Carolina Pascari 90-60-90 made in Moldova

În cei 10 ani de experienţă în modeling, moldoveanca cu chip angelic a reușit să prezinte colecţiile celor mai prestigioase case de modă din lume, Alexander McQueen și Dior fiind doar cîteva exemple. A făcut de mai multe ori înconjurul lumii, şi a absolvit Facultatea de Psihologie. S-a bucurat să împartă cu noi cîteva gînduri și impresii din spatele luminii reflectoarelor.

Cînd ai conştientizat faptul că vei face modeling?

Toată adolescenţa m-am luptat cu glumele şi ranchiuna colegilor mei, eu fiind foarte înaltă şi slabă, atunci mi-am pus în gînd să mă răzbun pe ei. În familia mea au mai fost şi alte modele care au trecut prin aceleaşi „terori” în copilărie, dar cînd au început să facă modeling, s-au debarasat de complexe şi de canoanele impuse de realitatea socialistă, în care femeia frumoasă trebuia să aibă forme voluptoase, iar dacă nu le avea, era etichetată drept o femeie urîtă! De mică eram pregătită să urmez calea predecesoarelor mele.

Cum te-ai despărţit de casă şi cum a început cariera ta de model?

Prima mea călătorie a fost la 15 ani la Londra, cînd am semnat un contract de un an cu IMG, aceasta fiind cea mai bună agenţie de modele din Europa. Călătoriile și responsabilitatea pe care trebuia să mi-o asum m-au facut să mă maturizez mai repede decît aș fi făcut-o acasă, lîngă mama.

Care din calităţile tale te-au ajutat să urci la înălţimile pe care eşti acum? Să prezinţi pentru cele mai selecte case de modă ale lumii?

Eu sînt sociabilă și deschisă, evit conflictele, lumea modei e plină de aroganţă și într-o astfel de atmosferă e foarte greu de lucrat. Modelingul nu este tocmai ceea ce se vede la televizor. În spatele fiecărei poze reușite se află alte cîteva sute de poze neselectate, în spatele fiecărui defileu de cîteva minute sînt zile de alergări pe la castinguri, nopţi nedormite din cauza repetiţiilor și ore întregi de așteptare. Acest job cere răbdare și peseverenţă, ţin să cred că aceste calităţi m-au ajutat să reușesc!

Lumea modelingului cunoaşte diferenţa rasială, naţionalismul sau orice alt fel de discriminare?

În modeling nu există discriminare, dar cu siguranţă fiecare tipaj și naţionalitate are și “piaţa sa de desfacere”: de exemplu, modelele de culoare nu lucrează în Milano, în schimb au mare success la Paris şi New York.

Care a fost cea mai remarcabilă prezentare de modă a ta? Povesteşte-ne despre ea.

Aș putea povesti despre multe prezentări memorabile pentru mine cum ar fi Alberta Ferreti, Louis Vuitton, Alexander McQueen, La Perla, D&G. Dar cea mai remarcabilă a fost la Dior, cînd făceam parte din echipa de modele pentru prezentările din toată lumea, prezentarea a avut loc în Dubai, unde am fost cazate într-un hotel de lux și eram tratate ca niște prinţese. La prezentare purtam o rochie lungă, mov, cu o tăietură foarte adîncă la fustă în faţă. Fiind într-o ţară musulmană încercam să fim reţinute în comporament, prezentarea decurgea conform planului, pînă cînd am ajuns la capătul podiumului, unde era așezat cel mai important oaspete al serii, atunci un curent de aer mi-a ridicat rochia pînă în cap dezgolingu-mă pînă la talie, tot ce am reușit să zăresc în acel moment necontrolat, era privirea dezorientată a oaspetelui care își ascundea faţa cu mîinile.(Zîmbește.)

Adesea am citit despre modele că sînt mult mai satisfăcute de însuşi procesul de organizare şi creare a unei prezentări de modă decît de cele cîteva secunde de defileu. Care e partea ta preferată?

Eu una urăsc pregătirile și iubesc scena, cele 2 minute de defileu mă umplu de energie pentru cîteva zile înainte, spre deosebire de orele petrecute în culise în care iţi este smuls părul din cap, faţa este acoperită cu straturi de cosmetice, porţi pantofi cu toc de 20 de centimetri, cu 3 mărimi mai mari decît ai avea tu nevoie și mai trebuie să rămîi calmă la atacurile de panică ale designerilor înainte de prezentare (zîmbește).

E adevarat că, semnînd un contract cu o agenţie de modele, rişti să lucrezi în minus primii cîţiva ani?

E adevărat că e imposibil să faci bani de la început, dar asta se întîmplă doar din cauza că nimeni nu te ia la lucru fără book și experienţă, iar toate astea cer timp.

Modelingul poate fi o sursă de venit?

Modelingul e singura mea sursă de venit și îmi convine deocamdată.

Ce avantaje ţi-a oferit modelingul?

Modelingul mi-a lărgit orizonturile, m-a făcut mai flexibilă și mi-a oferit mult mai multe posibilităţi decît aș avea acasă.

Ce alte hobby-uri şi ocupaţii ai, în cazul în care modelingul îţi lasă timp pentru ele.

E adevărat că modelingul nu-mi lasă timp liber, dar nu renunţ la pasiunile mele, ba chiar îmi place să descopăr altele noi. Am început să desenez, asta mă relaxează și îmi face plăcere. Am învăţat să trag cu arma și trebuie să recunosc că sînt un bun ţintaș, însă nu am de gînd să mă perfecţionez ca să ajung o lunetistă. Fac sport, sala de forţă face parte din programul meu zilnic.

Ce planuri ai pentru viitor, căci se ştie că o carieră în domeniul tau se sfîrseste pînă la 30 de ani.

Cariera de model poate să ia sfîrșit și mai devreme de 30, totul depinde de condiţia ta fizică. Eu am 24, dar arăt și acum ca la 17, de aceea vîrsta e o chestie relativă în această meserie. Eu nu planific să fac modeling toată viaţa, am absolvit Facultatea de Psihologie, acesta fiind visul meu de mic copil. Intenţionez să îmi deschid un cabinet de consultanţă psihologică, mai exact în domeniul consilierii de cuplu. Sper să nu creez neplăceri femeilor, barbaţii cărora vor fi consiliaţi de un fost model (zîmbește). Eu mă gîndesc la viitor trăind în prezent, nu mi-e frică de schimbări și sînt deschisă spre necunoscut, viaţa mea nu-mi lasă timp pentru plictiseală!

text » Elena Zbârnea • foto din colecţia personală


Sursa
2010-10-21 16:29:31



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

21:46:00Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:33:25Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:16:46Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:38:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:13:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
01:34:45Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:20:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:53:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:37:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:04:00Pietre —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:51:00CAI ROZI, CAI VERZI —» Leo Butnaru
21:31:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:26:21Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:19:23Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:50:00ZORI DE CARTE NOUĂ —» Leo Butnaru
16:55:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:11:16Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:42:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:42:00Fantome —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:39:05Spumantul-surpriză cu marea medalie de aur —» Fine Wine
23:20:43Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:35:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:48:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:10Jurnal de 40 —» Efrosnatalita’s Blog
16:37:04Fără Titlu —» Путепроводные Заметки