157626 cazuri COVID-19 în Moldova
6366 – cazuri active
147864 – cazuri vindecate
3396 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 28 ianuarie 2021 ora 16:22


Adresare către toți cei care mai cred în viitorul lor

6-7 aprilie 2009 și 5 iunie 2011 au multe lucruri în comun. La 6 aprilie tinerii au decis să dea o șansă Republicii Moldova, acordânu-și, în același timp, o șansă lor și viitorului lor în această țară. La 5 iunie 2011, aceiași tineri au dat o lecție Alianței pentru Integrare Europeană. După 2 ani de zile în care aproape nimic din idealurile care i-au scos în stradă la 6 și 7 aprilie nu s-au materializat, tinerii din Moldova, în special cei activi, locuitori ai Chișinăului sau studenți cu viză de reședință aici, și-au pierdut în totalitate entuziasmul, iar încrederea lor în cei ce ar trebui să ”propage valorile democratice” și ”să ducă Republica Moldova pe calea Integrării Europene” este mică decât oricând.

Spun asta pentru că și eu mă număr printre acei tineri și mă simt la fel ca ei: trădat, mințit, batjocorit chiar. O declarație care mi-a trezit și mai mult aceste sentimente a venit din partea lui Mihai Ghimpu, un tip care, chiar dacă refuzam să cred asta până nu demult, aduce foarte mult rău atât partidului din care face parte cât și întregii Alianțe. Ei bine, Ghimpu ne reproșa, nouă, tinerilor, că din cauza noastră nu a câștigat Chirtoacă din primul tur. Wow!!! Asta chiar e culmea impertinenței. Mai mult chiar, Ghimpu ne-a acuzat că am ieșit mai mulți în stradă la 7 aprilie decât la vot pe 5 iunie. Dacă ar fi avut un IQ mai ridicat, o asemenea declarație a lui Ghimpu aș fi luat-o drept o jignire, dar cum Președintele PL o ia cam des prin arătură, trebuie înțeles.

Oare cât de puțină minte trebuie să ai să-i acuzi pe cei ce te-au salvat o dată la 7 aprilie, pe cei ce au mers toată vara lui 2009 prin satele Moldovei, ți-au făcut campanie electorală și te-au făcut Președinte de Parlament și de Stat și pe cei ce ți-au mai acordat o șansă la 28 noiembrie, chiar dacă nu o meritai?  În schimbul la toate acestea voi ce le-ați dat, Mihai Ghimpu și întreagă AIE? Îi țineți în funcții pe cei ce i-au batjocorit și ucis prin aprilie 2009? Îi protejați pe Voronin, fiul său, și toți ceilalți comuniști care au făcut destule rele în 8 ani de guvernare, așa încât aceștia în loc să se regăsească undeva în spatele unor gratii mari, ori măcar înafara vieții politice, stau și ne râd în fața camerelor de luat vederi? Vă certați între voi pentru osul Puterii mai ceva decât o haită de câini înfometați pentru o bucată de pâine? Câte din promisiunile voastre către noi, tinerii, au fost realizate, ca noi și acum să facem campanie electorală pentru voi?

Pentru că, până la urmă, aici se învârte toată problema. Tinerii din Chișinău au ieșit și la 5 iunie la vot și au votat pentru ”democrație”. Doar că, spre deosebire de 5 aprilie sau 29 iulie, au făcut-o fără absolut nicio tragere de inimă. Pentru noi a fost dificil să ne hotărâm să votăm la 5 iunie. Până la urmă am făcut-o, o mare parte dintre noi. Problema este însă că noi nu ne-am mai dorit să facem campanie pentru voi. După ce ne-am pus obrazul în iulie 2009, după ce am promis la mii de oameni că viața lor va fi mai bună, acum ne este rușine să mai apărem în fața acelor oameni. Pentru că niciuna dintre promisiunile noastre nu s-a realizat. Ne este rușine pentru că noi nu suntem ca voi, nerușinați, să promiteți și apoi să vă prezentați cu nonșalanță în fața celor ce i-ați trădat, pentru a le cere iarăși votul.

