Dovlecei cu cascaval si usturoi

Vegetarieni din toate tarile, adunati-va! In reteta asta, zare de carne nu se vede. Pentru ca a hotarat Povestelnicul intr-o zi sa nu aiba carne pe masa (este o mare minune, pentru ca asa ceva se poate intampla numai daca pica vreun asteroid pe pamant, sau iese vreo lege dupa care mancatul de carne se pedepseste cu exilarea in antarctida pentru zece ani). Dar veni si ziua cu exceptia, si cand ai un dovleac, niste usturoi si putin cascaval, se poate face abstractie de usa congelatorului unde se ascund solduri de juvine cuminti. Deci:

Ingrediente:
1 dovleac tuchini
100g cascaval
1-2 catei de usturoi (depinde cat de tare va este frica de vampiri)
4 rondele de ridiche dulce (alba)
1 rosie
1 lingurita de seminte de chimen
1/2 lingurita de besar
1 varf lingurita de coriandru praf
oregano
busuioc
piper negru praf
sare
ulei de masline
aceto balsamico

Dovlecei

Mod de preparare:
Cu agerimea unui samurai, dovleacul se taia fix in jumatate.
Dovlecei

Cu causul unei linguri (sau daca vreti, poate va e mai comod – unei linguriti) scobiti miezul dovleacului, dar nu fiti foarte vigilenti,
Dovlecei

pentru ca 0.8-1.0 cm grosime a peretelui dovlecesc tot trebuie sa ramana.
Dovlecei

Dupa asta, dati in clocot o cratita cu apa si lasati in ea jumatatile de dovlecel, sa fiarba 3-4 minute.
Dovlecei

Pana una alta se fac alte griji ale gospodariei: se da, de exemplu, cascavalul prin razatoare,
Dovlecei

se piseaza usturoiul
Dovlecei

si dupa asta, tot el, se toaca marunt.
Dovlecei

Aici e tocmai timpul de a pregati umplutura pentru dovleci. Se amesteca toate laolalta: cascavalul, miezul tocat de dovleac (daca n-ati reusit sa-l si dati la pasari),
Dovlecei

si usturoiul tocat.
Dovlecei

Se pune putina sare, besar, putin piper negru, praful de coriandru si semintele de chimen.
Dovlecei

Amestecati bine ca sa obtineti o masa omogena.
Dovlecei

Cand dovleacul s-a inmuiat in apa fierbite, se scoate si se pune in apa rece ca sa se opreasca toate procesele termice care pot continua in fibra acestuia dupa fierbere. Scurgeti jumatatile bine de apa si uscati-le cu un servetel.
Dovlecei

Umpleti cavitatile dovleacului cu amestecul aios si la cuptor cu ele (150-200 grade), pentru vreo 20-30 min. Cand deasupra se va pune o crusta cafenie iar dovleacul se va rumeni usor sa stiti ca este gata.
Dovlecei

Ridichea si rosia o taiati rondele, o sarati putin, o stropiti cu otet balsamic si ulei de masline. Mai fulguiti peste ele cu oregano si imbatati-le cu putin busuioc.
Dovlecei

Cam asta e. Eu am mai avut o bucata de lavash, niste frunze proaspete de spanac. Se mai plictiseau pe fundul unui borcan si niste masline, de aceea am decis ca nu le va fi trist impreuina cu dovleacul: cat au stat impreuna pe o polita a frigiderului s-au si imprietenit, era pacat sa-i despart in ziua asta de sarbatoare.
Dovlecei

Acum va urez sa aveti pofta! Daca va va place, mai gasiti pe blog undeva inca o reteta cu dovleci impluti.
Dovlecei

Pe curand!


Sursa
2011-06-07 16:39:42



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

15:46:17Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:39:00Ovoizi —» Andrei LANGA. Blogul personal
03:06:24Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:31:27Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:04:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:02:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:46:44Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:42:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:26:01Mesaj de felicitare —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
00:19:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:32:13Toamnele Chișinăului românesc de altă dată —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
16:25:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:16:21Cel mai bun vin din Moldova —» Fine Wine
04:22:00DIN POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
02:21:18Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:46:00I got mail —» turn up the silence
20:47:56Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:39:35Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:00:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:33:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:51:22Cafeneaua Literară: Spiritul Creator al Modernismului —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
08:40:56The Governor Fume Blanc 2023: Grand Gold —» Fine Wine
07:10:16Tabără de vară „Îndrăznește să-ți pese” la Biblioteca „Dimitrie Cantemir”, cu adolescenți mai încrezători și mai deschiși către lume —» BPR Ungheni's Blog
04:46:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
12:33:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal