Mituri sau adevar, despre facebook

Facebook este reţeaua de socializare care doar în câţiva ani, a ajuns să aibă circa 500 milioane de utilizatori în lumea intreagă. Sintagma „dacă nu eşti pe Facebook, nu exişti” devine din ce în ce mai folosită şi pe bună dreptate! Însă, odată cu popularitatea acestei reţele de socializare, s-au născut şi o mulţime de mituri şi zvonuri. Tu ştii care sunt acestea ele si cît sunt de adevarate?

Mitul nr.1 Facebook va cere bani utilizatorilor săi
Acesta este cu siguranţă unul dintre cele mai răspândite zvonuri şi, din fericire, nu este nimic mai mult decât un mit (cel puţin, momentan!). Acesta se poate să se fi născut, printre altele, din presupunerea că, la fel ca alte site-uri care îşi oferă iniţial serviciile în mod gratuit, iar după fidelizarea utilizatorilor, încep să taxeze, şi Facebook va profita de popularitatea sa colosală pentru a face o mulţime de bani.
Mitul nr. 2: Facebook vinde datele personale ale utilizatorilor
Un alt zvon susţine ca Facebook se foloseşte de datele personale ale utilizatorilor săi pentru a face bani. Deocamdată, este doar un mit (pînă la proba contrarie). In realitate, Facebook face bani de pe urma publicitîţii plătite. În ceea ce priveşte agenţii de publicitate, aceştia nu au acces decât la nişte statistici privind gradul de accesare al reclamelor postate pe Facebook, nu la datele personale ale celor care au dat click.
Mitul nr. 3: Facebook va lansa o companie demuzică. 

 Acesta este un alt zvon fals lansat de la apariţia Facebook-ului încoace. Conform acestuia, Facebook ar fi trebuit să lanseze deja (sau ar urma să o facă) o companie de muzică. Ce-i drept, serviciul iLike, urmat de Lala, s-a bucurat de un adevarat succes, însa compania de muzică nu a devenit o realitate nici până în prezent.
Mitul nr. 4: Facebook este bun doar pentru distracţie
Aşa o fi fost la începuturile sale, însă, în prezent, poate fi şi o unealtă foarte bună atunci când vrei să îţi promovezi propria afcere, oricât de mică ar fi aceasta, şi să îţi faci cunoscut numele pe plan local şi, de ce nu, mondial. 
Mitul nr. 5: Folosirea Facebook-ului îţi măreşte şansele de a contracta BTS-uriUnul dintre cele mai amuzante (îngrijoratoare?) zvonuri este acela conform căruia folosirea Facebook-ului creşte riscul utilizatorilor de a contracta BTS-uri. Ca atare, afirmaţia sună de-a dreptul fantezistă (asta dacă nu cumva cineva trăieşte cu senzaţia că te poţi procopsi cu o astfel de boală de pe urma tastatului la calculator/telefon), însă ascunde un adevăr (oarecum) demonstrat: un doctor din Marea Britanie a stabilit o corelaţie între rata de infectare cu BTS-uri şi numărul ridicat de pacienţi care admit că au facut sex cu persoane pe care le-au cunoscut pe Facebook şi alte reţele de socializare.

Mitul nr. 6: Utilizarea Facebook-ului duce la divorţUn alt zvon – şi totodată mit – este cel care susţine că Facebook-ul este responsabil de creşterea numărului de divorţuri.  
Acesta se bazează pe un raport emis în 2009 care indică faptul că 20% dintre cuplurile care divortează au invocat Facebook-ul ca motiv al separării. Cu toate acestea, este greu de crezut că Facebook-ul, de unul singur, poate duce, cu adevarat, la divorţ! În orice caz, sună mai bine să susţii că Facebook-ul a dus la destrămarea unui cuplu decât să indici... televizorul!

Mitul nr. 7: Pagina personală de Facebook poate fi complet privată

Într-adevar, poţi reduce drastic informaţiile la care au acces ceilalţi utilizatori ai Facebook-ului, însă pagina ta nu va fi niciodată complet privată. Oricât te-ai strădui, ceilalţi îţi vor vedea numele, poza de profil şi alte câteva informaţii disponibile pe pagina personală. 
Mitul nr. 8: Poţi vedea cine îţi vizualizează profilulEste firesc sa îţi doreşti să afli cine îţi vizualizează profilul de Facebook (poate fostul/a iubit/a sau vre-un/o tip/a drăguţ/a de care îţi place!), mai ales dacă ai apucat şi era Hi5, însă, oricât de multe aplicaţii te-ar ademeni cu posibilitatea de a descoperi cine te urmăreţte cu religiozitate, niciuna nu îţi oferă informaţiile reale, pentru simplul motiv că Facebook nu permite acest lucru.
Dar ce ştii tu, despre Facebook?
Sursa
2011-07-11 23:16:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

17:05:09🌳De vorbă despre păduri. Moinești Mai Verde —» Curaj.TV | Media alternativă
14:21:28Реставрация памятника Христо Ботеву в Кишиневе в 2023 году —» Biblioteca Hristo Botev
13:01:50Reflecții despre lectura literaturii scrise de autoarea Lilia Bicec-Zanardelli —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
12:56:15REFLECȚII DESPRE LECTURA LITERATURII SCRISE DE AUTOAREA LILIA BICEC-ZANARDELLI —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
19:22:30State of the Word 2023: Watch Live on December 11 —» Ileana Pîrgaru
14:46:55Vernisaj la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău —» BiblioCity
14:17:26Образ Кишинева в поэзии и искусстве —» BiblioCity
09:44:03Lansarea volumului „Competența de comunicare” de Maria Hadîrcă —» BiblioCity
09:25:09Galileo ediția a XI-a, 16-17.12.2023 —» Fizica pentru Moldova
17:57:49DOUĂ NUVELETE —» Leo Butnaru
16:13:20Despre persoane cu dizabilități – Microfonul liber —» Curaj.TV | Media alternativă
15:55:39Enhanced WordPressing With the Updated Jetpack Mobile App —» Ileana Pîrgaru
13:30:13 —» blog cultural
13:18:07”Не читал, но осуждаю!” —» blog cultural
13:16:35 —» blog cultural
21:08:43Flashmob astăzi în centrul Ploieștiului cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilități —» Curaj.TV | Media alternativă
16:09:19Ilinca, 5 ani și 1 lună: sora mai mare ce merge în grupa mare —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
14:31:35POEME PRIN ANI. ANTOLOGIE DE ETAPĂ NR. 21. 30 DE TEXTE. —» Leo Butnaru
14:48:14A TREIA CALE! Rușii rămân, europenii se împart în două, în unii care pleacă și alții care vin —» Nicolae Federiuc
13:00:51La mulți ani, România, țară de glorii și dor! —» Nicolae Federiuc
12:55:28Poliția de la Cahul tolerează violența de gen filmată repetat —» Curaj.TV | Media alternativă
10:37:23„Ultimul hipopotam din Moldova” sau „Cea mai bună școală de limba română e ograda buneilor” —» Oameni... de care am nevoie.
09:13:15Scandal la consiliul raional Sîngerei —» Curaj.TV | Media alternativă
08:48:25Napoleon (2023). —» blog cultural
07:09:0017 noiembrie - Ziua Internaţională a Studenţilor —» Biblioteca Publică or.Rîşcani