Ordine Mondială sau Haos Local

Fie că-i ordine sau haos, de gen masculin sau feminin, întotdeauna a existat controlul, fenomenul dominţiei a existat de pe când lumea nici nu descoperise termenul lingvistic pentru asta. Dar totuşi, lumea încearcă să se convingă, prin toate metodele existente de propagare a ideilor, că fenomenul este caracteristic secolului 20 şi implicit a celui de-abia început.
Stau pe scaun cu discursul lui Obama în ureche, fuck, iarăşi este impecabil, iarăşi fiecare propoziţie este cizelată până la ultimul detaliu. Parcă aş avea teoria argumentării pusă în practică, şi mi-aduce aminte de şcoală, ethos - pathos- logos, e prea perfect, este utopic de perfect. Dacă prima dată, când l-am auzit pe negru vorbind, eram extaziat şi arătam cu degetul la el şi spuneam "uite aşa se face!", acum mă conving cât de fals este.
White House cică e White Barrack acum, aşa se rânjesc rasiştii la noua formulă guvernamentală din state, ieri primisem încă un filmuleţ haios din seria "Fiţi atenţi! suntem manipulaţi", iar asta mi-a adus aminte de seria de filme care circulă prin milioane de calculatoare la nivel mondial, fie că e vorba de Zeitgeist, Farengeit 9.11, Adendum, sau documetare despre Illuminati si tot felul de cercuri secrete, Francmasonerie bla bla bla.
Culmea e că filmele astea nu sunt proaste, ci doar omit un mic detaliu, nu se adâncesc mai mult în istorie, niciunul dintre ele nu trece de secolul 19 (poate zeitgeist, dar şi atunci ca să facă referinţă la religie), eu cred că asta ar face o "iluminare" destul de bună. (iar sau ridicat congresmanii americani în picioare şi îl aplaudă pe Obama, Obama iarăşi laudă naţiunea americană, pot să mă pronunţ: în mare parte structura argumentativă seamănă perfect cu modelul lui Hitler: naţiune, naţiune, naţiune :& lipseşte război, război, război (încă lipseşte)) Dominaţia asta mondială, din cauza căreia toţi se pişă pe ei şi tremură de paranoia, a existat de când a fost inventat tribul. Imperiile, oricare au fost ele, sunt modele clasice de dominare, şi întotdeauna a existat un grup restrâns de oameni care au controlat tot, în special banii, este evident. Prostia cea mare e că: sub tremurul ideii de democraţie, care de fapt nu există nicăieri, pentru că este un sistem utopic, idilic, fantasmagoric, imposibil de realizat pe pămînt, oamenilor le este greu să recunoască că sunt dominaţi de un şef, fie el şi planetar. Unde ar fi problema atunci? există organizaţie care nu are şef, manager, sau oricum s-ar mai numi?
Răspunsul este nu, nicimăcar Kolhozurile nu puteau exista fără şefi. ( acum Obama vorbeşte de resurse: tineretul, desigur că vorbeşte mai bine decât Voronin, e şi mai convingător)
Revin la vorbele unei prietene: "îţi dai seama ce PR a fost făcut pentru evrei din moment ce au fost ponegriţi şi s-a spus mereu că domină lumea cu sistemul lor bancar? iar evreii pot să nu aibă nimic în comun cu asta, ei oricum rămân dominatorii financiari mondiali în mintea oamenilor, jidanii" o da, oare ce PR se mai pregăteşete acum?
desigur că banii şi puterea n-au fost niciodată îndeajuns (americanii din congres sunt iar în picioare, aplaudă, Obama mai are câteodată nişte bâlbîieli, Our children education must begin at home, that*s an american issue, Obama îndeamnă americanii să ascundă jocurile video de ochii copiilor, să nu-i lase la tv şi să-i pună la învăţat) nice, nu?
Iar în Moldova e campanie electorală, ethos-logos-pathos ;)
Sursa
2009-02-26 19:52:14
Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

19:45:58True, Biblical Friendship —» Erik and Elena Brewer's Weblog
18:04:44UN POET RUS CÂNDVA EXPULZAT DIN ROMÂNIA —» Leo Butnaru
14:43:17CEREȚI vs. CERE-ȚI – când punem cratima? —» Moldova Creștină
13:17:10UN PROZATOR ȘI POET FRANCEZ IMPORTANT —» Leo Butnaru
10:05:33Graduation @ #Precept Institute for South Sudan Refugees in Uganda 🇺🇬 —» Moldova Creștină
09:35:01”Nu te baza pe alții! Privește, învață, fă și taci!” sau Despre cum să fii optimist —» Sunt MAMĂ!
09:20:02De ce copiii mei au hainele murdare? —» Sunt MAMĂ!
17:02:42DE LA POEȚI ANTICI PÂNĂ SPRE AI NOȘTRI... —» Leo Butnaru
12:01:45De ce reușesc să fac atât de multe lucruri timp de o zi —» Sunt MAMĂ!
11:50:40Disciplinile umanistice și posibilitățile de inserție profesională —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
10:27:43Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Franța —» Elena Robu
08:00:39Cum a ajuns profesia de cercetător una din cele mai instabile în RM —» Gheorghe Cuciureanu
05:48:09Serviciul „Eco responsabil”, ediția a II-a —» BiblioCity
02:31:03©️ Tu poți —» Licurici de suflet
09:57:45Despre „Demonii. Spovedania lui Stavroghin” de la Teatrul din Cluj —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
08:19:54Moldova a găsit soluția pentru eroarea 404. În vin! —» Fine Wine
13:09:41Guvernul vrea să închidă robinetul în capitală și lansează site-ul apă.md —» Nicolae Federiuc
10:00:17Poezie „Oameni ai credinței” —» Moldova Creștină
06:31:21REZILIENȚA SOCIALĂ A CONTINENTULUI MOLDAV —» Daniel Lachi
18:53:13PATIMILE DUPĂ DOSTOIEVSKI —» Leo Butnaru
06:25:22PUTINIȘTII TREBUIE EXTIRPAȚI! —» Daniel Lachi
05:24:1710 principii de evanghelizare și ucenicie din Ioan 4-11 —» Moldova Creștină
18:59:39Bugetul IP Gimnaziul "Victor Coțofană " pe anul 2023 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:54:44Informație cu privire la formarea bugetului pentru anul 2023, în IP Gimnaziul "Victor Coțofană" —» Blogul elevilor din satul Chetrosu
18:48:13Raport referitor la executarea bugetului pentru anul bugetar 2022 —» Blogul elevilor din satul Chetrosu