Casuta din turta dulce











Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente!
Ingrediente pentru aluat:

1 kg de făină
400g zahăr pudră
400g miere
4 ouă
200 ml ulei
1,5 lingurita bicarbonat
1,5 lingurite rase amestec de condimente pentru turtă dulce, puteti face acasa si e cea mai originala pudra parfumata pentru acest aluat ( Amestecul de condimente adaugat in aluatul de turte dulci, se numeste " parfum uscat " . Amestecul contine  ( in %) scortisoara 60, cuisoare 12, enibahar 12, piper negru 4, cardamon 4, anason stelat 4, ghimbir 8 ). Condimentele se macina intr-o pudra cu ajutorul unui blender sau cu rasnita de cafea si se amesteca.
2 linguri cacao, daca va doriti o culoare mai intunecata la aluat

Toate produsele uscate sunt bine amestecate și cernute. Adăugați in faina ingredientele in urmatoarea ordine: ouale, mierea incalzita in prealabil la foc mic impreuna cu uleiul amestecata in continuu aproxemativ 5 minute la 70~75 de grade Celsius si racitita 4~5 minute, sa fie calduta inainte de a o turna in faina.
Framantati aluatul pana optineti o coca, il impachetati intr-o folie si-l pastrati in frigider 24 ore inainte sa-l coaceti. Aluatul trebuie să fie moale (cel mai bun aluat pentru turte dulci, este cel lasat la maturizat timp de o luna si chiar doua invelit ermetic intr-o folie de celofan in frigider).
Se ia o jumatate din aluat si se framanta din nou. Pe masa bine infainata se intinde o foaie de aluat cu grosimea de ~7 mm. Cu ajutorul sucitorului o deplasati intr-o tava asternuta cu hartie de copt, unsa cu putin ulei.
Puneti sablonul peste aluat si decupati detaliile la o distanță de 1 cm, inlaturati marginile ramase si le folositi din nou la urmatoarele detalii.
Coaceți în cuptorul la 180 aproximativ 8 minute. După coacere, scoateti turtele pe o suprafata neteda, cat sunt inca calde si moi, pentru ca vor copia forma pe care au fost puse.
Pentru ​​glazura:
2 albusuri de ou de dimensiune medie la temperatura camerei
zahar pudra aproximativ 300 de grame
1~2  lingurita suc de lamaie.

Din albusuri se inlatura toate impuritatile, pudra se cerne de două ori printr-o sită fină.
Amestecam albusurile cu mixerul pana se face o spuma usoara si inca transparenta apoi adaugam treptat  pudra. Amestecam pana se ingroasa ca o miere groasa si se inalbeste. În final, adaugam sucul de lamaie si amestecam. Confectionam un sac à poche din hartie pentru copt, ii taiem varful astfel ca sa optinem o gaura mica si decoram turtele cu glazura. Dacă glazura e prea  lichida - adaugam pudra, daca e prea groasa, mai adaugam albus si amestecam din nou.

Acoperisul l-am decorat la fel cu glazura, dupa ce am asamblat casuta am luat pe o furculita cate putin din glazura si am trasat-o pe marginile acoperisului in asa fel ca sa-mi atarne in jos si rezulte niste turturi. Pe alocuri am modelat, tragand incet cu furculita din turturii care atarnau, ca sa-i intind si sa le dau o imagine cat mai naturala.





Pentru decor am folosit:
biscuiti
bomboane de caramel topite in microunda pe care am folosit-o pentru geamuri
zahar pudra pentru pudrat acoperisul
foi de vafe pentru acoperis
ciocolata alba topita pentru a incleia acoperisul si detaliile mici intre ele

Un sfat, pentru a incleia detaliile casutei intre ele folositi mai bine ciocolata topita ( ciocolata alba pentru acoperis ), se va intari mai repede decat glazuta din albus si e mai rezistenta.

Pofta buna !
Si aici va las cu tiparele casutei, cine doreste sa treaca la treaba :D







Sursa
2013-02-20 17:33:50



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

08:35:14Activitățile de promovare și distribuție a instrumentelor financiare derivate ar putea face obiectul unei interdicții în Republica Moldova. —» Drept MD
18:17:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:56:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:52:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:48:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
19:35:26Votul inutil —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:00:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:04:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:45:51Învățământul muzical republican în anii ’60 ai secolului XX —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
08:48:3230 aprilie – Ziua Internațională a Jazz-ului —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
22:49:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:23:46Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:43:00Masă de pomenire —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:08:46Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:08:00Luciul arcat —» Leo Butnaru
15:09:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
04:34:00SCRIITOR, BIBLIOTECĂ, CITITOR —» Leo Butnaru
02:30:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:21:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:38:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:38:01Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:04:00Fata Morgana —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:26:15Fenomenul muzical moldovenesc din a doua jumătate a secolului XX —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
06:18:00din strictul necesar —» Leo Butnaru
21:12:00Fără Titlu —» Путепроводные Заметки