Piftie (racitura) de porc


Ingrediente:

  • 2 ciolane de porc 
  • 100 gr sorici sau urechi de porc
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • piper boabe
  • sare
  • apa

Mod de preparare:

  1. Picioarele de porc se parlesc putin la flacara apoi se pun la fiert cu apa rece si se adauga piperul, sarea si ceapa intreaga. Carnea se fierbe cu apa cca. 4 – 5 ore numai cat sa cuprinda bine toata compozitia;
  2. Se lasa la rece pana a doua zi. Grasimea de deasupra se culege toata; 
  3. Vasul se pune pe foc mic, se scoate carnea si se desprinde de pe oase, se aranjeaza in castroane sau forme , alternata cu soriciul. Se adauga usturoiul taiat marunt si sare;
  4. Dupa ce s-a racit, se introduc formele in frigider si se lasa acolo cel putin 3 – 4 ore inainte de consumare.

Sugestii:

Daca vreti sa faceti mai multa piftie se mai poate adauga carne slaba de porc. 


Sursa
2009-02-08 14:16:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

17:22:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:03:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
10:56:00Cum ne salvăm în caz de incendiu – sfaturi esențiale pentru toate situațiile —» Eleonora Lisnic în versuri
09:39:00Energocom a semnat un contract pe 3 ani cu OMV Petrom pentru livrarea de gaze naturale din Marea Neagră —» Eleonora Lisnic în versuri
05:33:00DIN POEMELE RECENTE —» Leo Butnaru
18:41:09Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:59:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:45:40Din loc, de pe loc, în loc de – câte fețe are cuvântul „loc”? (2) —» Moldova Creștină
12:10:54Premieră: spumant Orange —» Fine Wine
09:29:00ȘEICUL ȘI SÂNGELE SEMIT. SAU INVERS, SĂ NU SE SUPERE NIMENI —» Leo Butnaru
22:27:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:26:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:52:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:50:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:36:59Start admitere in clasa a 5-a, anul de studii 2025 -2026 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
05:33:36Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2025-2026 —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
05:22:00LA PLECAREA LUI VLADIMIR BEȘLEAGĂ —» Leo Butnaru
23:58:50Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:27:23©️ Smerenia unui om mare —» Licurici de suflet
15:41:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:38:00MARI SAVANȚI „ÎNSTRĂINAȚI” APĂRÂND LIMBA ROMÂNĂ LA... MOSCOVA / Jurnal, 7.I.2014 —» Leo Butnaru
02:08:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:06:26Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:14:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:55:38Renaşterea valorilor culturale naţionale române a Basarabiei —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'