Imnul, dinamoviștii și impertinența „democraților”

În urma publicării unui articol pe acest blog, „Despre impertinența unor tineri democrați”, publicat mai apoi și pe site-ul www.dinamoviști.ro, clubul FC Dinamo s-a sesizat și a acționat în judecată Partidul Democrat din Moldova, cerându-le 150.000 de euro despăgubiri pentru plagiatul grosolan pe care l-au făcut.„Democrații” lui Diacov s-au dat cu fundul la gard, nu de alta, dar cei 150.000 de euro ar afecta serios bugetul pentru campania electorală, asta cu toate infuziile noi venite de la Chiril Petrovici Lucinschi. Astfel, „democrații” au cerut amânarea procesului pentru 9 aprilie 2009. Cred că șansele dinamoviștilor de a mai obține ceva de la Diacov au scăzut enorm din momentul în care au acceptat amânarea procesului, deoarece pe 9 aprilie Partidul Democrat are șanse infime de a mai exista, șansele fiind echivalente cu cele de a trece pragul electoral. Așadar, „Șmecherilovici” junior și Diacov au făcut o stratagemă bună, iar cei de la Dinamo au toate șansele să rămână cu buza umflată.
Vă învit mai jos să citiți un articol apărut în „Evenimentul Zilei”
Roş-albii” au dat în judecată Partidul Democrat din Moldova, căruia-i cer 150.000 de euro pentru folosirea abuzivă a cântecului oficial al echipei.


Echipa de fotbal Dinamo, lider detaşat în Liga I, poartă dispute care trec de graniţele ţării şi de marginea gazonului. „Roş-albii” cer Partidului Democrat din Moldova (PDM), la Tribunalul Bucureşti, plata unor despăgubiri de 150.000 de euro pentru folosirea ilegală a melodiei „Câine până la moarte”, imnul echipei! Dinamo spune că, la un congres al organizaţiei de tineret, politicienii moldoveni au cântat imnul dinamoviştilor. Ei au adaptat textul melodiei, înlocuind cuvintele „Dinamo” şi „câinii roşii” cu „democraţii” şi „PDM”. 

„Am greşit, n-avem bani!”


Oleg Ţulea, secretarul PDM, se apără acuzând. Clubul Dinamo se face vinovat, în viziunea moldovenilor, de nerespectarea prevederilor unui tratat încheiat între România şi Republica Moldova în legătură cu litigiile de acest gen. La solicitarea părţii moldovene, procesul a fost amânat pentru 9 aprilie. 

Victor Zubcu, preşedintele organizaţiei de tineret a PDM, pretinde că preluarea imnului echipei Dinamo a fost „o greşeală de moment” şi că aceia care au venit cu iniţiativa au fost sancţionaţi pe linie de partid. „Ideea a venit de la nişte tineri din partid, suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti. De fapt, imnul n-are nimic în comun cu ideea de tânăr democrat moldovean! Asta este, am greşit, Dinamo are tot dreptul să ne cheme în instanţă! Sper ca, până la urmă, să nu trebuiască să plătim 150.000 de euro, pentru că este o sumă imensă. N-avem bani!”, ne-a declarat ieri Zubcu. 

Democraţia moldovenilor


Filmul în care tinerii interpretează cântecul cu pricina a apărut la început pe site-ul Youtube.com. „Nu am vrut să comercializăm imnul sau să obţinem alte beneficii materiale de pe urma lui. Ba chiar aş zice că Dinamo a avut de câştigat, pentru că până la scandalul ăsta, puţini moldoveni ştiau că dinamoviştii sunt «câini până la moarte»! A fost un simplu clip pe site-ul Youtube. Youtube-ul este singura formă de pluralism şi de democraţie din Moldova!”, s-a mai exprimat Victor Zubcu. 

Dinamo se ţine însă tare pe poziţie. „Din punct de vedere juridic, e vorba despre un plagiat. Iar moldovenii au bani. Să nu se mai plângă! Dacă au capital electoral, înseamnă că dispun şi de fonduri. Am cerut despăgubiri de 150.000 de euro fiindcă am vrut să dăm un exemplu, să-i descurajăm şi pe alţii. Dacă ar fi dorit să folosească imnul, moldovenii ar fi trebuit să ne contacteze. Le-am fi acordat un drept secundar de utilizare. Ei au folosit imnul în condiţiile în care le-am atras atenţia să n-o facă! Au existat avertizări preliminare”, ne-a declarat ieri Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director.

Sursa
2009-03-04 23:48:08Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

11:14:42How To Get Smell Out Of Garbage Disposal —» Andrei Fornea
11:08:55Lucrează cu sticla la înălțime fără niciun fel de protecție —» Curaj.TV | Media alternativă
10:52:05Light Brown Booties —» Andrei Fornea
10:40:57Sexul VS Barza – APROAPE TRAFICATĂ LA 16 ANI —» Curaj.TV | Media alternativă
10:32:51Чтобы помнили… —» Biblioteca Hristo Botev
08:16:53Salonul de lectură „Dialoguri…” —» BiblioCity
04:57:07“I'm afraid of flying”: 7 ideas on how to get distracted during a flight —» Informaţii pentru studenţi !
04:57:04Upgrade Your Home Theater Experience with Adorama’s Winter Tech Sale —» Informaţii pentru studenţi !
02:44:00“I'm afraid of flying”: 7 ideas on how to get distracted during a flight —» plop andrei
01:52:36Upgrade Your Home Theater Experience with Adorama’s Winter Tech Sale —» plop andrei
22:58:10Americanii fac drumuri, românii grădinițe, iar moldovanii votează cu rușii —» Badan Blog
21:43:26Schema prin care ruși și ucraineni devin cetățeni români fără să-i verifice nimeni —» Elena Robu
21:39:51Vaccinurile nu cauzează Autism —» A little web world
21:13:54Busul armatei nu încăpea de mașini parcate ilegal —» Curaj.TV | Media alternativă
21:00:27Consilierii au votat de frica blestemelor —» Curaj.TV | Media alternativă
19:27:25Gripă —» Primul meu blog
19:17:48Din State – prima zi —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
17:02:08©️ Părerile lor —» Licurici de suflet
16:10:37Рыбка в духовке —» XStrafer's WebPlace : unconformable point of view.
15:32:32Moldoveneasca. Mircea V.Ciobanu trișează —» Gheorghe Erizanu
15:04:35În Spania furtuna Gloria a mai făcut două victime. Numărul morţilor a ajuns la şase —» Elena Robu
13:17:20DESPRE „PERIMETRUL CUȘTII” ÎNTR-O NOUĂ CARTE DE ANASTASIA DUMITRU —» Leo Butnaru
13:12:35Amendă colosală pentru o companie care vindea medicamente contra cancerului în România —» Elena Robu
12:22:32În Iordan, Botezându-Te Tu, Doamne —» Iulian Proca
11:45:41De ce să lucrezi în companii mari? —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu