99633 cazuri COVID-19 în Moldova
15110 – cazuri active
82335 – cazuri vindecate
2188 – cazuri fatale
Actualizarea datelor: 25 noiembrie 2020 ora 17:27


Imnul, dinamoviștii și impertinența „democraților”

În urma publicării unui articol pe acest blog, „Despre impertinența unor tineri democrați”, publicat mai apoi și pe site-ul www.dinamoviști.ro, clubul FC Dinamo s-a sesizat și a acționat în judecată Partidul Democrat din Moldova, cerându-le 150.000 de euro despăgubiri pentru plagiatul grosolan pe care l-au făcut.„Democrații” lui Diacov s-au dat cu fundul la gard, nu de alta, dar cei 150.000 de euro ar afecta serios bugetul pentru campania electorală, asta cu toate infuziile noi venite de la Chiril Petrovici Lucinschi. Astfel, „democrații” au cerut amânarea procesului pentru 9 aprilie 2009. Cred că șansele dinamoviștilor de a mai obține ceva de la Diacov au scăzut enorm din momentul în care au acceptat amânarea procesului, deoarece pe 9 aprilie Partidul Democrat are șanse infime de a mai exista, șansele fiind echivalente cu cele de a trece pragul electoral. Așadar, „Șmecherilovici” junior și Diacov au făcut o stratagemă bună, iar cei de la Dinamo au toate șansele să rămână cu buza umflată.
Vă învit mai jos să citiți un articol apărut în „Evenimentul Zilei”
Roş-albii” au dat în judecată Partidul Democrat din Moldova, căruia-i cer 150.000 de euro pentru folosirea abuzivă a cântecului oficial al echipei.


Echipa de fotbal Dinamo, lider detaşat în Liga I, poartă dispute care trec de graniţele ţării şi de marginea gazonului. „Roş-albii” cer Partidului Democrat din Moldova (PDM), la Tribunalul Bucureşti, plata unor despăgubiri de 150.000 de euro pentru folosirea ilegală a melodiei „Câine până la moarte”, imnul echipei! Dinamo spune că, la un congres al organizaţiei de tineret, politicienii moldoveni au cântat imnul dinamoviştilor. Ei au adaptat textul melodiei, înlocuind cuvintele „Dinamo” şi „câinii roşii” cu „democraţii” şi „PDM”. 

„Am greşit, n-avem bani!”


Oleg Ţulea, secretarul PDM, se apără acuzând. Clubul Dinamo se face vinovat, în viziunea moldovenilor, de nerespectarea prevederilor unui tratat încheiat între România şi Republica Moldova în legătură cu litigiile de acest gen. La solicitarea părţii moldovene, procesul a fost amânat pentru 9 aprilie. 

Victor Zubcu, preşedintele organizaţiei de tineret a PDM, pretinde că preluarea imnului echipei Dinamo a fost „o greşeală de moment” şi că aceia care au venit cu iniţiativa au fost sancţionaţi pe linie de partid. „Ideea a venit de la nişte tineri din partid, suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti. De fapt, imnul n-are nimic în comun cu ideea de tânăr democrat moldovean! Asta este, am greşit, Dinamo are tot dreptul să ne cheme în instanţă! Sper ca, până la urmă, să nu trebuiască să plătim 150.000 de euro, pentru că este o sumă imensă. N-avem bani!”, ne-a declarat ieri Zubcu. 

Democraţia moldovenilor


Filmul în care tinerii interpretează cântecul cu pricina a apărut la început pe site-ul Youtube.com. „Nu am vrut să comercializăm imnul sau să obţinem alte beneficii materiale de pe urma lui. Ba chiar aş zice că Dinamo a avut de câştigat, pentru că până la scandalul ăsta, puţini moldoveni ştiau că dinamoviştii sunt «câini până la moarte»! A fost un simplu clip pe site-ul Youtube. Youtube-ul este singura formă de pluralism şi de democraţie din Moldova!”, s-a mai exprimat Victor Zubcu. 

Dinamo se ţine însă tare pe poziţie. „Din punct de vedere juridic, e vorba despre un plagiat. Iar moldovenii au bani. Să nu se mai plângă! Dacă au capital electoral, înseamnă că dispun şi de fonduri. Am cerut despăgubiri de 150.000 de euro fiindcă am vrut să dăm un exemplu, să-i descurajăm şi pe alţii. Dacă ar fi dorit să folosească imnul, moldovenii ar fi trebuit să ne contacteze. Le-am fi acordat un drept secundar de utilizare. Ei au folosit imnul în condiţiile în care le-am atras atenţia să n-o facă! Au existat avertizări preliminare”, ne-a declarat ieri Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director.

Sursa
2009-03-04 23:48:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

16:02:08Igor Șarov —» Gheorghe Erizanu
07:57:57DOI POEȚI AI AVANGARDEI —» Leo Butnaru
15:33:37Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Preț 60% —» Gheorghe Erizanu
13:55:02Portret de candidat. Valentin Făgărășian, candidat PNL pentru Camera Deputaților, Diaspora: „Lupt pentru o Românie mai bună, din care românii să nu mai fie nevoiți să plece, așa am făcut eu la tinerețe” —» Elena Robu
11:20:04Cristina Frolov și-a anunțat obiectivele pentru șefia ONVV —» Fine Wine
10:45:14Român stabilit la Lyon, Franța: ”Mi-ar plăcea ca noi, românii, să fim mai solidari” —» Elena Robu
22:56:56arata-mi-te —» turn up the silence
18:29:55©️ Jumătatea ta ești tu —» Licurici de suflet
16:42:42Cum va proceda România în relația cu R. Moldova, după victoria Maiei Sandu în alegeri? Viziunea deputatului PNL, Matei Dobrovie —» Elena Robu
15:29:36Doliu în lumea teatrului: s-a stins din viață artistul Vlad Ciobanu —» Elena Robu
13:24:17Mike Berners-Lee – How bad are bananas —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
22:27:37Reclamă poluare pe strada Carpați —» Curaj.TV | Media alternativă
18:36:52Am fost la plantat Pădurea București —» Curaj.TV | Media alternativă
15:11:25©️ Uneori oamenii sunt îngeri fără aripi —» Licurici de suflet
14:59:35Bonjour Paris! Je suis moldave! —» Corina Cojocaru
13:29:46Insolvențe desenate (27): care-s creanțele salariale din raporturile asimilate? —» Drept MD
10:24:55CU CAPUL ÎN LAȚ. Federalizarea, pe înțelesul tuturor —» Nicolae Federiuc
09:58:00Despre educație sexuală în școli – Întreb pentru o prietenă —» Curaj.TV | Media alternativă
23:42:12Ante la ventana (Dincolo de geam*) de ANDRÉ CRUCHAGA —» Andrei LANGA. Blogul personal
21:49:13©️ Primii fulgi, 2020 —» Licurici de suflet
21:02:21East Side Story? —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:02:46Caz unic – Activistul a pus poliția M.A.I. și poliția locală să se sancționeze reciproc —» Curaj.TV | Media alternativă
19:02:00ÎMPREUNĂ AM REUȘIT! —» Curaj.TV | Media alternativă
18:17:40Motivațiе de a face ceva bun pentru lumea din jur —» Curaj.TV | Media alternativă
17:46:04TOAMNA SE NUMĂRĂ BOBOCII (Episodul 2)! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi