Cum să câștigi 7500 lei, fără a investi bani?

Salut!

Vreau să discut cu tine despre această sumă: 7500 lei. Da, ea reflectă o valoare în lei moldovenești, nu e o sumă chiar rotundă, nu e în euro sau dolari și nici măcar nu-i 7499 lei.

Indiferent de salariul sau cîștigul lunar pe care îl ai, această sumă e importantă pentru tine.

Gândește-te ce ai putea face dacă ai avea acești bani în mână.

Îți dau câteva exemple:

Exemplul 1. Ai putea să mergi într-o vacanță de iarnă la munte. Poate nu în cele mai luxoase stațiuni, dar vei avea suficienți bani să mergi cu cineva drag în România, Ucraina sau Bulgaria pe câteva zile la ski.

Exemplul 2. Dacă ești student, îți poți achita taxa de școlarizare pentru un an (e valabil pentru majoritatea facultăților din țară).

Exemplul 3. Poți obține mai multă libertate, cumpărându-ți o bicicletă performantă.

Desigur, tu știi mai bine cum să gestionezi banii tăi pentru a-ți atinge un scop sau pentru a-ți realiza un vis.

Eu îți propun să câștigi acești bani, fără a investi nimic.

Cu o lună în urmă, împreună cu colegii de la Institutul IDEA am lansat un joc economic. Se numește Business Game.

Îți explic imediat în ce constă el:

La Business Game participă cel puțin 10 persoane, dar numărul total e limitat în dependență de premiul mare disputat.

Toți participanții sunt încadrați într-o simulare a unei economii cu bănci, companii agricole, industriale și comerciale.

Inițial, dar și pe parcurs, fiecare participant este un investitor, ce deține o anumită sumă inițială convențională – 5000 „lei”, aceeași pentru fiecare. La început, șansele tuturor sunt egale.

Mai este și Banca Centrală (BCE), ce are rol de reglementator și este un jucător pasiv pe piață. Scopul BCE este ca economia să crească, fără a intra în competiție cu companiile participante.

În calitate de investitori, participanții procură acțiuni de la cele 10 companii: două bănci comerciale, trei companii agricole, două companii industriale și trei companiii comerciale.

Pentru fiecare companie se alege un administrator și anume investitorul ce deține cele mai multe acțiuni în acea companie. Administratorul ia decizii în numele companiei. Astfel, unii participanți devin activi, participând în conducerea companiilor, iar ceilalți pot să așteapte un moment mai potrivit pentru a intra mai activ în joc, procurând acțiuni cu scopul de a deveni acționar majoritar la o companie.

Ce fac băncile comerciale? Ele sunt lipsite de riscuri majore. Poți investi în ele pentru ați asigura un venit constant și sigur. Băncile se împrumută de la BCE la o dobîndă mică și împrumută celorlalte 8 companii. Venitul vine din diferența de dobândă, dar și din cantitatea de bani oferită drept credit.

Ce fac companiile agricole? Investesc în agricultură și își vând marfa către BCE și către companiile industriale. Venitul lor vine de la oferirea unui preț cât mai bun pentru a vinde producția.

Ce fac companiile industriale? Procură materia primă de la agricultură, o procesează în produse finite și o vând companiilor din comerț. Venitul vine din vânzarea produselor finite.

Ce fac companiile comerciale? Procură produse finite de la companiile industriale și de la BCE și le vând pe piață.

Piața este simulată de un algoritm ce nu permite nimănui să cunoască care va fi cererea de produse finite și prețul de piață. Piața va cumpăra o cantitate de produse finite de la companiile comerciale, ce nu depășește cererea totală, la un preț ce nu depășește prețul de piață.

De fapt… totul este mai simplu decât pare. Toți cei implicați în acest joc economic acționează ca adevărați manageri, deoarece de deciziile lor depinde atât modul cum va evolua compania administrată, dar și portofoliul celorlalți acționari,  situația companiilor concurente, chiar și economia în general. Fiecare participant la un moment dat trebuie să ia decizii. În acel moment el/ea învață regulilele pieții, poate stabili strategii și poate estima  reacția concurenților.

Business Game te ajută să acționezi în condiții de risc, stres, concurență și economie de piață. Adică, te ajută să devii un potențial antreprenor, iar dacă ești deja antreprenor, atunci îți îmbunătățește abilitățile.

Abilitățile reprezintă de fapt scopul jocului economic. La Business Game au fost și participanți fără studii economice, care ne-au relatat după încheierea jocului că au înțeles mai bine cum funcționează o economie și au învățat cum să ia decizii manageriale pentru a obține profit.

Pe 14 decembrie, într-o sâmbătă, vom avea un Business Game special, la care tu poți câștiga 7500 lei și îți poți îndeplini un vis sau poți îndeplini visul cuiva drag.

Îți spun imediat și secretul cum poți să câștigi această sumă, fără a investi.

