Bucataria traditionala spaniola

Bucataria spaniola consta in esenta din feluri simple, usor de preparat si cu produse proaspete. Felurile variaza foarte mult dupa regiune, de la Andaluzia in sud, unde mancarea este foarte picanta si are influente arabe, la Galitia in nord-vest, unde celtii au lasat mostenire supele de carne si fasole si Asturias, o zona faimoasa pentru fasolele Fabada. Valencia in est, are o inclinatie spre feluri mediteraneene, iar in Extremadura din vest veti intalni mai cu seama carnati, sunca si soric de porc.

Deosebit de gustoasa si diversificata bucataria spaniola produce mancaruri consistente si picante, cu numeroase mirodenii ce fac sa se stearga gustul specific al ingredientelor carnate. Uleiul de masline, legumele, orezul si usturoiul ocupa un rol important in bucataria spaniola.

Daca sunteti interesati de preparatele culinare exotice, bucataria spaniola va fi o continua surpriza pentru gusturile dumneavoastra: o varietate de retete culinare traditionale cum ar fi preparate din peste, fructe de mare, carne, fructe, legume proaspete, cereale. Ca exemplu: ardei copti cu aluat si cascaval. Alte mancaruri traditionale sunt paella, tortilla (cartofi , ou si ceapa prajite in tigaie sub forma de omleta).

Primele sunt platouri cu aperitive, insotite de un pahar de vin. De la cele mai simple variante, care contin sunca, carnati, branza, pana la cele mai rafinate delicatese cu peste, creveti, caracatita si fructe de mare, alaturi de sosuri traditionale, platourile „tapas“ aduna gusturile nenumarate ale Spaniei.

Una dintre cele mai populare bauturi traditionale este sangria. Desi berea este extrem de populara in Spania, servindu-se absolut in orice carciuma, celebritatea acestei tari este data de vinurile sale aromate. Vinurile excelente ale Spaniei, precum Rioja, Jerez si Ribera del Duero, sunt deja faimoase in toata lumea.


Sursa
2009-02-09 16:23:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

14:33:15Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
02:44:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:49:56Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:18:16Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
08:27:51Când semeni în oameni, culegi în cifre —» Efrosnatalita’s Blog
07:27:00ÎN REALITATE ȘI DINCOLO DE EA —» Leo Butnaru
02:28:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:21:52Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:05:08Suveranism și Amarone —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
16:41:32Analfabetism funcțional, gîndire critică, școala în România —» Curaj.TV | Media alternativă
15:29:34Ofensiva anti-presă și luptele politice în Estul Europei —» Curaj.TV | Media alternativă
12:15:42Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:56:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
16:36:27Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:24:06Valuri de prostie —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
04:46:00DIN POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
19:20:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:52:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:12:00INTEROGAȚII... —» Leo Butnaru
02:06:34Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:26:10Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:47:00DIN REVISTA TINERILOR —» Leo Butnaru
00:11:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:33:59Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:01:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки