Imnul, dinamoviștii și impertinența „democraților”

În urma publicării unui articol pe acest blog, „Despre impertinența unor tineri democrați”, publicat mai apoi și pe site-ul www.dinamoviști.ro, clubul FC Dinamo s-a sesizat și a acționat în judecată Partidul Democrat din Moldova, cerându-le 150.000 de euro despăgubiri pentru plagiatul grosolan pe care l-au făcut.„Democrații” lui Diacov s-au dat cu fundul la gard, nu de alta, dar cei 150.000 de euro ar afecta serios bugetul pentru campania electorală, asta cu toate infuziile noi venite de la Chiril Petrovici Lucinschi. Astfel, „democrații” au cerut amânarea procesului pentru 9 aprilie 2009. Cred că șansele dinamoviștilor de a mai obține ceva de la Diacov au scăzut enorm din momentul în care au acceptat amânarea procesului, deoarece pe 9 aprilie Partidul Democrat are șanse infime de a mai exista, șansele fiind echivalente cu cele de a trece pragul electoral. Așadar, „Șmecherilovici” junior și Diacov au făcut o stratagemă bună, iar cei de la Dinamo au toate șansele să rămână cu buza umflată.
Vă învit mai jos să citiți un articol apărut în „Evenimentul Zilei”
Roş-albii” au dat în judecată Partidul Democrat din Moldova, căruia-i cer 150.000 de euro pentru folosirea abuzivă a cântecului oficial al echipei.


Echipa de fotbal Dinamo, lider detaşat în Liga I, poartă dispute care trec de graniţele ţării şi de marginea gazonului. „Roş-albii” cer Partidului Democrat din Moldova (PDM), la Tribunalul Bucureşti, plata unor despăgubiri de 150.000 de euro pentru folosirea ilegală a melodiei „Câine până la moarte”, imnul echipei! Dinamo spune că, la un congres al organizaţiei de tineret, politicienii moldoveni au cântat imnul dinamoviştilor. Ei au adaptat textul melodiei, înlocuind cuvintele „Dinamo” şi „câinii roşii” cu „democraţii” şi „PDM”. 

„Am greşit, n-avem bani!”


Oleg Ţulea, secretarul PDM, se apără acuzând. Clubul Dinamo se face vinovat, în viziunea moldovenilor, de nerespectarea prevederilor unui tratat încheiat între România şi Republica Moldova în legătură cu litigiile de acest gen. La solicitarea părţii moldovene, procesul a fost amânat pentru 9 aprilie. 

Victor Zubcu, preşedintele organizaţiei de tineret a PDM, pretinde că preluarea imnului echipei Dinamo a fost „o greşeală de moment” şi că aceia care au venit cu iniţiativa au fost sancţionaţi pe linie de partid. „Ideea a venit de la nişte tineri din partid, suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti. De fapt, imnul n-are nimic în comun cu ideea de tânăr democrat moldovean! Asta este, am greşit, Dinamo are tot dreptul să ne cheme în instanţă! Sper ca, până la urmă, să nu trebuiască să plătim 150.000 de euro, pentru că este o sumă imensă. N-avem bani!”, ne-a declarat ieri Zubcu. 

Democraţia moldovenilor


Filmul în care tinerii interpretează cântecul cu pricina a apărut la început pe site-ul Youtube.com. „Nu am vrut să comercializăm imnul sau să obţinem alte beneficii materiale de pe urma lui. Ba chiar aş zice că Dinamo a avut de câştigat, pentru că până la scandalul ăsta, puţini moldoveni ştiau că dinamoviştii sunt «câini până la moarte»! A fost un simplu clip pe site-ul Youtube. Youtube-ul este singura formă de pluralism şi de democraţie din Moldova!”, s-a mai exprimat Victor Zubcu. 

Dinamo se ţine însă tare pe poziţie. „Din punct de vedere juridic, e vorba despre un plagiat. Iar moldovenii au bani. Să nu se mai plângă! Dacă au capital electoral, înseamnă că dispun şi de fonduri. Am cerut despăgubiri de 150.000 de euro fiindcă am vrut să dăm un exemplu, să-i descurajăm şi pe alţii. Dacă ar fi dorit să folosească imnul, moldovenii ar fi trebuit să ne contacteze. Le-am fi acordat un drept secundar de utilizare. Ei au folosit imnul în condiţiile în care le-am atras atenţia să n-o facă! Au existat avertizări preliminare”, ne-a declarat ieri Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director.

Sursa
2009-03-04 23:48:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

17:53:18POEMUL APUSULUI —» Andrei LANGA. Blogul personal
05:59:16JURNALUL DE LA HYPERION (VI) —» Leo Butnaru
19:06:0019 mai 2024 – fatalitate și destin —» codul omega
16:02:38AVIZUHA —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:14:16De azi am stație de autobuz în fața blocului —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
12:36:19O nouă ediție a Concursului literar „La izvoarele înțelepciunii” s-a desfășurat la biblioteca din Ungheni —» BPR Ungheni's Blog
07:34:02Trei noutăți de la Crama Mircești —» Fine Wine
06:03:20ÎN PREAJMA UNEI CĂRȚI NOI —» Leo Butnaru
09:44:08Rusia în anii 90…pregătindu-l pe Putin…(reflecții pe marginea unui film). —» blog cultural
05:15:16DIN POEZIA FRANCEZĂ CONTEMPORANĂ —» Leo Butnaru
05:11:09JURNALUL DE LA HYPERION —» Leo Butnaru
06:34:16O MARE POETĂ DIN FINLANDA —» Leo Butnaru
16:08:35PORȚI / PUERTAS —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:19:45Atenție la semne! 9 mai ne-a dezvăluit cam cum va arăta „concursul” de ocupare a funcției de președinte al RM —» Nicolae Federiuc
19:13:15Hyde Park împlinește 21 de ani —» Curaj.TV | Media alternativă
18:47:41UN ALTFEL DE RĂZBOI —» Andrei LANGA. Blogul personal
22:49:14Nemo —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:53:38Drapele vandalizate pe clădirea unui minister —» Curaj.TV | Media alternativă
19:46:01Comemorare Mihai Creangă la Memorialul Sighet —» Curaj.TV | Media alternativă
17:40:39FLASH (trad. al español) —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:46:32UN ALTFEL DE RĂZBOI —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:18:14Cântărețul Ștefan Petrache ar fi împlinit 75 ani —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
08:09:45#NoSugarPolitics: Mobilizarea si drepturile omului, rezolutia PE, investigatie Italia —» Curaj.TV | Media alternativă
01:16:40from the director of the boondock saints —» turn up the silence
13:23:16RETRATOS VOLADORES* (Portrete plutitoare, trad. al castellano) —» Andrei LANGA. Blogul personal