Bucataria LumiiCele mai delicioase retete culinare si bauturi traditionale romanesti si internationale. Ghidul tau pentru o alimentatie sanatoasa. Arta si Cultura |
Comenteaza
TRANSYLVANIA WINE FAIR, EDITIA A III A
TRANSYLVANIA WINE FAIR, EDITIA A III A se va organiza anul acesta in perioada 06-08 noiembrie la Brasov, in locatia Brasov Business Park. La eveniment vor participa producatori, importatori si distribuitori de vinuri, bauturi alcoolice, cafea si ciocolata, produse culinare, accesorii pentru vinuri, ambalaje pentru bauturi, echipamente si tehnologii pentru industria bauturilor, reviste si blogguri de specialitate. Organizatorii vor pregati pentru acestia o serie de programe speciale, tombole, degustari si demonstratii. Sursa: http://www.vinsieu.ro
TRANSYLVANIA WINE FAIR, EDITIA A III A se va organiza anul acesta in perioada 06-08 noiembrie la Brasov, in locatia Brasov Business Park. La eveniment vor participa producatori, importatori si distribuitori de vinuri, bauturi alcoolice, cafea si ciocolata, produse culinare, accesorii pentru vinuri, ambalaje pentru bauturi, echipamente si tehnologii pentru industria bauturilor, reviste si blogguri de specialitate. Organizatorii vor pregati pentru acestia o serie de programe speciale, tombole, degustari si demonstratii. Sursa: http://www.vinsieu.ro
Trandafiri din cartofi
Ingrediente:
Cartofi
Castraveti
Ulei
Sare
Scobitori
Mod de preparare:
Curatati cartofii de coaja si taiati cartofii in felii subtiri, astfel incat sa-i puteti indoi fara sa ii rupeti;
Rulati si puneti fiecare felie de cartof una peste alta in forma de petale de trandafir;
Ca sa nu se desprinda, in coada trandafirului infigeti o scobitoare;
Prajiti in ulei si lasati la scurs pe o hartie absorbanta;
Dupa prajire, la coada trandafirului adaugati si cateva felii de castraveti.
Sa aveti pofta!
Bursa Romania Culinara 2015
In data de 20 Iulie 2015 a avut loc lansarea editiei a doua a Bursei Romania Culinara 2015. Bursa Romania Culinara se adreseaza tinerilor de pana in 25 de ani cu o situatie financiara mai putin fericita, care isi doresc sa activeze in zona culinara . Bursierul va avea posibilitatea sa isi aleaga fie cursul de bucatar, fie pe cel de cofetar. Mai multe detalii despre cerintele care trebuiesc indeplinite si depunerea aplicatiilor gasiti aici. Aplicatiile vor avea loc pana in data de15 August iar castigatorul va fi anuntat in jur de 20 August 2015. Sursa: http://romania-culinara.ro
In data de 20 Iulie 2015 a avut loc lansarea editiei a doua a Bursei Romania Culinara 2015. Bursa Romania Culinara se adreseaza tinerilor de pana in 25 de ani cu o situatie financiara mai putin fericita, care isi doresc sa activeze in zona culinara . Bursierul va avea posibilitatea sa isi aleaga fie cursul de bucatar, fie pe cel de cofetar. Mai multe detalii despre cerintele care trebuiesc indeplinite si depunerea aplicatiilor gasiti aici. Aplicatiile vor avea loc pana in data de15 August iar castigatorul va fi anuntat in jur de 20 August 2015. Sursa: http://romania-culinara.ro
Drumuri si raspantii, tema Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara 2015
Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc in perioada 21 – 30 august si va fi dedicata temei “Drumuri si raspantii”. Festivalul va incepe cu doua seri de proiectii in aer liber in Centrul Vechi al Craiovei si va continua din 23 august in Portul Cultural Cetate (judejul Dolj) cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare. Festivalul este deschis tuturor iubitorilor de filme si meniuri balcanice. Inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival
Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc in perioada 21 – 30 august si va fi dedicata temei “Drumuri si raspantii”. Festivalul va incepe cu doua seri de proiectii in aer liber in Centrul Vechi al Craiovei si va continua din 23 august in Portul Cultural Cetate (judejul Dolj) cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare. Festivalul este deschis tuturor iubitorilor de filme si meniuri balcanice. Inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival
