back to basics


Atit de mult timp mi-am neglijat blogul incit mi s-a fakut mila de el azi kind l-am accesat.

Se invecheshte. Poate l-am jignit cind am declarat ca vreau sa-l shterg.. ca vreau sa pun capat zilelor lui..am revenit pe blog pentru ca mi-i dor sa scriu aici si sa shterg articolele personale. Multe monologuri neterminate se prafuiesk printre dosarele memoriei virtuale.. multe care urmau sa apara si care ashteapta cuminti la rind.

 

Aceasta postare o redactez sub forma unei dedicatsii colective… pentru ca sunt mai multe chestii despre care ash vrea sa scriu…si totushi despre care nu am multe a zice. O sa scriu despre tot si despre nimic in acelashi timp.

 

Articol dedicat …

 

..ploii , care mi-a intristat ziua…Pentru ca nu-mi place. Pentru ca vine exact in zilele cind imi doresc soare. Pentru ca e..uda si rece. Pentru ca in mintea mea se asociaza cu lacrimi. Pentru ca e nepotrivita lunii februarie. Pentru ca mi-a buclat parul atit de atent coafat de dimineatsa.

 

..poeziei, pe care urmeaza s-o recit miine in fatsa unui public. Mi-a dat batai de cap timp de 2 zile si mi-a fugit prin minte 2 nopti la rind impiedikindu-ma sa dorm. Deoarece de fiecare data o recit diferit si nicidecum nu reushesc sa aleg cuvintele pe care ar trebui sa le accentuez. Inca nu shtiu care-i va fi soarta intr-un sfirshit. O sa hotarasc miine daca glasu-mi ragusit va face fatsa sau e mai bine sa nu patez splendoarea ei cu neputintsa coardelor vocale de a sonoriza slovele frumoaselor strofe.

 

..cartsii,care tot ashteapta de kiteva saptamini sa o deskid si sa o citesc. Isi tot schimba lokul de pe masa pe noptiera,de pe noptiera in dulap, din dulap in geanta mea ..plimbindu-se cu mine pina la shkoala … E mica shi totushi deja am fakut-o sa asiste la lektiile de istorie,romana sau chimie cind intentionam s-o citesc. I-am vorbit si in franceza ,caci si la cursurile de franceza m-a insotit. ea tot ashteapta s-o intorc pe raftul unde ii este lokul… admir din nou desenul de pe coperta,ii promit ca o s-o citesc …si cartsulia se pierde iarasi  prin teancul de hirtii …azi nu e ziua ei norocoasa.

 

..mamei mele,pentru ca se plinge ca o neglijez. Pentru ca sunt mai tot timpul obosita si nu am chef sa-i povestesc derularea zilei. Pentru ca,defapt, e o monotonie,si ii raspund la aceleashi intrebari cu aceleashi replici. Vineaza orice ocazie sa-mi vorbeasca si sa ma convinga sa facem ceva impreuna. Am impresia uneori ca simte apropierea acelui sfirshit pe care nu doreshte sa-l accepte si spera ca totusi ii voi ramine alaturi …

 

..emisiunilor on air de la radio,care isi propun sa realizeze programe interactive pentru ascultatori,dar pe mine ma irita cu dedicatsiile celor care isi saluta prietenii aflatsi la citiva pashi distantsa  …carora si fara a telefona la radio le pot spune ce au de spus….sau mai rau… transmit mesaje rudelor din strainatate care ,putin probabil, vor reushi sa le receptioneze. Mai ales,ca sunt difuzate exact in intervalul de timp cind ma intorc acasa si ash prefera sa ascult ceva muzika,dekit dedicatsii stilcite si palatalizate..moldovenii mai au multe de invatsat.

 

..memoriei mele ,care in ultimile saptamini,fiind suprasolicitata ,a cedat. Si-a pierdut din capacitatea de a stoca multe cifre si date. Totushi…. imi ramine fidela si nu ma dezamageshte cind am nevoie de informatsii stocate in arhiva, oferind pina si cele mai  mici detalii.

 

..sms-urilor,pe care de atitea ori am intentionat sa le scriu ,si care au ramas in Drafts…pentru ca le consideram simple, lipsite de farmec,stupide,copilareshti,prea personalizate…pentru ca au fost ashteptate si in cele din urma nu au ajuns la destinatie

 

..unui cititor fidel. Caruia ii simt lipsa. Criticului blogului meu. Celui pe care l-am ashteptat.Pentru ca … merita.


Sursa
2009-02-12 22:22:11Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

12:14:08Un neică-nimeni aplică amenzi în parcare la Kaufland —» Curaj.TV | Media alternativă
11:34:47Produs autohton: cașcaval de Dancu —» Fine Wine
11:25:43Opinie – Teoria biscuiților și alegerile prezidențiale —» Curaj.TV | Media alternativă
10:15:04Wandboard Landhausstil —» Andrei Fornea
10:09:18Rustic Modern Dining Table —» Andrei Fornea
09:42:04The Young Leaders’ Forum in Budapest – Open Call for Application —» Informaţii pentru studenţi !
09:20:55#BlueMondayRomania – ședințe gratuite la psiholog în perioada 20-24 ianuarie —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
05:32:15Сатирические новости Приднестровья —» Бессарабские хроники
03:51:51The Young Leaders’ Forum in Budapest – Open Call for Application —» plop andrei
03:36:11WORLD HEALTH ORGANIZATION (WHO) INTERNSHIP PROGRAM —» Informaţii pentru studenţi !
03:31:52WORLD HEALTH ORGANIZATION (WHO) INTERNSHIP PROGRAM —» plop andrei
21:33:07Apply for the 2020 edition of the European Charlemagne Youth Prize —» Informaţii pentru studenţi !
21:33:04THE BLUE BOOK TRAINEESHIP —» Informaţii pentru studenţi !
20:28:57Recenzie carte - Rețete de jocuri de Lawrence J. Cohen —» A little web world
20:18:48Gândirea pe termen scurt vs gândirea pe termen lung —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
17:35:19Zice că poliția i-a luat toți banii din casă —» Curaj.TV | Media alternativă
15:30:23MAIA SANDU, ȘANSA LUI DODON —» Nicolae Federiuc
14:50:46Să îi urăm ”La mulți ani” Regelui umorului moldovenesc, Gheorghe Urschi —» Elena Robu
14:22:27Creația animalelor | Creația Uimitoare a lui Dumnezeu —» Moldova Creștină
14:10:39Zelenski nu va semna cererea de demisie a premierului ucrainean —» Elena Robu
13:44:37Fanfara de la Zaim a cîntat la Căușeni de sărbători —» Curaj.TV | Media alternativă
12:12:06Stop torturii la închisoare! Protest la ANP —» Curaj.TV | Media alternativă
11:59:51The Albion Territory приглашает всех на день своего ВозРождения! —» Заметки Начинающего Журналиста
11:57:29Ucraina în limba română: Discursul lui Putin și impactul asupra Ucrainei —» Curaj.TV | Media alternativă
09:21:06Brand Electronic cigarettes online shop, ecigs at CigaBuy —» Informaţii pentru studenţi !