253736 cazuri COVID-19 în Moldova
3056 – cazuri active
244664 – cazuri vindecate
6016 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 15 mai 2021 ora 22:20


Vladimir Voronin: „Trebuia să tragă un pumn în cap judecătorului ș-apoi acela avea să aibă probe.”


filat.voronin Vladimir Voronin: „S-au lăsat duși de nas ca niște jiței nesoverșenoletnie.” (Despre Marian Lupu şi Dumitru Diacov)

Spectacol satiricopolitic marca Voronin la conferinta de presa. Jirinovski “otdihaet”. Circul, adica guvernarea comunista a plecat iar klovnul Voronin a ramas. Ce nu intelege  tovarasul Voronin este ca trenul sau politic a plecat si ce a fost nu va mai fi. Alta data cind Voronin era Presedinte si  se lansa cu atacuri dure la adresa opozitiei, democratilor si a Romaniei mi se facea greu pe suflet. Astazi insa privindu-l pe Voronin, chiar daca nu sunt adeptul sau si a glumelor sale rasuflate m-am amuzat. La prima vedere Voronin se simtea bine si isi facea adversarii cu ou si cu otet, insa printre etichetari si atacuri la persoana se citeste disperarea. Marian Lupu il doare pe Voronin, pentru ca l-a trimis in opozitie. Nu cred ca asemenea atacuri la adresa lui Lupu si Diacov ii va face pe cei doi sa se apropie de Voronin ca sa incropeasca o alianta politica. Reitingul lui Marian Lupu care este un lider de centru-stinga inteligent si cumpatat creste, el fiind deja pe prima pozitie in topul national al politicienilor, ceia ce inseamna ca incet, incet majoritatea electoratului comunist se va deplasa catre PD. Asta ii duce la disperare pe liderii comunisti si in rezultat Voronin il ataca din toate pozitiile pe Lupu la conferinta de presa. Insa asa cum spunea cindva si Voronin “pozdno piti borjomi”. Ma tem insa sa nu aiba Voronin si alte motive de bucurie. Vedeti ce scrie Constantin Tanase si veti intelege ce am in vedere.

In continuare postez un fragment din articolul “Ministrii i-am schimbat. Dar sistemul?”  a lui Constantin Tanase din Timpul.

“Birocraţia roşie, unsă cu toate alifiile, care a rămas încă din epoca lui Simion Grossu şi care i-a slujit cu credinţă şi pe Snegur, şi pe Lucinschi, şi pe Voronin, acum e gata să intre în serviciul noii Puteri. Conducerea Alianţei le-a oferit un timp nepermis de mult pentru „meditare”, din care cauză mulţi dintre vechii birocraţi au înţeles că nu doar nu li se va întâmpla nimic, ci chiar că noua guvernare are nevoie de ei. Astfel, se naşte o monstruoasă coaliţie dintre vechi şi nou care descurajează societatea, o lipseşte de motivaţie, o înstrăinează de putere, deoarece lozinca schimbării, promisă în campania electorală, este compromisă.”

Ce bine ziceti maestre “se naşte o monstruoasă coaliţie dintre vechi şi nou care descurajează societatea”. Acum stimate domnule Constantin Tanase stim ca Guvernul Filat are 9 noi vice-ministri, dintre care sapte provin din guvernarea Voronin. Va dau un singur exemplu, Roman CAZAN , prieten si coleg de facultate cu  fostul Directot SIS Artur Resetnicov, care a inceput  in 2001 ca sef de departament la Presedintia Moldovei sub Voronin, apoi a fost promovat prim-şef adjunct al Aparatului Guvernului Tarlev si Greceanii, in prezent este numit de catre Vladimir Filat in functia de vice-ministru de stat! Am vorbit cu citiva reprezentanti  a partidelor membre AIE si  sunt si ei stupefiati. Nu cred ca partidele membre ale AIE nu au cadre. Chiar d-a a-ti scris in Timpul ca avem absolventi eminenti a Universitatilor din Romania si Occident care sunt marginalizati de comunisti si nu sunt admisi la guvernare. Mai mult, stiti foarte bine ca au aparut o serie de articole in presa procomunista despre absolventii din Romania, ca ar fi in marea lor majoritate racolati de SRI si serviciile secrete romanesti si ca acestia ar fi periculosi pentru statalitatea RM!? Imaginati-va ca zeci de mii de cetateni a Moldovei sunt lipsiti de drepturi civile si politice doar din cauza faptului ca au absolvit o facultate in Romania! Apropo Vlad Filat si  fiii d-a Alexandru si Costel cu care am fost colegi de facultate la Iasi tot in Romania au absolvit. Nu merita chiar nici un absovent din Romania sa fie vice-ministru, sau functionar in Guvernul absolventului din Romania Vlad Filat?