Festivalul Vinului, Editia a XI- a 2014
Festivalul Vinului, Editia a XI- a se va desfasura in perioada 9 – 11 Noiembrie. Pe langa muzia de buna calitate (invitat special fiind anul acesta Nelu Ploiesteanu), cei prezenti vor putea gusta si preparatele de la casutele special amenajate. Fie ca vorbim carnati, mici, sarmale, peste sau gogosi la ele se adauga si cate un pahar de vin fiert sau must. Organizator: Primaria Arad Sursa: www.arad.citynews.ro
Festivalul Vinului, Editia a XI- a se va desfasura in perioada 9 – 11 Noiembrie. Pe langa muzia de buna calitate (invitat special fiind anul acesta Nelu Ploiesteanu), cei prezenti vor putea gusta si preparatele de la casutele special amenajate. Fie ca vorbim carnati, mici, sarmale, peste sau gogosi la ele se adauga si cate un pahar de vin fiert sau must. Organizator: Primaria Arad Sursa: www.arad.citynews.ro
Salonul National de Vinuri al Romaniei, VINTEST 2014, editia a IV-a
Salonul National de Vinuri al Romaniei, VINTEST 2014, editia a IV-a, va avea loc in perioada 24-26 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Program eveniment: Vineri 10:00 - 20:00 Sambata 10:00 - 18:00 Duminica 10:00 - 16:00 In cadrul evenimentului VINTEST se va desfasura Cupa Bucurestiului in Arta Culinara organizata de Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor din Turism impreuna cu Stefan Bercea si Petrisor Tanase.
Salonul National de Vinuri al Romaniei, VINTEST 2014, editia a IV-a, va avea loc in perioada 24-26 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Program eveniment: Vineri 10:00 - 20:00 Sambata 10:00 - 18:00 Duminica 10:00 - 16:00 In cadrul evenimentului VINTEST se va desfasura Cupa Bucurestiului in Arta Culinara organizata de Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor din Turism impreuna cu Stefan Bercea si Petrisor Tanase.
Cea mai mare salata vegetariana din lume
In 23 septembrie 2012, in cel mai nou si modern complex expozitional din Romania – EXPOROM - peste o mie de voluntari, alaturi de maestri bucatari si de pasionati ai artei culinare, vor umple un vas imens cu20 de tone de salata vegetariana. Sursa: www.exporom.ro
In 23 septembrie 2012, in cel mai nou si modern complex expozitional din Romania – EXPOROM - peste o mie de voluntari, alaturi de maestri bucatari si de pasionati ai artei culinare, vor umple un vas imens cu20 de tone de salata vegetariana. Sursa: www.exporom.ro
Parada Gospodarilor, Sapoca, Buzau
In data de 23 Septembrie 2012 la Sopoca, judetul Buzau, are loc Parada Gospodarilor. La fel ca in fiecare an din legume se va realiza un urias prearat surpriza, specific zonei. Anul trecut gospodinele au gatit un adevarat ghiveci demn de cartea recordurilor (o jumatate de tona din productia locala de legume).
In data de 23 Septembrie 2012 la Sopoca, judetul Buzau, are loc Parada Gospodarilor. La fel ca in fiecare an din legume se va realiza un urias prearat surpriza, specific zonei. Anul trecut gospodinele au gatit un adevarat ghiveci demn de cartea recordurilor (o jumatate de tona din productia locala de legume).
Vinete coapte, conservate
Vinetele coapte (la cuptor, pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz sau pe gratar) se conserva foarte simplu la congelator , ele sunt insa foarte perisabile si devin amare in timp. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti la felul in care le pastrati. Daca le gatiti in aceeasi zi sau cel tarziu a doua zi, pastrati vinetele netaiate si fara a le fi spalat inainte in frigider, intr-o punga de plastic, pentru ca isi vor pierde gustul. Cand nu le gatiti in aceeasi zi, ar fi indicat sa le congelati. Se pun vinetele taiate felii pe gratar, dupa care se sareaza si se randuiesc la borcan . Apoi se acopera cu ulei pentru ca in acele goluri apar probeme de fermentare. Lasati deasupra loc cam de doua degete si puneti in spatiul liber ulei. Inainte de consumare aruncati uleiul din borcane.
