:30Trenul de Viena a pornit cu o ușă defectă la vagonul de Cluj —» Curaj.TV | Media alternativă
15:00:00Grow Your Audience with Microsoft Start —» Misterioz
21:45:55Încă un caz șocant la o grădiniță din capitală —» Curaj.TV | Media alternativă
07:30:15O altă Angela. Cea care, copilă fiind, a reușit să se salveze dintr-un război inimaginabil în secolul XXI! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:01:51Săptămâna în care mama lui Dodon a fost insultată. Și despre tatăl președintei. —» un alt blog
22:48:55CD Store —» Virtual Chişinău
11:31:53Vă invit la dezbateri: De ce cetățenii Federației Ruse trebuie să fie lipsiți de vize pentru călătorii în occident? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:56:58Lipsa de transparență a #năPASta. Ministrul Боля are COVID. —» un alt blog
07:00:14Zice că a fost condamnat pe nedrept pentru viol (ru) —» Curaj.TV | Media alternativă
21:46:48A Dermatologist For Your Skin Problems —» Virtual Chişinău
20:48:24Azi a fost lansat primul satelit moldovenesc pe orbită —» Curaj.TV | Media alternativă
19:35:21Zice că frații și sora au dus-o de nas —» Curaj.TV | Media alternativă
16:48:35Atenționează că o concurentă n-ar fi integră ca să conducă un spital —» Curaj.TV | Media alternativă
16:43:30Au luat la bătut momîia #Putler de la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:04Vaja Jhashi despre „preluarea afacerilor”, concurenți, cetățenii și cum poți fi parte a Trans-Oil —» un alt blog
07:50:44Ungheniul la 560 ani. Programul Bibliotecii pentru luna august —» BPR Ungheni's Blog
07:30:39Mama Lisei - fetița ucisă de ruși la Vinnița - a ieșit din spital: „Era o tăcere de moarte de jur împrejur... M-am așezat și am început să țip...” —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:30:48Vaja Jhashi despre relația cu Plahotniuc, a doua identitate și relația cu arabii —» un alt blog
17:35:36Maia Sandu, face din Marina Tauber, cea mai vocală lideră a opoziției? —» un alt blog
13:47:50Problema apei calde la Ploiești încă este departe de a fi rezolvată. —» Curaj.TV | Media alternativă
12:34:04Războiul la zi. Ce se mai întâmplă în Mariupolul ocupat? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
09:00:32Solidaritate: Donații de peste 3000 de euro din partea asociațiilor din Franța pentru refugiații ucraineni din Moldova —» Elena Robu