Dovlecei cu cascaval si usturoi

Vegetarieni din toate tarile, adunati-va! In reteta asta, zare de carne nu se vede. Pentru ca a hotarat Povestelnicul intr-o zi sa nu aiba carne pe masa (este o mare minune, pentru ca asa ceva se poate intampla numai daca pica vreun asteroid pe pamant, sau iese vreo lege dupa care mancatul de carne se pedepseste cu exilarea in antarctida pentru zece ani). Dar veni si ziua cu exceptia, si cand ai un dovleac, niste usturoi si putin cascaval, se poate face abstractie de usa congelatorului unde se ascund solduri de juvine cuminti. Deci:

Ingrediente:
1 dovleac tuchini
100g cascaval
1-2 catei de usturoi (depinde cat de tare va este frica de vampiri)
4 rondele de ridiche dulce (alba)
1 rosie
1 lingurita de seminte de chimen
1/2 lingurita de besar
1 varf lingurita de coriandru praf
oregano
busuioc
piper negru praf
sare
ulei de masline
aceto balsamico

Dovlecei cu cascaval si usturoi

Mod de preparare:
Cu agerimea unui samurai, dovleacul se taia fix in jumatate.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Cu causul unei linguri (sau daca vreti, poate va e mai comod – unei linguriti) scobiti miezul dovleacului, dar nu fiti foarte vigilenti,
Dovlecei cu cascaval si usturoi

pentru ca 0.8-1.0 cm grosime a peretelui dovlecesc tot trebuie sa ramana.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Dupa asta, dati in clocot o cratita cu apa si lasati in ea jumatatile de dovlecel, sa fiarba 3-4 minute.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Pana una alta se fac alte griji ale gospodariei: se da, de exemplu, cascavalul prin razatoare,
Dovlecei cu cascaval si usturoi

se piseaza usturoiul
Dovlecei cu cascaval si usturoi

si dupa asta, tot el, se toaca marunt.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Aici e tocmai timpul de a pregati umplutura pentru dovleci. Se amesteca toate laolalta: cascavalul, miezul tocat de dovleac (daca n-ati reusit sa-l si dati la pasari),
Dovlecei cu cascaval si usturoi

si usturoiul tocat.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Se pune putina sare, besar, putin piper negru, praful de coriandru si semintele de chimen.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Amestecati bine ca sa obtineti o masa omogena.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Cand dovleacul s-a inmuiat in apa fierbite, se scoate si se pune in apa rece ca sa se opreasca toate procesele termice care pot continua in fibra acestuia dupa fierbere. Scurgeti jumatatile bine de apa si uscati-le cu un servetel.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Umpleti cavitatile dovleacului cu amestecul aios si la cuptor cu ele (150-200 grade), pentru vreo 20-30 min. Cand deasupra se va pune o crusta cafenie iar dovleacul se va rumeni usor sa stiti ca este gata.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Ridichea si rosia o taiati rondele, o sarati putin, o stropiti cu otet balsamic si ulei de masline. Mai fulguiti peste ele cu oregano si imbatati-le cu putin busuioc.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Cam asta e. Eu am mai avut o bucata de lavash, niste frunze proaspete de spanac. Se mai plictiseau pe fundul unui borcan si niste masline, de aceea am decis ca nu le va fi trist impreuina cu dovleacul: cat au stat impreuna pe o polita a frigiderului s-au si imprietenit, era pacat sa-i despart in ziua asta de sarbatoare.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Acum va urez sa aveti pofta! Daca va va place, mai gasiti pe blog undeva inca o reteta cu dovleci impluti.
Dovlecei cu cascaval si usturoi

Pe curand!


Sursa
2011-06-07 16:39:42



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

09:41:02Număr record de crame la Vernisajul Vinului —» Fine Wine
13:11:39Lansarea platformei online compensatii.gov.md —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:29:345 decembrie - Ziua Internaţională a Voluntarilor în Slujba Dezvoltării Economice şi Sociale. —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
12:27:02Anunţ ,,Ajutor la contor" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
21:47:46Omonimele – cum le deosebim sensul? (2) —» Moldova Creștină
19:56:23Decembrie, luna totalurilor și a concluziilor #live #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
19:49:53Dezbatere: Capitalismul pe muchie de cuțit —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:41Spune că a lucrat o lună în Polonia fără să fie plătit —» Curaj.TV | Media alternativă
14:58:07Dumitru – primul moldovean în echipa politici Google/Youtube —» Curaj.TV | Media alternativă
14:19:05Lena Chilari la atelierul Vlad Ioviță, Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:11:00Acțiune unionistă la Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
14:07:02Fărădelegi pe strada Armenească, cu complicitatea poliției —» Curaj.TV | Media alternativă
13:45:42Despre impact —» Blog de biblioteconomie şi ştiinţa informării
09:45:36Ce să faci când continuu visezi pe cei morți? —» Moldova Creștină
06:48:03Idealul unității naționale - 1 decembrie 1918: Expoziție virtuală tematică —» BiblioCity
06:44:00Laboratorul internațional „Noi perspective asupra designului instituțional al finanțării publice pe bază de proiect pentru cultură în țările Parteneriatului Estic" —» BiblioCity
07:38:16Micile și marile bucurii ale lunii noiembrie 2022 —» Sunt MAMĂ!
11:56:54Город Днепр за один день —» Бессарабские хроники
06:25:28VINO SĂ STĂM SUB POM, SAU - FORMULA DE POLITEȚE —» Leo Butnaru
18:31:16Give the Gift of WordPress.com! —» Misterioz
14:33:00We Heard You Wanted to Add SSH Keys —» Misterioz
13:46:15Arcadie Suceveanu la ceas aniversar —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:13:345G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei Europene deschide noi oportunități de inovare —» Elena Robu
12:12:29ACUM ORI NICIODATĂ. Cartoful fierbinte pe nume Unirea —» Nicolae Federiuc
11:56:5394 de ani de la nașterea poetului Ion Druță, (1928) —» Biblioteca Publică or.Rîşcani