Ce sa insemne prezenta noilor/vechilor vice-ministri in Guvernul AIE ? Sa  fie la mijloc oare o noua  dar tainica “coalitie monstruoasa”? Oare nu din aceasta cauza parea fericit la conferinta de presa tovarasul Voronin?

P.S.

Ca sa fiu inteles corect, nu ma intereseaza nicio functie in Guvernul Filat . Sunt liber-profesionist, avocat si lider  la citeva ong-ri, mai scriu comentarii politice si sociale. Ma doare sufletul pentru neamul nostru batjocorit si nu vreau sa cred ca cei pe care i-am sustinut in campania electorala au intrat in cirdasie cu Voronin si instrumentele lui. Ar fi prea trist, dar deloc original.

Posted in Uncategorized

Sursa
2009-11-13 00:06:24Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

05:57:28Înscrierea online în CLASA a V-a, anul de studii 2021 -2022 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
05:09:22UN NOVATOR ÎN POEZIA AMERICANĂ —» Leo Butnaru
20:25:32Să-l păstrăm pe Dumnezeu în conștiința noastră —» Moldova Creștină
16:50:46©️ Tu —» Licurici de suflet
10:53:35Prin dezbateri spre eficiența energetică —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:14:43ION CREANGĂ NU A VRUT SĂ RĂMÂNĂ LA OTOMANI... —» Leo Butnaru
09:49:48Top vânzări aprilie 2021. Librăriile Cartier —» Gheorghe Erizanu
08:16:1112/50 (2021): „Postul negru, o nouă terapie” de Thierry de Lestrade —» Sunt MAMĂ!
18:40:24Adun semnături ca să candidez #independent —» .:EU:.
16:43:25Alerg spre țintă? —» Moldova Creștină
16:30:14Tell Instagram to Stop Censoring Palestinians! —» ajna-blogging-press
14:15:47Mesaj pentru moldovenii din Israel: ”Pregătiți geanta cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemână” —» Elena Robu
09:19:00Povestea Lingurii – Documentar —» Curaj.TV | Media alternativă
07:42:29DINCOACE, DINCOLO... —» Leo Butnaru
05:53:49Diareea la bebeluși: Cum o tratăm și când ne adresăm la medic —» Sunt MAMĂ!
04:00:00Мир без границ: услуга для детей „Литературное путешествие” —» BiblioCity
20:22:0018 ani de activism pe baricadele Hyde Park —» Curaj.TV | Media alternativă
16:19:00Recorder – O minciună cât o țară. False campanii de ”împădurire” —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:08Morții noștri cei frumoși… —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:29:28Grand-père . La paix. —» Oameni... de care am nevoie.
14:22:15Conflict, corupție și oligarhi. Ucraina în limba română: Vizita lui Blinken la Kiev —» Curaj.TV | Media alternativă
14:16:14Denivelări periculoase şi ilegale la marginea capitalei —» Curaj.TV | Media alternativă
13:19:41Кишинев болгарский... —» BiblioCity
13:01:14Este important sa avem in Parlament o fractiune unionista. Sustinerea pentru Unire a ajuns la 50% —» Roman Mihăeş
12:22:00Se judecă 14 ani pentru pămînt, acuză corupţie la Căuşeni —» Curaj.TV | Media alternativă