Dovlecei cu cascaval si usturoi

Vegetarieni din toate tarile, adunati-va! In reteta asta, zare de carne nu se vede. Pentru ca a hotarat Povestelnicul intr-o zi sa nu aiba carne pe masa (este o mare minune, pentru ca asa ceva se poate intampla numai daca pica vreun asteroid pe pamant, sau iese vreo lege dupa care mancatul de carne se pedepseste cu exilarea in antarctida pentru zece ani). Dar veni si ziua cu exceptia, si cand ai un dovleac, niste usturoi si putin cascaval, se poate face abstractie de usa congelatorului unde se ascund solduri de juvine cuminti. Deci:

Ingrediente:
1 dovleac tuchini
100g cascaval
1-2 catei de usturoi (depinde cat de tare va este frica de vampiri)
4 rondele de ridiche dulce (alba)
1 rosie
1 lingurita de seminte de chimen
1/2 lingurita de besar
1 varf lingurita de coriandru praf
oregano
busuioc
piper negru praf
sare
ulei de masline
aceto balsamico

Dovlecei

Mod de preparare:
Cu agerimea unui samurai, dovleacul se taia fix in jumatate.
Dovlecei

Cu causul unei linguri (sau daca vreti, poate va e mai comod – unei linguriti) scobiti miezul dovleacului, dar nu fiti foarte vigilenti,
Dovlecei

pentru ca 0.8-1.0 cm grosime a peretelui dovlecesc tot trebuie sa ramana.
Dovlecei

Dupa asta, dati in clocot o cratita cu apa si lasati in ea jumatatile de dovlecel, sa fiarba 3-4 minute.
Dovlecei

Pana una alta se fac alte griji ale gospodariei: se da, de exemplu, cascavalul prin razatoare,
Dovlecei

se piseaza usturoiul
Dovlecei

si dupa asta, tot el, se toaca marunt.
Dovlecei

Aici e tocmai timpul de a pregati umplutura pentru dovleci. Se amesteca toate laolalta: cascavalul, miezul tocat de dovleac (daca n-ati reusit sa-l si dati la pasari),
Dovlecei

si usturoiul tocat.
Dovlecei

Se pune putina sare, besar, putin piper negru, praful de coriandru si semintele de chimen.
Dovlecei

Amestecati bine ca sa obtineti o masa omogena.
Dovlecei

Cand dovleacul s-a inmuiat in apa fierbite, se scoate si se pune in apa rece ca sa se opreasca toate procesele termice care pot continua in fibra acestuia dupa fierbere. Scurgeti jumatatile bine de apa si uscati-le cu un servetel.
Dovlecei

Umpleti cavitatile dovleacului cu amestecul aios si la cuptor cu ele (150-200 grade), pentru vreo 20-30 min. Cand deasupra se va pune o crusta cafenie iar dovleacul se va rumeni usor sa stiti ca este gata.
Dovlecei

Ridichea si rosia o taiati rondele, o sarati putin, o stropiti cu otet balsamic si ulei de masline. Mai fulguiti peste ele cu oregano si imbatati-le cu putin busuioc.
Dovlecei

Cam asta e. Eu am mai avut o bucata de lavash, niste frunze proaspete de spanac. Se mai plictiseau pe fundul unui borcan si niste masline, de aceea am decis ca nu le va fi trist impreuina cu dovleacul: cat au stat impreuna pe o polita a frigiderului s-au si imprietenit, era pacat sa-i despart in ziua asta de sarbatoare.
Dovlecei

Acum va urez sa aveti pofta! Daca va va place, mai gasiti pe blog undeva inca o reteta cu dovleci impluti.
Dovlecei

Pe curand!


Sursa
2011-06-07 16:39:42



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

09:16:47Nou: Castel Mimi Rara Neagră 2024 —» Fine Wine
08:00:00SĂ FIM SERIOȘI... —» Leo Butnaru
18:33:21Discuții la festivalul de film feminist —» Curaj.TV | Media alternativă
14:19:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:30:57#Alegeri2025Moldova: Am intrat în alegeri sau încă nu? —» Curaj.TV | Media alternativă
08:00:17A început un nou sezon de vinuri bune la Vinaria din Vale —» Fine Wine
05:25:00DIN PASIENȚE —» Leo Butnaru
03:57:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
03:50:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:25:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:44:00NOE —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:49:00Paradigmă —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:49:00Paradigmă —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:26:00DESPRE PERSONALITĂȚI —» Leo Butnaru
03:38:05Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
03:38:05Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:54:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:03:00No hacemos nada en la vida de José Saramago —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:03:00No hacemos nada en la vida/Nu facem altceva în viață de José Saramago —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:21:00DIN COSMOGRAME —» Leo Butnaru
13:49:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:49:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
10:10:17Impresii din culisele Concours Mondial de Bruxelles —» Fine Wine
06:31:26Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:06:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки