Piftie (racitura) de porc


Ingrediente:

  • 2 ciolane de porc 
  • 100 gr sorici sau urechi de porc
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • piper boabe
  • sare
  • apa

Mod de preparare:

  1. Picioarele de porc se parlesc putin la flacara apoi se pun la fiert cu apa rece si se adauga piperul, sarea si ceapa intreaga. Carnea se fierbe cu apa cca. 4 – 5 ore numai cat sa cuprinda bine toata compozitia;
  2. Se lasa la rece pana a doua zi. Grasimea de deasupra se culege toata; 
  3. Vasul se pune pe foc mic, se scoate carnea si se desprinde de pe oase, se aranjeaza in castroane sau forme , alternata cu soriciul. Se adauga usturoiul taiat marunt si sare;
  4. Dupa ce s-a racit, se introduc formele in frigider si se lasa acolo cel putin 3 – 4 ore inainte de consumare.

Sugestii:

Daca vreti sa faceti mai multa piftie se mai poate adauga carne slaba de porc. 


Sursa
2009-02-08 14:16:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

20:59:44Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:57:02Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:17:57Felicitare la Finalul Anului Școlar 2024 -2025 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
10:27:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:57:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:57:00Cum recunoști un text scris de AI, dar neredactat de om - ghid pentru cititori și jurnaliști —» Eleonora Lisnic în versuri
13:43:00ATENȚIE la înșelătoriile online! Cursurile serioase de Inteligență Artificială sunt organizate de instituții acreditate —» Eleonora Lisnic în versuri
13:20:16Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:17:36300 de invitați sunt așteptați, în iunie la Chișinău, la Congresul mondial al vinului —» Fine Wine
06:42:41Ce înseamnă „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”? —» Portalul Tineretului Ortodox din Moldova
04:42:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:48:42Anunț de contractare a furnizorilor de echipamente și utilaje în cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor antreprenori din Republica Moldova” —» Asociaţia Obştească "Demos"
13:49:13Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:27:11Muzică de Fanfara —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
10:09:32Vinul care face bine: Sapiens —» Fine Wine
08:42:06Invitație la tender: Servicii de instruire și mentorat pentru tineri antreprenori din regiunea de nord a Republicii Moldova —» Asociaţia Obştească "Demos"
08:41:07Crama Neamțu lansează recolta 2024 —» Fine Wine
07:44:02#DirectEuropa‬ cu Ileana Răcheru —» Curaj.TV | Media alternativă
04:49:40Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:40:00Kinderland —» Andrei LANGA. Blogul personal
20:40:00Kinderland —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:50:29Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:41:00Măr —» Andrei LANGA. Blogul personal
13:41:00Măr —» Andrei LANGA. Blogul personal
11:46:00Prompt AI - exemplu util, simplu și adaptabil. GhatGPT explică editarea unui video în CapCut —» Eleonora Lisnic în versuri