O alta metoda de pastrare a vinetelor are la baza vinetele pregatite ca pentru salata de vinete. Coaceti, curatati si scurgeti bine vinetele apoi portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati aerul din ele. Daca aveti aparat de vidat pungi nu ezitati sa-l folositi. Eu prefer sa pregatesc vinetele pentru iarna coapte in cuptor in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun dar prin prajire in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene deci nu prea sunt indicate sa le consumati. Am copt vinete de curand dar am uitat sa pun si niste ardei la copt…sigur o sa va povestesc si despre asta la momentul respectiv.Voi cum conservati vinetele pentru iarna?
Vinetele coapte (la cuptor, pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz sau pe gratar) se conserva foarte simplu la congelator , ele sunt insa foarte perisabile si devin amare in timp. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti la felul in care le pastrati. Daca le gatiti in aceeasi zi sau cel tarziu a doua zi, pastrati vinetele netaiate si fara a le fi spalat inainte in frigider, intr-o punga de plastic, pentru ca isi vor pierde gustul. Cand nu le gatiti in aceeasi zi, ar fi indicat sa le congelati. Se pun vinetele taiate felii pe gratar, dupa care se sareaza si se randuiesc la borcan . Apoi se acopera cu ulei pentru ca in acele goluri apar probeme de fermentare. Lasati deasupra loc cam de doua degete si puneti in spatiul liber ulei. Inainte de consumare aruncati uleiul din borcane.
O alta metoda de pastrare a vinetelor are la baza vinetele pregatite ca pentru salata de vinete. Coaceti, curatati si scurgeti bine vinetele apoi portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati aerul din ele. Daca aveti aparat de vidat pungi nu ezitati sa-l folositi. Eu prefer sa pregatesc vinetele pentru iarna coapte in cuptor in loc sa le prajesc, acestea din urma avand un gust poate mai bun dar prin prajire in vinete se dezvolta substante toxice si cancerigene deci nu prea sunt indicate sa le consumati. Am copt vinete de curand dar am uitat sa pun si niste ardei la copt…sigur o sa va povestesc si despre asta la momentul respectiv.Voi cum conservati vinetele pentru iarna?
Ziua Recoltei, Poiana Marului, Brasov
Iubitorii de natura si de sarbatori rustice, sunt invitati in zilele de 8-9 septembrie 2012, la sarbatoarea ZIUA RECOLTEI, care se va desfasura in centrul comunei Poiana Marului.Sursa: www.vacantelatara.ro
Iubitorii de natura si de sarbatori rustice, sunt invitati in zilele de 8-9 septembrie 2012, la sarbatoarea ZIUA RECOLTEI, care se va desfasura in centrul comunei Poiana Marului.Sursa: www.vacantelatara.ro
Sarbatoarea Tamaioasei, Pietroasele
Intre 1-2 septembrie 2012 va avea loc la Pietroasele (Buzau) Sarbatoare Tamaioasei. Septembrie ne aduce festivaluri bahice, must si palinci.Exista nenumarate legende locale legate de vin, Bachus sau Dionysos. Una dintre ele povesteste cum Dionysos tanar, mergand spre insula Naxos, s-a oprit sa se odihneasca si atunci a vazut o planta langa picioarele lui. A smuls-o si a luat-o cu el pentru ca i-a placut cum arata.De teama soarelui puternic care ar fi putut s-o paleasca, Dionysos a pus-o intr-un os de pasare,
gasit pe drum. Planta a crescut vazand cu ochii, iar osul de pasare a devenit neincapator. Zeul a luat un os de leu in golul caruia a pus osul de pasare cu planta cu tot. Ea a crescut din nou si mai mare, pana cand si acest os a ramas prea mic pentru ea. Pe drum, Dionysos a dat peste o capatana de magar in care a asezat planta cu osul de pasare si de leu la un loc. Cand a sosit la Naxos, a sadit-o in pamant. Aceasta - vita-de-vie s-a dovedit a fi - a crescut si a facut struguri pe care Dionysos i-a transformat in vin, dupa care i-a invitat si pe oameni sa lucreze via si sa bea vin.