Am să te rog să ne recomanzi 5 prieteni care ar dori să devină antreprenori mai buni. Pentru fiecare prieten recomandat care se va înscrie la acest eveniment, noi îți vom oferi 100 de lei. Dacă ne recomanzi 6 prieteni, care se vor înscrie la eveniment, vei participa gratis la BusinessGame pe 14 decembrie, vei putea câștiga premiul mare de 7500 lei și vei mai avea încă 100 lei garantat, pe lîngă alte cîștiguri. Deci ai putea chiar să participi gratis și să câștigi fără să riști nimic.

Te rog să ne trimiți pe adresa academia.ideilor@gmail.com următoarea informație despre prietenii tăi:

  •  Nume prenume, e-mail (pentru fiecare prieten, nu contează cîți prieteni recomanzi)

sau aici:

Nu uita, fiecare prieten recomandat de tine îți va aduce 100 lei, pe care ulterior îi poți multiplica până la 7500. Efortul tău acum e minim, iar riscul nul.

Dacă e să discutăm de Business Game din 14 decembrie. Premiul mare pe care îl poate obține un participant e de cel puțin 15 ori mai mare decât suma investită. De asemenea, dacă ai acțiuni în compania care cîștigă, îți poți recupera investiția și câștiga, dar sumele vor fi mai mici de 7500 lei.

Apreciez mult că ai citit acest articol și te aștept să ne vedem la 14 decembrie pentru a afla cine e mare câștigător. Poate vei fi chiar tu. Poate vei câștiga fără a investi nimic. Totul depinde de tine!

Nu uita, în Business Game din 29 octombrie, Petru Ciobanu a stabilit un record de câștig. A investit 200 lei și a câștigat de 8.4 ori mai mult, adică 1680 lei. Atunci premiul maxim a fost de 2000 lei, care a fost împărțit de către doi acționari ai companiei câștigătoare.

În loc de PS:

Poți afla mai multe despre Business Game pe pagina de Facebook: www.facebook.com/businessgamemoldova

Te poți înscrie chiar acum la orice eveniment Business Game aici: www.tinyurl.com/busgamemd

Poți afla mai multe despre Business Game de la Maria, coordonatoarea proiectului: maria_cumpana@yahoo.com

În loc de PPS:

Dacă dorești să afli mai multe detalii, te rog să citești și condițiile propunerii noastre:

1. Pînă la 19 noiembrie 2013, poți propune prieteni care ar putea să se înscrie la Business Game din 14 decembrie 2013.

2. În data de 20 noiembrie 2013, te vom anunța cîți bani vei economisi pentru participarea la Business Game din 14 decembrie 2013.

3. Dacă o persoană s-a înscris, fiind recomandată doar de tine, vei primi 100 lei reducere pentru participare.

4. Dacă suma reducerilor depășește 500 lei, surplusul va fi oferit în calitate de premiu, în 14 decembrie 2013, la încheierea evenimentului. De asemenea vei participa gratis.

5. Dacă o persoană s-a înscris, fiind recomandată de mai mulți, suma de 100 lei se va împărți proporțional fiecărei persoane ce a făcut recomandarea.

Share on Facebook


Sursa
2013-11-05 14:07:11



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

12:55:28Poliția de la Cahul tolerează violența de gen filmată repetat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:13:15Scandal la consiliul raional Sîngerei —» Curaj.TV | Media alternativă
21:40:26Having Trouble Naming Your Business? Let Us Help —» costica
19:25:11Ceea ce a fost... —» Andrei LANGA. Blogul personal
00:51:48OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:48:09O nouă tragedie, noi țapi ispășitori. S-a mai eliberat un loc călduț pentru „oamenii buni” din PAS —» Nicolae Federiuc
19:09:43You should speak about the stuff you do —» Un nene Project
16:03:19Programul „Chișinăul citește”, categoria copii - „Întâmplări cu tâlc” de Cristina Bujor la Biblioteca „Traian” —» BiblioCity
07:09:19O seară de creație a scriitorului Vlad Halipli —» BiblioCity
06:52:43Grooming. Necunoscuții on-line —» BiblioCity
20:50:23Despre violența de gen pe un caz concret la Burlacu, Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
13:57:29Două vinuri noi din gama ultra premium de la Crama Mircești —» Fine Wine
07:24:15ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
09:24:46Nou: Bad Boys 2019 —» Fine Wine
08:47:15Poliția te încurajează să încalci legea —» Curaj.TV | Media alternativă
00:05:00The Best Deals of the Year on Websites and Domains  —» Misterioz
23:01:34sticky —» turn up the silence
13:45:15Genuine Faith: Moving Beyond the Motions —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:42:31Șoc în lumea poneilor roz! Olanda provoacă prima spărtură în bula colorată de săpun a „salvatorilor Pământului” din viața paralelă —» Nicolae Federiuc
09:08:19Consilieră atacată cu spray la primăria Burlacu —» Curaj.TV | Media alternativă
09:04:39INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ȘI CREAȚIA LITERARĂ —» Leo Butnaru
08:29:44OCHI —» Andrei LANGA. Blogul personal
06:29:31ESEU DE TOAMNĂ —» Leo Butnaru
15:24:43Romanul „Patimile după Iov” – o saga istorică —» BiblioCity
08:30:25APOSTROF. Anchetă: LIBERTATEA DE A SCRIE —» Leo Butnaru