O afacere care nu va muri niciodata!
Evident, este vorba de o afacere in domeniul alimentatiei. Pentru ca, inainte de orice, omul trebuie sa se hraneasca, din acest motiv hrana ocupa si va ocupa intotdeauna prima pozitie pe lista sa de cheltuieli. Afacerea la care ne referim este cultivarea de produse ecologice. Consumul produselor ecologice a devenit aproape o necesitate. De la evenimentele de la Cernobil, oamenii si-au schimbat atitudinea fata de alimentatie. Cuvantul “bio” a devenit un cuvant magic, cu o incarcatura emotionala puternica. Mai mult, hranit din diverse scandaluri cu E-uri, din povestile despre vaca nebuna si puiul cu dioxine, precum si din dezbaterile in jurul produselor modificate genetic, cuvantul “bio” se afla deseori in centrul atentiei. Prin definitie, “bio” inlatura manipularile genetice si determina un contact corect din punct de vedere biologic cu plantele si animalele.
Restaurantele au inceput sa introduca produse de acest gen in meniu, iar proprietarii de pensiuni turistice, in special, se orienteaza din ce in ce mai mult in aceasta directie. De altfel, este suficient sa observam tendintele din Europa: se estimeaza ca foarte curand, pe aproape o zecime din suprafata arabila a batranului continent se vor cultiva produse ecologice, in ferme de dimensiuni mici sau mijlocii, axate pe nu mai mult de doua tipuri de produse. Tendinta se pastreaza si in Romania.
Fie ca este vorba de mici agricultori care obtin produse bio doar pentru consum propriu, fie de intreprinzatori cu ferme care se intind pe mai multe hectare, cu totii au intuit ca este vorba despre o afacere aflata la inceput, dar cu un imens potential de dezvoltare. De altfel, nici nu e nevoie de confirmari din partea expertilor daca ne gandim ca una dintre obsesiile actuale o reprezinta pastrarea sanatatii.
Sursa:ideideafaceri.ro
Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.
Sursa
2010-01-05 09:12:36