Legenda spune ca vinul capatase insusirile celor trei oase in care se dezvoltase, iar cei care au baut putin din vinul oferit de zeu au fost veseli la inceput si au ciripit ca pasarelele. Cei care au consumat mai mult au devenit bravi si puternici ca leul, iar cei care au intrecut masura au inceput sa raga ca magarul.Sursa: www.vacantelatara.ro
Intre 1-2 septembrie 2012 va avea loc la Pietroasele (Buzau) Sarbatoare Tamaioasei. Septembrie ne aduce festivaluri bahice, must si palinci.Exista nenumarate legende locale legate de vin, Bachus sau Dionysos. Una dintre ele povesteste cum Dionysos tanar, mergand spre insula Naxos, s-a oprit sa se odihneasca si atunci a vazut o planta langa picioarele lui. A smuls-o si a luat-o cu el pentru ca i-a placut cum arata.De teama soarelui puternic care ar fi putut s-o paleasca, Dionysos a pus-o intr-un os de pasare,
gasit pe drum. Planta a crescut vazand cu ochii, iar osul de pasare a devenit neincapator. Zeul a luat un os de leu in golul caruia a pus osul de pasare cu planta cu tot. Ea a crescut din nou si mai mare, pana cand si acest os a ramas prea mic pentru ea. Pe drum, Dionysos a dat peste o capatana de magar in care a asezat planta cu osul de pasare si de leu la un loc. Cand a sosit la Naxos, a sadit-o in pamant. Aceasta - vita-de-vie s-a dovedit a fi - a crescut si a facut struguri pe care Dionysos i-a transformat in vin, dupa care i-a invitat si pe oameni sa lucreze via si sa bea vin.
Legenda spune ca vinul capatase insusirile celor trei oase in care se dezvoltase, iar cei care au baut putin din vinul oferit de zeu au fost veseli la inceput si au ciripit ca pasarelele. Cei care au consumat mai mult au devenit bravi si puternici ca leul, iar cei care au intrecut masura au inceput sa raga ca magarul.Sursa: www.vacantelatara.ro
Lutita cu pui
Ingrediente: 1 pui, 8 rosii mari, 2 catei usturoi, sare si piper, 750 ml apa, ulei, verdeata dupa gust. Mod de preparare: Se taie puiul pe jumatate si se frige pe gratar, Separat se coc rosiile, se decojesc si se maruntesc bine, Se adauga usturoiul pisat cu sare grunjoasa, dupa care se freaca pasta de usturoi cu ulei si un praf de piper, Se toarna mujdeiul de usturoi peste rosii si se amesteca cu apa si puiul portionat, Adaugati verdeata dupa gust. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !
Ingrediente: 1 pui, 8 rosii mari, 2 catei usturoi, sare si piper, 750 ml apa, ulei, verdeata dupa gust. Mod de preparare: Se taie puiul pe jumatate si se frige pe gratar, Separat se coc rosiile, se decojesc si se maruntesc bine, Se adauga usturoiul pisat cu sare grunjoasa, dupa care se freaca pasta de usturoi cu ulei si un praf de piper, Se toarna mujdeiul de usturoi peste rosii si se amesteca cu apa si puiul portionat, Adaugati verdeata dupa gust. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !
Lutita din gogonele
Ingrediente: 10 gogonele, 1 ceapa, 100 ml ulei, sare. Mod de preparare: Se coc gogonelele pe o tava la aragaz, pe gratar sau in cuptor cu tigaia Dry Cooker :), Se decojesc, se maruntesc intr-un mojar (pisalog), Se toca marunt si se adauga impreuna cu uleiul si sarea. Se serveste cu ardei verzi copti. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !
Ingrediente: 10 gogonele, 1 ceapa, 100 ml ulei, sare. Mod de preparare: Se coc gogonelele pe o tava la aragaz, pe gratar sau in cuptor cu tigaia Dry Cooker :), Se decojesc, se maruntesc intr-un mojar (pisalog), Se toca marunt si se adauga impreuna cu uleiul si sarea. Se serveste cu ardei verzi copti. Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !
Cupa Aradului In Gastronomie 2012
In perioada 30 iunie - 1 iulie 2012, Consiliul Judetean Arad , Centrul Cultural Judetean Arad si Asociatia Culturala Euro Est Alternativ - Romania, Organizeaza : Campionatul International de Gatit In Aer Liber, Etapa Cupa Aradului In Gastronomie
Regulamentul competitiei si fisa de inscriere se gasesc pe site-ul Centrului Cultural Judetean Arad: www.ccja.ro
Regulamentul competitiei si fisa de inscriere se gasesc pe site-ul Centrului Cultural Judetean Arad: www.ccja.ro
Dieta Dukan - Stabilizarea definitiva
Etapa de Stabilizare Definitiva Referitor la faza de mentinere, nutritionistul francez Dukan este de parere ca trebuie respectata toata viata si se bazeaza pe urmatoarele principii: In fiecare joi (o zi), consuma doar proteine exact ca si in perioada de atac.Trei linguri de tarate de ovaz pe zi si cel putin 1,5 l apa pe zi.Activitate fizica cel putin 30 de minute de mers pe jos pe zi.
