Comunismul a trecut, comuniștii au rămas

Prin 2009 Moldova reușește să răstoarne partidu comunist de la conducerea Republicii Moldova. După doar 3 zile ani Republica Moldova reușește cumva să scape și de seceră și ciocan. După 3000 de ani, în Moldova, a murit ultimul comunist de pe pământ.

În aprilie 2009, Republica Moldova era prinsă în mijlocul unei încercări de răsturnare a unui sistem. Partidul comuniștilor, care dețineau puterea absolută în Moldova mai bine de 8 ani, a fost înlăturat de la putere în urma unor acțiuni de protest. Moldova reușește să  scape de o conducere comunistă.
În 2012 Moldova învinge, superficial, dar învinge încă o luptă împotriva comunismului prin interzicerea simbolurilor comuniste. Moldova scapă de seceră și ciocan. A fost condamnat un regim, a fost dat jos un  sistem, au fost interzise simbolurile lui. Cu alte cuvinte, Moldova a adoptat o poziție clară față de  un regim care a ucis și a distrus. Lăudabil gest, doar că Moldova a condamnat un sistem criminal, dar… fără a pedepsi criminalii.
Diferența dintre a condamna comunismul și a condamna comuniștii e ca și cum ai bate un gol care mai apoi va fi anulat, efect de scurta durată, spectacol și circ pentru consumatori și nimic mai mult, strategie perfectă și caracteristica liderilor pe care-i avem la ora actuală. La show-uri politice, nici o guvernare de până acum nu ia depășit. Amuzant sau nu dar aceste acțiuni ai actualei guvernări reprezintă mai mult niște mișcări de fațadă, false justificari în fața cuiva, fie a Bruxelles-ului, Washington-ului, eventual în fața poporului.
Trecând peste toate, comunistul de astăzi stă bine-mersi, poate chiar mai bine decât comunistul de ieri. În astfel de condiții comunistul nu piere, din contra, se inmulțește, se reorganizează, uneori chiar evoluează, devenind mai periculos și mai agresiv. Făcând fugitiv o paralelă între cele două state românești, România, astăzi, după mai bine de 20 de ani de la rasturnarea puterii comuniste, stă în pragul revenirii acelorași comuniști la cârma țării, comuniști ce păreau doar niște rămășițe expirate ale unui trecut demult uitat. Nu vrea să-mi imaginez cum poate fi afectat cursul Republicii Moldova, șchiop așa cum este el, dacă la București se vor instala scursurile Kremlinului. Aici vreau să reamintesc că Chișinăul, este susținut în Europa, chiar „dădăcit” de București, în parcurgerea unui drum spre vest.După pașii realizați sau nerealizați de Republica Moldova, în procesul de democratizare și europenizare, dacă-mi permiteți să-l numesc așa, observ că pășim pe urme greșite. Lipsa acțiunilor cu caracter, acțiunilor clare și precise într-o direcție sau alta va avea același efect dăunator și pentru Republica Moldova. Nu mare mi-ar fi mirarea dacă aș fi martorul uneri reveniri ai comuniștilor pro-ruși la guvernarea țării, de această dată nu doar pentru 8 ani, și nu obligatoriu sub fața unui partid comunist, unui partid care demult nu mai este unicul “cuib” al comunismului în Moldova, ei împrăștiindu-se mai peste tot.
Dacă suntem atenți, comunismul în Republica Moldova, activează folosind orice instrument disponibil care să le ofere cât mai mult spațiu pentru mișcare, fie că e vorba de un bicolor, individ, organizație, partid etc. Eu nu voi lăsa uitarii cine au fost și cine sunt în continuare oameni ca Marian Lupu sau Igor Dodon, din a cui buzunar se hrănesc patrioții moldovei, de cine sunt organziați tinerii ruși, sub ale cui comenzi joacă Formuzal etc. Poate pare primitiv sau paranoic să asociez toate aceste mișcări cu un singur cuvânt “comuniști”, dar atâta timp cât scopul lor este unul comun, atâta timp cât rădăcina lor este una comună, prefer să spun lucrurilor pe nume și să nu mă feresc de a privi realitatea așa cum este.
Astfel, constat ușor dezamăgit despre cât de bine merge strategia „camelion-ului” aplicată de comuniști, criminali care activează în continuare fără a fi afectați într-un fel de aceste acțiuni eroice de condamnare și interzicere, petrecute cu mult fast și tam-tam pentru tine, mult iubit și stimat cetățean.Și pentru a încheia, tot vorbind de comuniști, bine zice domnul Dan Dungaciu într-un interviu publicat pe timpul.md: “Lupta cu PCRM înseamnă și statutul limbii române în republică, subtitrarea filmelor, statutul istoriei, expunerea mediatică la posturi din Federația Rusă, reclamele afișate pe străzi, limba din meniurile restaurantelor și limba în care se tipăresc notele de plată etc. Aici urmează să vedem ce va face AIE de acum înainte pentru a destructura nu doar un partid sau o ideologie, ci și un mental.” Uite aici aș vrea să vă văd mușchii domnilor AIE-iști!

Sursa
2012-07-25 18:36:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:01:46LACONIC —» Leo Butnaru
08:10:38Este Allah cel mai mare? —» Moldova Creștină
17:24:33Greva foamei cu taxiuri galbene în piața Constituției —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:13Radacini Metier – Best of Show Moldova Sparkling Wine —» Fine Wine
14:05:302024 Geneva Motor Show-uleţ —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:03:28Armata se comportă în trafic ca poliția, arogant —» Curaj.TV | Media alternativă
08:53:20Poliția, exemplu prost pentru alți șoferi —» Curaj.TV | Media alternativă
20:55:03How We Built a New Home for WordPress.com Developers Using the Twenty Twenty-Four Theme —» Misterioz
15:29:40Despre guvernarea PAS, deja la timpul trecut. „Sistemul se opune” abia începe —» Nicolae Federiuc
14:50:50ABC-ul reciclării —» BiblioCity
11:41:07NADIR (trad. al español*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:04:22IMN FURNICARULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:15:14Moldova, record de medalii la Mundus Vini —» Fine Wine
06:38:28CORIFEI AI POEZIEI FRANCEZE —» Leo Butnaru
20:50:02Băi de urzici (I) —» Argentina Gribincea's Blog
19:01:16Atacată de o haită de cîini apoi agresată la primăria Cahul —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:15MĂRIEI SALE POEZIA —» Leo Butnaru
12:02:58Promovarea valorilor europene —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
07:00:26CONFLUENȚE PESTE MILENII —» Leo Butnaru
06:50:37Vasile Romanciuc, poetul cu aripi de carte —» BiblioCity
06:14:46DIALOG ȘI VERSURI DIN „HYPERION” —» Leo Butnaru
20:38:41More Control Over the Content You Share —» Soţii Bragaru
20:21:06Polițistă la volan, fără centură, cu telefon —» Curaj.TV | Media alternativă
12:39:45My Condolences, You’re Now Running a Billion-Dollar Business —» Soţii Bragaru
19:59:40Dragobete Party de Ziua Îndrăgostiților la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă