Piftie (racitura) de porc

Ingrediente:
- 2 ciolane de porc
- 100 gr sorici sau urechi de porc
- o ceapa
- o capatana de usturoi
- piper boabe
- sare
- apa
Mod de preparare:
- Picioarele de porc se parlesc putin la flacara apoi se pun la fiert cu apa rece si se adauga piperul, sarea si ceapa intreaga. Carnea se fierbe cu apa cca. 4 – 5 ore numai cat sa cuprinda bine toata compozitia;
- Se lasa la rece pana a doua zi. Grasimea de deasupra se culege toata;
- Vasul se pune pe foc mic, se scoate carnea si se desprinde de pe oase, se aranjeaza in castroane sau forme , alternata cu soriciul. Se adauga usturoiul taiat marunt si sare;
- Dupa ce s-a racit, se introduc formele in frigider si se lasa acolo cel putin 3 – 4 ore inainte de consumare.
Sugestii:
Daca vreti sa faceti mai multa piftie se mai poate adauga carne slaba de porc.
Sursa
2009-02-08 14:16:00