Sursa: www.dukandiet.co.uk
Etapa de Stabilizare Definitiva Referitor la faza de mentinere, nutritionistul francez Dukan este de parere ca trebuie respectata toata viata si se bazeaza pe urmatoarele principii: In fiecare joi (o zi), consuma doar proteine exact ca si in perioada de atac.Trei linguri de tarate de ovaz pe zi si cel putin 1,5 l apa pe zi.Activitate fizica cel putin 30 de minute de mers pe jos pe zi.
Sursa: www.dukandiet.co.uk
Dieta Dukan - Consolidarea
Etapa de Consolidare dureaza 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut si putem reintroduce toate alimentele :Proteine si legume puteti consuma proteine si legume oricand, in orice cantitati, fara a alterna intre ele.O portie de fructe pe zi. Pentru unele fructe este destul de evident ce inseamna o portie: un mar pe zi, o para pe zi, o portocala, o nectarina. Pentru fructele mai mici : o ceasca de zmeura, o felie de pepene galben, doua kiwi. Doua felii de paine integrala de grau pe zi. Pastele: o portie inseamna (aproximativ 200 de grame).
Lentilele: o portie. Orezul si cartofii o portie. Cuscusul, mamaliga, bulgurul: o portie. Puteti consuma si carne de miel, porc si sunca dar sa nu aiba multe grasimi si in cantitati mici. Doua linguri de tarate de ovaz pe zi si cel putin 1,5 l apa pe zi. Activitate fizica 25 de minute de mers pe jos pe zi.Sursa: www.dukandiet.co.uk
Etapa de Consolidare dureaza 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut si putem reintroduce toate alimentele :Proteine si legume puteti consuma proteine si legume oricand, in orice cantitati, fara a alterna intre ele.O portie de fructe pe zi. Pentru unele fructe este destul de evident ce inseamna o portie: un mar pe zi, o para pe zi, o portocala, o nectarina. Pentru fructele mai mici : o ceasca de zmeura, o felie de pepene galben, doua kiwi. Doua felii de paine integrala de grau pe zi. Pastele: o portie inseamna (aproximativ 200 de grame).
Lentilele: o portie. Orezul si cartofii o portie. Cuscusul, mamaliga, bulgurul: o portie. Puteti consuma si carne de miel, porc si sunca dar sa nu aiba multe grasimi si in cantitati mici. Doua linguri de tarate de ovaz pe zi si cel putin 1,5 l apa pe zi. Activitate fizica 25 de minute de mers pe jos pe zi.Sursa: www.dukandiet.co.uk
Dieta Dukan - Croaziera
In "Croaziera" Se alterneaza doua tipuri de alimente: zile de proteine si legume (PL) si zile doar de proteine (PP). Durata acestei etape este direct proportionala cu cat ti-ai propus sa slabesti. Se pot consuma 5 zile proteine plus legume si 5 zile doar proteine, dar se pot chiar alterna: o zi/o zi.Legumele permise sunt urmatoarele: rosiile, castravetii, ridichiile, spanacul, sparanghelul, prazul, fasolea verde, varza, ciupercile, telina, fenicul, toate tipurile de salata inclusiv andiva, vinetele, dovleceii, ardeii. De asemenea sunt permisi si morcovii si sfecla dar cu conditia sa nu le consumati la fiecare masa.Sunt interzise alimentele precum: cartofii, orezul, porumbul, mazarea, fasolea si lintele. Bineinteles nu este permis avocado care nu este leguma ci fructa care este extrem de grasa. Anghinarea si tragopogonul sunt de asemenea interzise in aceasta perioada.Doua linguri de tarate de ovaz pe zi si cel putin 1,5 l apa pe zi.Activitate fizica Este oblogatoriu sa mergeti pe jos 30 de minute pe zi.Sursa: www.dukandiet.co.uk
