Vladimir Voronin: „Trebuia să tragă un pumn în cap judecătorului ș-apoi acela avea să aibă probe.”


filat.voronin Vladimir Voronin: „S-au lăsat duși de nas ca niște jiței nesoverșenoletnie.” (Despre Marian Lupu şi Dumitru Diacov)

Spectacol satiricopolitic marca Voronin la conferinta de presa. Jirinovski “otdihaet”. Circul, adica guvernarea comunista a plecat iar klovnul Voronin a ramas. Ce nu intelege  tovarasul Voronin este ca trenul sau politic a plecat si ce a fost nu va mai fi. Alta data cind Voronin era Presedinte si  se lansa cu atacuri dure la adresa opozitiei, democratilor si a Romaniei mi se facea greu pe suflet. Astazi insa privindu-l pe Voronin, chiar daca nu sunt adeptul sau si a glumelor sale rasuflate m-am amuzat. La prima vedere Voronin se simtea bine si isi facea adversarii cu ou si cu otet, insa printre etichetari si atacuri la persoana se citeste disperarea. Marian Lupu il doare pe Voronin, pentru ca l-a trimis in opozitie. Nu cred ca asemenea atacuri la adresa lui Lupu si Diacov ii va face pe cei doi sa se apropie de Voronin ca sa incropeasca o alianta politica. Reitingul lui Marian Lupu care este un lider de centru-stinga inteligent si cumpatat creste, el fiind deja pe prima pozitie in topul national al politicienilor, ceia ce inseamna ca incet, incet majoritatea electoratului comunist se va deplasa catre PD. Asta ii duce la disperare pe liderii comunisti si in rezultat Voronin il ataca din toate pozitiile pe Lupu la conferinta de presa. Insa asa cum spunea cindva si Voronin “pozdno piti borjomi”. Ma tem insa sa nu aiba Voronin si alte motive de bucurie. Vedeti ce scrie Constantin Tanase si veti intelege ce am in vedere.

In continuare postez un fragment din articolul “Ministrii i-am schimbat. Dar sistemul?”  a lui Constantin Tanase din Timpul.

“Birocraţia roşie, unsă cu toate alifiile, care a rămas încă din epoca lui Simion Grossu şi care i-a slujit cu credinţă şi pe Snegur, şi pe Lucinschi, şi pe Voronin, acum e gata să intre în serviciul noii Puteri. Conducerea Alianţei le-a oferit un timp nepermis de mult pentru „meditare”, din care cauză mulţi dintre vechii birocraţi au înţeles că nu doar nu li se va întâmpla nimic, ci chiar că noua guvernare are nevoie de ei. Astfel, se naşte o monstruoasă coaliţie dintre vechi şi nou care descurajează societatea, o lipseşte de motivaţie, o înstrăinează de putere, deoarece lozinca schimbării, promisă în campania electorală, este compromisă.”

Ce bine ziceti maestre “se naşte o monstruoasă coaliţie dintre vechi şi nou care descurajează societatea”. Acum stimate domnule Constantin Tanase stim ca Guvernul Filat are 9 noi vice-ministri, dintre care sapte provin din guvernarea Voronin. Va dau un singur exemplu, Roman CAZAN , prieten si coleg de facultate cu  fostul Directot SIS Artur Resetnicov, care a inceput  in 2001 ca sef de departament la Presedintia Moldovei sub Voronin, apoi a fost promovat prim-şef adjunct al Aparatului Guvernului Tarlev si Greceanii, in prezent este numit de catre Vladimir Filat in functia de vice-ministru de stat! Am vorbit cu citiva reprezentanti  a partidelor membre AIE si  sunt si ei stupefiati. Nu cred ca partidele membre ale AIE nu au cadre. Chiar d-a a-ti scris in Timpul ca avem absolventi eminenti a Universitatilor din Romania si Occident care sunt marginalizati de comunisti si nu sunt admisi la guvernare. Mai mult, stiti foarte bine ca au aparut o serie de articole in presa procomunista despre absolventii din Romania, ca ar fi in marea lor majoritate racolati de SRI si serviciile secrete romanesti si ca acestia ar fi periculosi pentru statalitatea RM!? Imaginati-va ca zeci de mii de cetateni a Moldovei sunt lipsiti de drepturi civile si politice doar din cauza faptului ca au absolvit o facultate in Romania! Apropo Vlad Filat si  fiii d-a Alexandru si Costel cu care am fost colegi de facultate la Iasi tot in Romania au absolvit. Nu merita chiar nici un absovent din Romania sa fie vice-ministru, sau functionar in Guvernul absolventului din Romania Vlad Filat?

Ce sa insemne prezenta noilor/vechilor vice-ministri in Guvernul AIE ? Sa  fie la mijloc oare o noua  dar tainica “coalitie monstruoasa”? Oare nu din aceasta cauza parea fericit la conferinta de presa tovarasul Voronin?

P.S.

Ca sa fiu inteles corect, nu ma intereseaza nicio functie in Guvernul Filat . Sunt liber-profesionist, avocat si lider  la citeva ong-ri, mai scriu comentarii politice si sociale. Ma doare sufletul pentru neamul nostru batjocorit si nu vreau sa cred ca cei pe care i-am sustinut in campania electorala au intrat in cirdasie cu Voronin si instrumentele lui. Ar fi prea trist, dar deloc original.

Posted in Uncategorized

Sursa
2009-11-13 00:06:24Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

17:54:28Magnum Innominandum —» turn up the silence
05:39:30IDEALUL?... —» Leo Butnaru
08:32:55Top 5 cele mai scumpe spumante din Moldova —» Fine Wine
05:10:56POEME RECENTE —» Leo Butnaru
00:51:55the queen is back in business with her pyramid scheme —» turn up the silence
13:15:22Nou: Castel Mimi Rose 2023 —» Fine Wine
07:49:20,,Camil Petrescu” - pliant —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:43:30DICTOANE, CITATE PRIN SECOLE —» Leo Butnaru
06:14:06Creangă - mărţişorul primăverii —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
17:09:59Poliția, cu mașini noi și năravuri vechi —» Curaj.TV | Media alternativă
16:31:40Site-Building Made Simple: Introducing the Public Pattern Library  —» costica
16:21:39Istoria romilor în România | Perioada pre și post comunistă —» Curaj.TV | Media alternativă
14:41:02Vernisajul Vinului va avea un format nou —» Fine Wine
10:39:002025 -2026 Începutul unei noi ere —» codul omega
08:05:33APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:02:15POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
02:41:08©️ Scrisoare către Dumnezeu —» Licurici de suflet
20:48:25POTCOAVA/ LA HERRADURA* —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:18:0210 WordPress Influencers to Follow in 2024   —» Ileana Pîrgaru
18:00:47POSIBIL, PENTRU O LECTURĂ NOCTURNĂ —» Leo Butnaru
13:45:50Parcul liniei prinde contur în Militari —» Curaj.TV | Media alternativă
13:19:36Что означает преобразуйтесь обновлением ума в #библии? #пасторвасилефилат —» Moldova Creștină
12:20:07Răspunde corect la recensământ: „Sunt ROMÂN, vorbesc LIMBA ROMÂNĂ” —» Nicolae Federiuc
19:52:23Matei, 10 luni: băiețel copăcel —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
15:37:33Sat fără apă curgătoare, strînge bani pentru scenă de vară —» Curaj.TV | Media alternativă