Educatori crești !?

Dărâmături de clădiri de stat la mijloc de primăvară, alegeri anticipate, și iarăși spre anticipate. Proteste împotriva Adventiștilor de ziua a șaptea, nemulțumiri cu ziua de 25 decembrie. Multe aiureli neplăcute, dar când ajunge vorba de creștinii noștri, atunci iată la ce ajungem, la sfadă, invidie, ură, și neînțelegere.

După ce am văzut la știri ce pas frumos au făcut sfinții de popi, în centrul capitalei, atunci nu am putut să-i trec cu vederea.

Preoți și câteva zeci de creștini, au mers la menora, ce fusese instalată de comunitatea evreiască, în parcul din spatele lui Ștefan. Au mers acolo să demonstreze cultura, și totodată să dea exemplu “frumos”, societății și țării.

————————————————————————————————————-

Menora, este un candelabru cu şapte braţe. Este unul dintre cele mai vechi simboluri ale poporului evreu, fiind prezent chiar pe stema statului Israel.

Despre acest obiect de cult religios mozaic se scrie următoarele în Vechiul Testament (Zaharia 4,2): “El m-a întrebat: Ce vezi ? Eu am răspuns: M-am uitat şi iată că este un sfeşnic cu totul de aur, şi deasupra lui un vas cu untdelemn şi pe el 7 candele care sunt în vârful sfeşnicului.”

————————————————————————————————————-

Acești bărbați credincioși, au luat și au dat jos cu forța acel candelabru, târându-l la picioarele lui Ștefan cel Mare (și sfânt), în semn de protest împotriva comunității evreiești.

Nu pot înțeleg; spre ce gândesc acești oameni, ce e în mintea aia?

Încearcă să-și arate superioritatea, majoritatea, ofensând alte confesiuni religioase, încălcând drepturile omului.

În lege scrie că fiecare are dreptul să-și aleagă confesiunea religioasă, și nu se admite asemenea evenimente de insultă. Pentru aceste manifestații (ne) creștine, ei ar trebui să fie dați în judecată, de către această comunitate, și în genere pedepsiți pentru încălcarea legii.

Unde e educația în (popi) preoți, mai ales cel ce striga în gura mare, indicând spre tricolor, „s ni aparăm țara șî sfânta cruși, da nu jâdovi s ni contropeascî” . Aș spune doar că e foarte frumos, mai ales din gura acestor oameni care se consideră cei care cultivă (educație) în popor.

O mare greșeală, au făcut ei astăzi, prin astfel de manifestații, chipurile religioase. Poate ne întoarcem la timpurile când ardeau oamenii învățați pe foc, domnilor?

N-aș vrea să spun că e minunată situația din țară și din lume, cu toate confesiunile, (secte, organizații) religioase, ce nu unește ci destramă societatea, trezind în spiritele fragile, invidie și ură între ei. Dacă ei fac asemenea greșeli, atunci voi, cei care vă considerați atât de educați, ar fi bine să demonstrați prin fapte mult mai pașnice, căci crești ni sunteți, și nu un fel de neo – creștino – naționalism-o – războinici !!! Doar ortodoxismul nu e o sectă distructiv – totalitară ce tulbură mințile oamenilor, care apoi se tratează la spitalele de psihiatrie.

Ortodoxismul cu toate sărbătorile, au devenit tradiție în țară, neimpunând pe nimeni să facă anume așa sau invers, și e bine așa, devenind un popor așa cum suntem, cu o gândire mai mult sau mai puțin liberă, dar asta e, și lumea e parțial mulțumită. Mulțumiți și voi de ceea ce este, căci, vorba ceea, “Nemulțumitului i se i-a darul…”

Autor: Bejenari Sergiu


Sursa
2009-12-13 23:17:16Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

13:10:00How Yarnnakarn Ceramics Uses WordPress.com to Expand Their Business —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
17:15:00Top 6 alimente care conține substanțe cancerogene. —» Blog de Cultura
16:59:00Care este diferența dintre un psiholog, psihoterapeut și un psihiatru? —» Blog de Cultura
16:56:37Mega Protestul de astăzi al profesorilor în București —» Curaj.TV | Media alternativă
15:00:00Concept to Creation: Custom Theme Designs Just Got Easier —» ada rosu
14:54:29Romanul „Montana” de Alexandru Popescu în continuă discuție —» BiblioCity
09:39:11Tutunul și impactul asupra performanței școlare și profesionale —» BiblioCity
15:31:25Zilele Onisifor Ghibu la Biblioteca „Onisifor Ghibu” —» BiblioCity
21:00:04Au băut nişte ofiţeri în unitate, se poate?! —» Curaj.TV | Media alternativă
11:43:43A luat foc un clopot de gunoi lîngă Gara de Nord —» Curaj.TV | Media alternativă
11:41:12Mașină de poliție pe trotuar, cu motorul pornit —» Curaj.TV | Media alternativă
05:12:17UN ALT POET AL MODERNITĂȚII FRANCEZE —» Leo Butnaru
14:45:06Happy 20th Anniversary, WordPress! We Wouldn’t Be Here Without You  —» Adăpostul gîndurilor nerevendicate | If I enjoy the hatred of life, I do not hate life, I enjoy i
12:00:26Cele mai bune teze de doctorat din Republica Moldova în anul 2022 —» Gheorghe Cuciureanu
05:35:51DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
19:16:18Povesti care inspiră: Cristina Tănase de la Salvati copiii —» Curaj.TV | Media alternativă
16:21:57Activitatea: Ce este un plan de faceri? în imagini —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
12:33:29UN POEM, UN POET/ UN POEMA, UN POETA (Antologie de poezie bilingvă spaniolă-română*) —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:06:55PAS se aruncă din nou „curajos” în urma trenului. Au așteptat să treacă „ziua victoriei” și s-au apucat s-o anuleze  —» Nicolae Federiuc
07:35:23ÎN MEMORIA LUI ALEXANDRU COSMESCU: „CU TOT CE-A FOST ODATĂ EL” —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:34:31Dezbatere după prezentarea Mihaelei Miroiu despre etica în politică —» Curaj.TV | Media alternativă
20:26:51Defila cu nisipul dezgolit ilegal pe lîngă mega-catedrală —» Curaj.TV | Media alternativă
15:32:44CUM SĂ COMUNICI UȘOR ÎN LIMBA ENGLEZĂ? Lecție demonstrativă gratuită —» Moldova Creștină
10:58:01DIN POEMELE PENTRU COPII —» Leo Butnaru
10:30:18Poem de O c t a v i o P a z (trad. în română) —» Andrei LANGA. Blogul personal