Spuneam că am ieșit mai toți la vot, excepție făcând poate cei ce au părinți prin listele electorale ale comuniștilor, ori cei ce au fost nevoiți să plece în această vara pentru a-și câștiga o bucată de pâine. Da, ”Work and Travel-iștii”, atât de huliți de unii, sunt acuma prin America. Și sunt acolo tot din cauza voastră, pentru că nu le-ați putut asigura o sursă de câștig elementar aici pentru a-și achita și anul viitor studiile. Da, ”Work and Travel-ișii” care au plecat în această vară în America arată poate cel mai bine fața Republicii Moldova a anului 2011. O țară în care tinerii  nu au ce face timp de o vară, fiind nevoiți să plece la munci umilitoare în America. Și acești tineri nu trebuiesc huliți, huliții pe cei ce i-au trimis acolo.

Eu voi ieși la vot și la 19 iunie și voi vota la fel ca pe 5 iunie. Dar pe 20 iunie, la fel ca pe 6 iunie(când credeam că Dodon e învingător), nu-i voi mai acuza pe concetățenii mei de prostie dacă Dodon va câștiga, așa cum am făcut la 6 aprilie, când au învins comuniști. Nu voi spune nici că sunt cei mai inteligenți, pentru că nici aici nu aș fi corect. Însă cu siguranță voi spune că cei ce guvernează astăzi țara își merită soarta, pentru că ei ne-au făcut să ajungem aici.

PS: Cu toate că textul de mai sus poate fi descurajant pentru mulți, eu vă rog să luați partea bună din el. Să ieșiți la vot pe 19 iunie și să votați și de această dată cum ați făcut-o la 29 iulie 2009.  Dar de această dată nu pentru Chirtoacă, Ghimpu, Filat sau Lupu. Votați pentru voi și pentru viitorul vostru. Chirtoacă, Ghimpu, Filat sau Lupu nu sunt decât niște pioni ai tranziției. Niște pioni pe care noi îi vom sacrifica mai târziu pentru a putea câștiga jocul, iar în joc e viitorul nostru, la noi acasă. Însă Chirtoacă, Ghimpu, Filat și Lupu nu pot fi sacrificați acum(chiar dacă o merită din plin), pentru că astfel nu vom mai avea nicio șansă de a învinge. 


Sursa
2011-06-09 14:04:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

08:30:005 actions you can take now to improve your online privacy —» Luchian Alexandru
03:09:00White tiger și dilemele existențiale —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
21:39:34©️ Etichete —» Licurici de suflet
17:46:11“Planul B” al Președintelui Sandu și costurile facerii alegerilor anticipate —» Dionis Cenuşa
15:44:31Fost ministru al Finanțelor propus premier de către Maia Sandu —» Elena Robu
10:48:17”Limba română, unica stăpână” în R. Moldova. Ce avem însă în realitate? —» Elena Robu
09:28:07Asasinul orb / Margaret Atwood —» Frinturi din suflet de femeie
06:00:30Garda de Corp a Președintei, ”Șeful” de la SPPS, a făcut fals în declarații —» un alt blog
17:25:31Nu te uita în spate! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
14:55:00Discurs inflamat la Microfonul Liber despre nedreptate —» Curaj.TV | Media alternativă
14:55:00Pierdut în labirintul instituțiilor de stat corupt şi birocratizat —» Curaj.TV | Media alternativă
14:16:00A venit din sat la Preşedinţie cu mai multe probleme —» Curaj.TV | Media alternativă
13:32:04Nicolae Mătcaș: Risipă și măsură. Biobibliografie —» Biblioteca Hristo Botev
12:09:22Liuba Dimitriu – un nume necunoscut printre poeţii basarabeni —» Biblioteca Hristo Botev
11:00:09Fără istericale! —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
10:33:2322 februarie – 5 martie 2021 sesiune online IT pentru profesori și părinți creștini —» Cursurile de computere SCRIPTEHINFO
09:48:27Болгария спасла своих соотечественников-евреев во время Холокоста —» Biblioteca Hristo Botev
06:42:53EducațieOnline.md la cheremul „influenserilor”… // Scurte concluzii —» un alt blog
20:36:21PHOTO OF THE DAY- How to relax —» ajna-blogging-press
18:18:59The world above the world —» Dragostina Vicol – jurnalism militar
18:02:14Luni, Week4 —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
17:01:47Limbajul din poezie —» Andrei LANGA. Blogul personal
16:12:20Lumea deasupra lumii —» Dragostina Vicol – jurnalism militar
16:11:40Building Single-Page Websites on WordPress.com —» costica
14:07:51©️ Încurajare —» Licurici de suflet