Burgeri sau sanwich-uri?

Recunosc, preciptat de rutina zilei si zgarcit la timp cum sunt, ma incumet uneori sa apuc o fastfudareala la nimereala, de cum imi taie calea mea zorita. In momentul infractiunii gastronomice, dar pana a fi trecut nemijlocit la fapta penala pentru gingasul meu organism, imi dau prea bine seama de framantarile de constiinta ulterioare si de eventualul disconfort digestiv. Nu este secret ca ce-i place gurii nu neaparat convine si stomaculului. Deaceea pentru a a comite cat mai rar astfel de crime si de a impaca in acelasi timp si oile bucale si baciul stomacal, deschid un slow fast food, pentru cam 30 de minute, acasa. Va prezint una din experiente.

Pentru 4 runde
200g carne de porc
250g carne de vita
2 catei de usturoi
1 ceapa mare
2 linguri de pesmeti (daca nu aveti, merge si o felie de paine)
1 ou de gaina
chimen praf
un amestec de piper
oreganno
busuioc uscat
sare
4 chifle potrivite, cu susan sau fara susan

Si se procedeaza meserias:
Carnea se da prin tocator dupa care se condimenteaza cu piper negru si chimen. Se infratesc intr-un bol si se lasa intr-o parte
burger

pana ne ocupam de restul.
burger

Ceapa am tocat-o cat mai marunt posibil. La fel am procedat si cu usturoiul. Nimeni nu va interzice sa puneti mai mult, daca va tine gustul.
burger

Acum, toate ingredientele se dau la bol si se condimenteaza cu sare, piper si ierburile uscate, iarasi, dupa gust.
burger

Dupa asta continutul vasului se amesteca bine, cu mana este cel mai comod. In general tot ce-am facut pana acum seamana foarte mult cu procesul de preparare a parjoalelor, pe care le facea mama.
Urmeaza partea festiva: din masa obtinuta, trebuie sa iasa patru “bulgari”, cam asa:
burger

Inainte de ai pune pe foc, i-am uns cu ulei ca sa nu se lipeasca de tigaie – asta in caz ca nu aveti tigaie cu strat anti aderent. In centru, daca observati, am facut niste adancituri – in caz contrar, la prajit parjoalele noastre se vor bomba si vor semana cu niste farfurii zburatoare.
burger

Prajeala: am incins tigaia, fara ulei. Daca aveti un gratar pe lemne, va pup in frunte. Turtele se prajesc pe ambele parti, de regula cate 5-6 minute pe fiecare parte trebuie s afie suficient, in dependenta de cat de gigantice au iesit.
burger

Cu partea carnoasa ne-am lamurit. Acum cu partea ierboasa. Aici va puteti da frau liber imaginatiei si gusturilor. Eu am folosit varza de pekin, salata, frunze de patrunjel cret, cascaval, felii de ceapa rosie, rosii si castraveti. Proportiile, la fel, le stabiliti singuri, dar asigurati-va mai intai ca burger-ul va incapea in gura.
burger

Acum, toate, le aranjati in straturi pe chiflele injumatatite, iar la mijloc puneti bunatatea de parjoala, inca aburind.
burger

Pana la urma, eu m-am pricopsit cu un gigant, care, pentru a aluneca mai usor pe gat, l-am impins cu un pahar de vin rosi sec.
burger

Va doresc sanatate si expozii salivare placute!


Sursa
2013-11-23 12:57:40



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

16:41:55Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:32:00POEME PRIN ANI —» Leo Butnaru
00:14:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:23:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:57:27Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:42:00Zile critice iulie 2025 —» codul omega
16:52:05Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:20:22Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
03:57:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
02:04:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:48:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:10:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:56:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:43:22Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:26:32Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:01:00NOU, DIN POEZIA AVANGARDEI —» Leo Butnaru
02:14:00no social no justice —» turn up the silence
21:56:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:42:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:34:00Precesia și harta reincarnărilor colective —» codul omega
17:23:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:20:23Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:23:00Val —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:23:00Val —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:23:00Val —» Andrei LANGA. Blogul personal