In "Croaziera" Se alterneaza doua tipuri de alimente: zile de proteine si legume (PL) si zile doar de proteine (PP). Durata acestei etape este direct proportionala cu cat ti-ai propus sa slabesti. Se pot consuma 5 zile proteine plus legume si 5 zile doar proteine, dar se pot chiar alterna: o zi/o zi.Legumele permise sunt urmatoarele: rosiile, castravetii, ridichiile, spanacul, sparanghelul, prazul, fasolea verde, varza, ciupercile, telina, fenicul, toate tipurile de salata inclusiv andiva, vinetele, dovleceii, ardeii. De asemenea sunt permisi si morcovii si sfecla dar cu conditia sa nu le consumati la fiecare masa.Sunt interzise alimentele precum: cartofii, orezul, porumbul, mazarea, fasolea si lintele. Bineinteles nu este permis avocado care nu este leguma ci fructa care este extrem de grasa. Anghinarea si tragopogonul sunt de asemenea interzise in aceasta perioada.Doua linguri de tarate de ovaz pe zi si cel putin 1,5 l apa pe zi.Activitate fizica Este oblogatoriu sa mergeti pe jos 30 de minute pe zi.Sursa: www.dukandiet.co.uk
Dieta Dukan - Etapa de Atac
Etapa de Atac sau etapa proteinelor pure (PP) - in care se consuma numai proteine, dureaza in functie de numarul de kilograme ce trebuie eliminate: peste 20 de kilograme intre 7 si 10 zile intre 10 si 20 kg atacul tine 5 zile sub 10 kg - 5 zile Alimente permise: Carnurile rosii cu putine grasimi Organele de animale Peste Fructe de mare Carne de pasare Mezeluri care nu contin multe grasimi Oua (3-4 oua cu galbenus pe saptamana, albus fara nici o restrictie) Lactate degresate Cel putin 1,5 l apa pe zi O lingura si jumatate de tarate de ovaz pe zi
Extra Categorii: Cafea si ceai oricat de mult doriti dar cu indulcitorii cu 0 calorii de genul aspartamului (fara zahar) Lapte degresat Otetul, ierburile (patrunjel, etc), usturoi, ceapa, boia si condimente sunt recomandate deoarece vor ajuta sa imbunatateasca gustul mancarii Ceapa si muraturile sunt permise dar in cantitati extrem de mici Lamaia poate fi folosita doar in adaugarea de cateva picaturi si nu a intregii lamai Sarea si mustarul dar nu folositi prea mult deoarece duc la retentia de apa Ketchup fara zahar este permis Guma de mestecat este permisa dar atata timp cat este fara zahar Toate uleiurile sunt interzise Guma de mestecat fara zahar Cola zero Bomboane solano fara zahar Activitate fizica: Sa mergeti pe jos 20 de minute pe zi. Sursa: www.dukandiet.co.uk
Etapa de Atac sau etapa proteinelor pure (PP) - in care se consuma numai proteine, dureaza in functie de numarul de kilograme ce trebuie eliminate: peste 20 de kilograme intre 7 si 10 zile intre 10 si 20 kg atacul tine 5 zile sub 10 kg - 5 zile Alimente permise: Carnurile rosii cu putine grasimi Organele de animale Peste Fructe de mare Carne de pasare Mezeluri care nu contin multe grasimi Oua (3-4 oua cu galbenus pe saptamana, albus fara nici o restrictie) Lactate degresate Cel putin 1,5 l apa pe zi O lingura si jumatate de tarate de ovaz pe zi
Extra Categorii: Cafea si ceai oricat de mult doriti dar cu indulcitorii cu 0 calorii de genul aspartamului (fara zahar) Lapte degresat Otetul, ierburile (patrunjel, etc), usturoi, ceapa, boia si condimente sunt recomandate deoarece vor ajuta sa imbunatateasca gustul mancarii Ceapa si muraturile sunt permise dar in cantitati extrem de mici Lamaia poate fi folosita doar in adaugarea de cateva picaturi si nu a intregii lamai Sarea si mustarul dar nu folositi prea mult deoarece duc la retentia de apa Ketchup fara zahar este permis Guma de mestecat este permisa dar atata timp cat este fara zahar Toate uleiurile sunt interzise Guma de mestecat fara zahar Cola zero Bomboane solano fara zahar Activitate fizica: Sa mergeti pe jos 20 de minute pe zi. Sursa: www.dukandiet.co.uk
Dieta Dukan
Dieta Dukan reprezinta unul dintre cele mai populare regimuri de slabit la ora actuala. Regimul Dukan a fost initiata de medicul francez Pierre Dukan care sustine ca secretul acestei diete consta in consumul exclusiv de proteine intr-una din zilele saptamanii.
