2009

Anul trecut am trecut prin multe aventuri şi “teste psihologice”. Anul 2009 m-a făcut să râd şi să plâng. 2009 a fost un an greu pentru familia mea, însă am reuşit să trecem cu bine (cât de cât) în 2010. ‘09 m-a făcut să trăiesc intens multe emoţii.

O să încep cu începutul.

Anul ăsta (2009) mi-am cunoscut tatăl. Da, pentru prima dată l-am vazut real la faţă (aveam poze cu el vechi de 10-20 ani). Aveam dorinţa aprigă de-al cunoaşte încă de pe la 15-16 ani. Tăcusem, nu ştiam ce să fac, însă mă mai interesam pe la bunica, mama cât de cât despre el. Am cont pe Odnoklassniki. Într-o zi de februarie, nu prea aveam ce face, şi îmi veni în cap ideea genială: “odnoklassniki e concentrat pe ţările CSI, înseamnă că am şanse foarte mari să-l găsesc”. Şi l-am găsit. Are peste 50 de poze cu actuala lui soţie şi cu sora mea vitregă. Am chemat-o pe mama. Rămăsesem şocaţi ambii, din cauza pozelor desigur. Ce-i drept, ştiam că am o soră vitregă, că e căsătorit cu o altă femeie ş.a.m.d. (Acu mă roade gândul de a le face o vizită bunicilor mei de pe tată, pe care nu i-am văzut niciodată). I-am scris nişte mesaje. Mi-a răspuns tocmai peste câteva săptămâni bune. A zis că mă va suna când va fi în MD, el locuind în Franţa. M-a sunat pe la sfârşit de iulie. Am stabilit locul de întâlnire. Ne-am întâlnit. Am vorbit. Puţin despre mine, el sau mama. Ne preocupau alte chestii. Mi-a cerut test ADN. I-am dat acordul. A zis că va veni peste o lună să ne ducem în Moscova sau Kiev pentru al da. După asta ne-am luat rămas bun. 24 de ore după această întâlnire, nu am avut nici o emoţie, deja mama începu să-şi facă griji. Şi totuşi, până la urmă, nu m-a mai sunat pentru a face testul ADN.

______________

Primul BAC. Atunci am retrăit foarte mult. Nu credeam că voi avea aşa notă mare, după cât am retrăit atunci. O să-l ţin minte pentru mult timp. Pentru mai multă informaţie, citeşte aici.

______________

Anii de studenţie. Sună plăcut, chiar dacă sunt mai grei. Însă visul ăsta era pe cale să fie spulberat. Am dublă cetăţenie (română şi moldovenească). M-am dus în ultima săptămână din iulie în Constanţa pentru a-mi da actele la universitate. Am ajuns acolo, am luat formularul de completare. Încep să scriu, mai dau câteva întrebări, şi la urmă secretara se trezeşte cu întrebarea: “Da voi (eu şi unchiul) ce diplomă aveţi?”. Îi zic de liceu, 12 clase, moldovenească. “Păi, atunci trebuie să vă duceţi la Bucureşti, să daţi la echivalarea actelor.” Echivalare care durează cca 2 luni. Asta e, mi-am zis. Dacă totuşi suntem la mare, hai măcar să ne distrăm.

Săptămâna următoare m-am dus la ambasadă pentru a da actele ca moldovean (am scăpat de contract :D ). Le-au acceptat (ambasada), rămânea să aşteptăm rezultatul din România. În Moldova nu dădusem la nici o universitate. Nu mă trăgea să învăţ aici. De la colegiu m-am exmatriculat. Au venit rezultatele primului tur. N-am fost acceptat. Simţeam cum îmi fuge pământul de sub picioare. Timp de câteva zile nu mă puteam linişti. Nu ştiam ce drum să apuc. Admiterea în Moldova s-a terminat demult. Aveam şanse să plec în Austria, dar trebuia să vorbesc cu o persoană, plus la asta nu ştiam limba (pot număra pân’ la 10).

Noroc că există birocraţie în Moldova, că de nu era, nu intram la universitate în a 2-a săptămână de studiu. Plus la asta cel mai comic moment a fost când am aflat că nu învăţ la USM, ci la USEM. Îmi făcusem cunoscuţi deja prin prima grupă.

Pe 24 septembrie au venit rezultatele. Un mulţumesc mare d-lui Băsescu. Eram “înnebunit” de fericire. În 2 zile mi-am făcut bagajele şi am plecat. Pentru mai multe informaţii, citeşte aici.


Sursa
2010-01-01 16:52:01Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

21:29:07Poliția locală acționează pe alocuri, dar intens —» Curaj.TV | Media alternativă
21:25:29Inspectorul Felix se agită cînd e inspectat —» Curaj.TV | Media alternativă
09:25:46ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО —» Biblioteca Hristo Botev
19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
19:13:58Mai Departe cu Viorica Tătaru – Pe front în Ucraina, Propaganda de război, Transnistria —» Curaj.TV | Media alternativă
19:11:51Pericole la zebra de la parcul Bazilescu, Bucureștii Noi —» Curaj.TV | Media alternativă
15:23:47What’s New on WordPress.com: Tools to Make Designing Your Site Easier Than Ever —» Misterioz
14:35:47Lectura — hrană nobilă pentru suflet —» Biblioteca Hristo Botev
10:15:03Pericol mortal in pasajul de la Guvern pe motiv de neglijență —» Curaj.TV | Media alternativă
21:27:45„Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin – o părere sinceră despre cărți (fără spoilere) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:52:14Haiku (trad. în spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
14:35:20Caleidoscop cultural. Februarie, 2023 —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:55:12ALEXANDRU COSMESCU - MENTOR AL TINERILOR SCRIITORI BASARABENI —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:15:31Despre pogromul de la București, dezbatere la JCC —» Curaj.TV | Media alternativă
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
10:05:27Primarului Ciucu nu-i pasă de pieton/i și biciclist/e —» Curaj.TV | Media alternativă
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu