Bucataria traditionala spaniola

Bucataria spaniola consta in esenta din feluri simple, usor de preparat si cu produse proaspete. Felurile variaza foarte mult dupa regiune, de la Andaluzia in sud, unde mancarea este foarte picanta si are influente arabe, la Galitia in nord-vest, unde celtii au lasat mostenire supele de carne si fasole si Asturias, o zona faimoasa pentru fasolele Fabada. Valencia in est, are o inclinatie spre feluri mediteraneene, iar in Extremadura din vest veti intalni mai cu seama carnati, sunca si soric de porc.

Deosebit de gustoasa si diversificata bucataria spaniola produce mancaruri consistente si picante, cu numeroase mirodenii ce fac sa se stearga gustul specific al ingredientelor carnate. Uleiul de masline, legumele, orezul si usturoiul ocupa un rol important in bucataria spaniola.

Daca sunteti interesati de preparatele culinare exotice, bucataria spaniola va fi o continua surpriza pentru gusturile dumneavoastra: o varietate de retete culinare traditionale cum ar fi preparate din peste, fructe de mare, carne, fructe, legume proaspete, cereale. Ca exemplu: ardei copti cu aluat si cascaval. Alte mancaruri traditionale sunt paella, tortilla (cartofi , ou si ceapa prajite in tigaie sub forma de omleta).

Primele sunt platouri cu aperitive, insotite de un pahar de vin. De la cele mai simple variante, care contin sunca, carnati, branza, pana la cele mai rafinate delicatese cu peste, creveti, caracatita si fructe de mare, alaturi de sosuri traditionale, platourile „tapas“ aduna gusturile nenumarate ale Spaniei.

Una dintre cele mai populare bauturi traditionale este sangria. Desi berea este extrem de populara in Spania, servindu-se absolut in orice carciuma, celebritatea acestei tari este data de vinurile sale aromate. Vinurile excelente ale Spaniei, precum Rioja, Jerez si Ribera del Duero, sunt deja faimoase in toata lumea.


Sursa
2009-02-09 16:23:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

11:13:44Moldova (+ Georgia) și jocurile marilor puteri —» Curaj.TV | Media alternativă
13:07:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:31:00PĂZITOR ȘI SCRIITOR —» Leo Butnaru
20:45:20Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:26:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:04:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:30:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:02:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:18:00DIN YES-EURI —» Leo Butnaru
00:39:44Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:18:25Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:53:06O plimbare prin Capitala Neamului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:29:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:44:39Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:51:05DIN STRICTL NECESAR —» Leo Butnaru
02:12:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:17:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:46:26Peter Heather, John Rapley – Why Empires Fall —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:33:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:57:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:36:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:19:00„Anul lui Eminescu – Opere jubiliare ale geniului poeziei române” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
06:39:00DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
04:33:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
02:11:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки