Ordine Mondială sau Haos Local

Fie că-i ordine sau haos, de gen masculin sau feminin, întotdeauna a existat controlul, fenomenul dominţiei a existat de pe când lumea nici nu descoperise termenul lingvistic pentru asta. Dar totuşi, lumea încearcă să se convingă, prin toate metodele existente de propagare a ideilor, că fenomenul este caracteristic secolului 20 şi implicit a celui de-abia început.
Stau pe scaun cu discursul lui Obama în ureche, fuck, iarăşi este impecabil, iarăşi fiecare propoziţie este cizelată până la ultimul detaliu. Parcă aş avea teoria argumentării pusă în practică, şi mi-aduce aminte de şcoală, ethos - pathos- logos, e prea perfect, este utopic de perfect. Dacă prima dată, când l-am auzit pe negru vorbind, eram extaziat şi arătam cu degetul la el şi spuneam "uite aşa se face!", acum mă conving cât de fals este.
White House cică e White Barrack acum, aşa se rânjesc rasiştii la noua formulă guvernamentală din state, ieri primisem încă un filmuleţ haios din seria "Fiţi atenţi! suntem manipulaţi", iar asta mi-a adus aminte de seria de filme care circulă prin milioane de calculatoare la nivel mondial, fie că e vorba de Zeitgeist, Farengeit 9.11, Adendum, sau documetare despre Illuminati si tot felul de cercuri secrete, Francmasonerie bla bla bla.
Culmea e că filmele astea nu sunt proaste, ci doar omit un mic detaliu, nu se adâncesc mai mult în istorie, niciunul dintre ele nu trece de secolul 19 (poate zeitgeist, dar şi atunci ca să facă referinţă la religie), eu cred că asta ar face o "iluminare" destul de bună. (iar sau ridicat congresmanii americani în picioare şi îl aplaudă pe Obama, Obama iarăşi laudă naţiunea americană, pot să mă pronunţ: în mare parte structura argumentativă seamănă perfect cu modelul lui Hitler: naţiune, naţiune, naţiune :& lipseşte război, război, război (încă lipseşte)) Dominaţia asta mondială, din cauza căreia toţi se pişă pe ei şi tremură de paranoia, a existat de când a fost inventat tribul. Imperiile, oricare au fost ele, sunt modele clasice de dominare, şi întotdeauna a existat un grup restrâns de oameni care au controlat tot, în special banii, este evident. Prostia cea mare e că: sub tremurul ideii de democraţie, care de fapt nu există nicăieri, pentru că este un sistem utopic, idilic, fantasmagoric, imposibil de realizat pe pămînt, oamenilor le este greu să recunoască că sunt dominaţi de un şef, fie el şi planetar. Unde ar fi problema atunci? există organizaţie care nu are şef, manager, sau oricum s-ar mai numi?
Răspunsul este nu, nicimăcar Kolhozurile nu puteau exista fără şefi. ( acum Obama vorbeşte de resurse: tineretul, desigur că vorbeşte mai bine decât Voronin, e şi mai convingător)
Revin la vorbele unei prietene: "îţi dai seama ce PR a fost făcut pentru evrei din moment ce au fost ponegriţi şi s-a spus mereu că domină lumea cu sistemul lor bancar? iar evreii pot să nu aibă nimic în comun cu asta, ei oricum rămân dominatorii financiari mondiali în mintea oamenilor, jidanii" o da, oare ce PR se mai pregăteşete acum?
desigur că banii şi puterea n-au fost niciodată îndeajuns (americanii din congres sunt iar în picioare, aplaudă, Obama mai are câteodată nişte bâlbîieli, Our children education must begin at home, that*s an american issue, Obama îndeamnă americanii să ascundă jocurile video de ochii copiilor, să nu-i lase la tv şi să-i pună la învăţat) nice, nu?
Iar în Moldova e campanie electorală, ethos-logos-pathos ;)
Sursa
2009-02-26 19:52:14
Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

10:20:02L Shaped Bunk Beds Twin Over Full —» Andrei Fornea
09:12:12Sofia Nădejde, carte, feminism, discuții la Muzeul Literaturii —» Curaj.TV | Media alternativă
07:57:46Glam Living Room Ideas —» Andrei Fornea
05:59:23LVLC by Lavielace, colecția pe care am crezut-o străină —» iulianam.com
05:18:08Enjoy your travel experience with the new FlyUIA application. —» Informaţii pentru studenţi !
00:17:34Enjoy your travel experience with the new FlyUIA application. —» plop andrei
23:12:04Ready to make anything |! Autodesk is a leader in 3D design, engineering and entertainment software. —» Informaţii pentru studenţi !
23:12:02The highest quality medical massagers and personal health —» Informaţii pentru studenţi !
23:08:14Ready to make anything |! Autodesk is a leader in 3D design, engineering and entertainment software. —» plop andrei
22:14:16Marea Britanie a finalizat procedura de ratificare a Acordului Brexit. Tratatul, semnat de Regina Elizabeta a II-a —» Elena Robu
21:45:13M-am născut și am crescut la țară. —» Curaj.TV | Media alternativă
21:06:19Cine a inventat epidemiile și vaccinurile #palavre —» .:EU:.
20:44:58Cine a inventat epidemiile și vaccinurile #palavre —» Curaj.TV | Media alternativă
18:57:03Alimentatia sanatoasa —» Bucataria Talinei - condimentat cu dragoste
18:13:44La răspântia dintre trecut și prezent —» Frinturi din suflet de femeie
18:00:00Kotlin Intro —» Un nene Project
14:41:16MAE al României solicită Ucrainei clarificări după afirmațiile președintelui Zelenski referitoare la ocuparea de către români a nordului Bucovinei —» Elena Robu
14:14:31Despre Gala Cineaștilor și boala națiunii —» TheTEAtru | teatru, ceai & rock'n'roll
14:09:2750 de români au tranzitat zona ameninţată de Coronavirus. Care este starea lor —» Elena Robu
13:08:56PORTRET* —» Andrei LANGA. Blogul personal
12:26:43Emerald Green Chair Covers —» Andrei Fornea
11:40:15Biserica despre educația sexuală, avort, contracepție și actul sexual —» Moldova Creștină
11:14:42How To Get Smell Out Of Garbage Disposal —» Andrei Fornea
11:08:55Lucrează cu sticla la înălțime fără niciun fel de protecție —» Curaj.TV | Media alternativă
10:52:05Light Brown Booties —» Andrei Fornea