Dieta Dukan a ajutat foarte multi francezi sa isi controleze greutatea , iar autorul acesteia a ajutat multe vedete precum, Jennifer Lopez sau Gisele Bundchen dar si de Kate Middleton si mama sa inaintea nuntii regale. Acest regim reduce riscul de a lua din nou in greutate, daca regulile dietei sunt urmate intocmai, sustin nutritionistii.
Desi la prima vedere dieta Dukan pare asemanatoare cu regimul Atkins, aceasta dieta care se bazeaza pe proteine cu un continut scazut de grasimi este diferit, deoarece persoanele care vor sa slabeasca nu au voie sa consume unt sau ulei. Dieta Dukan are 4 etape: "atac" "croaziera", "consolidare", "stabilizare definitiva". Avantajele si punctele slabe ale regimului Dukan Regimul include o faza de perioada de consolidare foarte lunga, astfel pierderea kilogramelor se face foarte rapid. Exista riscul dezvoltarii unor carente nutritive de aceea cei care tin dieta este bine sa ia suplimente. Un alt punct slab demn de remarcat este acela ca din regim lipsesc cu desavarsire alimentele grase; un aport minim de grasime vegetala ar spori energia organismului. Sursa: www.dukandiet.co.uk
Dieta Dukan reprezinta unul dintre cele mai populare regimuri de slabit la ora actuala. Regimul Dukan a fost initiata de medicul francez Pierre Dukan care sustine ca secretul acestei diete consta in consumul exclusiv de proteine intr-una din zilele saptamanii.
Dieta Dukan a ajutat foarte multi francezi sa isi controleze greutatea , iar autorul acesteia a ajutat multe vedete precum, Jennifer Lopez sau Gisele Bundchen dar si de Kate Middleton si mama sa inaintea nuntii regale. Acest regim reduce riscul de a lua din nou in greutate, daca regulile dietei sunt urmate intocmai, sustin nutritionistii.
Desi la prima vedere dieta Dukan pare asemanatoare cu regimul Atkins, aceasta dieta care se bazeaza pe proteine cu un continut scazut de grasimi este diferit, deoarece persoanele care vor sa slabeasca nu au voie sa consume unt sau ulei. Dieta Dukan are 4 etape: "atac" "croaziera", "consolidare", "stabilizare definitiva". Avantajele si punctele slabe ale regimului Dukan Regimul include o faza de perioada de consolidare foarte lunga, astfel pierderea kilogramelor se face foarte rapid. Exista riscul dezvoltarii unor carente nutritive de aceea cei care tin dieta este bine sa ia suplimente. Un alt punct slab demn de remarcat este acela ca din regim lipsesc cu desavarsire alimentele grase; un aport minim de grasime vegetala ar spori energia organismului. Sursa: www.dukandiet.co.uk
Rulouri cu carnati la microunde
Ingrediente:5 carnaciori mici100 gr fainao lingurita si jumatate praf copt50 ml lapte1 lingura untmustarsareMetoda de preparare:Se amesteca faina, sarea, praful de copt si se adauga unt si lapte. Framantati pana obtineti un aluat moale.Intindeti aluatul intr-o forma dreptunghiulara.Intindeti mustarul peste aluat si taiati aluatul in 5 fasii egale.Rulati carnatii in fasii de aluat si puneti la cuptor timp de 7- 8 minute.Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !
Ingrediente:5 carnaciori mici100 gr fainao lingurita si jumatate praf copt50 ml lapte1 lingura untmustarsareMetoda de preparare:Se amesteca faina, sarea, praful de copt si se adauga unt si lapte. Framantati pana obtineti un aluat moale.Intindeti aluatul intr-o forma dreptunghiulara.Intindeti mustarul peste aluat si taiati aluatul in 5 fasii egale.Rulati carnatii in fasii de aluat si puneti la cuptor timp de 7- 8 minute.Sa aveti pofta! Daca va place, dati vina pe mine !
Generat în 0.27 secunde.