Educatori crești !?

Dărâmături de clădiri de stat la mijloc de primăvară, alegeri anticipate, și iarăși spre anticipate. Proteste împotriva Adventiștilor de ziua a șaptea, nemulțumiri cu ziua de 25 decembrie. Multe aiureli neplăcute, dar când ajunge vorba de creștinii noștri, atunci iată la ce ajungem, la sfadă, invidie, ură, și neînțelegere.

După ce am văzut la știri ce pas frumos au făcut sfinții de popi, în centrul capitalei, atunci nu am putut să-i trec cu vederea.

Preoți și câteva zeci de creștini, au mers la menora, ce fusese instalată de comunitatea evreiască, în parcul din spatele lui Ștefan. Au mers acolo să demonstreze cultura, și totodată să dea exemplu “frumos”, societății și țării.

————————————————————————————————————-

Menora, este un candelabru cu şapte braţe. Este unul dintre cele mai vechi simboluri ale poporului evreu, fiind prezent chiar pe stema statului Israel.

Despre acest obiect de cult religios mozaic se scrie următoarele în Vechiul Testament (Zaharia 4,2): “El m-a întrebat: Ce vezi ? Eu am răspuns: M-am uitat şi iată că este un sfeşnic cu totul de aur, şi deasupra lui un vas cu untdelemn şi pe el 7 candele care sunt în vârful sfeşnicului.”

————————————————————————————————————-

Acești bărbați credincioși, au luat și au dat jos cu forța acel candelabru, târându-l la picioarele lui Ștefan cel Mare (și sfânt), în semn de protest împotriva comunității evreiești.

Nu pot înțeleg; spre ce gândesc acești oameni, ce e în mintea aia?

Încearcă să-și arate superioritatea, majoritatea, ofensând alte confesiuni religioase, încălcând drepturile omului.

În lege scrie că fiecare are dreptul să-și aleagă confesiunea religioasă, și nu se admite asemenea evenimente de insultă. Pentru aceste manifestații (ne) creștine, ei ar trebui să fie dați în judecată, de către această comunitate, și în genere pedepsiți pentru încălcarea legii.

Unde e educația în (popi) preoți, mai ales cel ce striga în gura mare, indicând spre tricolor, „s ni aparăm țara șî sfânta cruși, da nu jâdovi s ni contropeascî” . Aș spune doar că e foarte frumos, mai ales din gura acestor oameni care se consideră cei care cultivă (educație) în popor.

O mare greșeală, au făcut ei astăzi, prin astfel de manifestații, chipurile religioase. Poate ne întoarcem la timpurile când ardeau oamenii învățați pe foc, domnilor?

N-aș vrea să spun că e minunată situația din țară și din lume, cu toate confesiunile, (secte, organizații) religioase, ce nu unește ci destramă societatea, trezind în spiritele fragile, invidie și ură între ei. Dacă ei fac asemenea greșeli, atunci voi, cei care vă considerați atât de educați, ar fi bine să demonstrați prin fapte mult mai pașnice, căci crești ni sunteți, și nu un fel de neo – creștino – naționalism-o – războinici !!! Doar ortodoxismul nu e o sectă distructiv – totalitară ce tulbură mințile oamenilor, care apoi se tratează la spitalele de psihiatrie.

Ortodoxismul cu toate sărbătorile, au devenit tradiție în țară, neimpunând pe nimeni să facă anume așa sau invers, și e bine așa, devenind un popor așa cum suntem, cu o gândire mai mult sau mai puțin liberă, dar asta e, și lumea e parțial mulțumită. Mulțumiți și voi de ceea ce este, căci, vorba ceea, “Nemulțumitului i se i-a darul…”

Autor: Bejenari Sergiu


Sursa
2009-12-13 23:17:16Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

06:58:33Am zis să nu mai „ating” politicul din RM, dar a ieșit Angela Merkel și ne-a avertizat să nu ne jucăm cu putin. Și m-a enervat, mama mă-sii! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
06:38:19E mult sau puțin o casă nouă de peste 600 de mii de Euro pentru ministrul economiei? —» un alt blog
18:17:02God is Always with us —» Erik and Elena Brewer's Weblog
09:05:38DIN MAREA POEZIE A LUMII —» Leo Butnaru
08:46:34DESPRE ÎNCEPUTURILE SCRIITORICEȘTI —» Leo Butnaru
08:08:48Raiul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill nu este și Raiul meu! —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:44:49„Bravo, Lika!” Ahedjakova licitează statueta NIKA pentru ajutorarea deținuților politici —» nimic nu e asa cum pare a fi...
05:51:27Horizon Capital (Purcari) și prietenii lor lituanieni vor să vândă MAIB. Îi ajută Gavriliță și #năPASta —» un alt blog
04:59:26În loc de teren de sport multifuncțional – Parcare pentru Medpark! Îi e în cot guvernului de sănătatea fizică… —» un alt blog
20:08:21Alegerile din Italia, explicate —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:31:54CFR la 150 de ani se laudă cu vechituri —» Curaj.TV | Media alternativă
15:36:17The Futility of Idolatry —» Erik and Elena Brewer's Weblog
12:17:43Ce face ”specialistul” pe delapidări Vitalie Perciun printre consultanții Agenției Proprietății Publice? —» un alt blog
12:10:34Câți bani din conturile lui Spînu sunt, de fapt, ai lui Vlad Filat…? —» un alt blog
10:27:43Proiectul Instituţional ,,Memori@ Locală” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
18:42:38Protest la București pentru drepturile animalelor #exclusiv —» Curaj.TV | Media alternativă
11:43:22Bullet Train. Sună mai bine ca Trenul Asasinilor. —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
09:31:03casatoria fictivă ca strategie de supraviețuire —» blog cultural
08:27:16despre poliția moldovenească doar de rău —» blog cultural
08:25:53Andrei și Ilinca – Plouă (cover Holy Molly x Tata Vlad) —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
07:46:01Mobilizarea. Ce facem cu rușii care fug de ea în Europa? —» nimic nu e asa cum pare a fi...
07:34:15despre vot în bătaia puștii —» blog cultural
02:58:49geometrie hipnotică —» penULTIMUL DAC
23:18:39Top Gun: Maverick —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
15:38:28Bio verzii —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag