Baklava turceasca


Pentru a prepara o baklava turceasca reusita nu ai nevoie de mult talent culinar, ea se poate prepara rapid si usor.

Baklavaua este o prajitura intalnita in multe bucatarii ale tarilor aflate sub stapanirea fostului Imperiu Otoman, in Grecia sub numele de Mπακλαβάς, dar si in tarile arabe si iraniene.

Baklavaua este facuta din straturi de foi subtiri, umpluta cu nuca macinata, alune uneori chiar si cu fistic, insiropate cu miere de albine sau chiar sirop din zahar, aromatizat cu scortisoara, cuisoare si nucsoara.

Ingrediente:

  • 300 gr foi de placinta
  • 150 gr unt sau margarina
  • 300 gr miez de nuca macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara
  • 200 gr zahar
  • 150 gr miere 
  • 200 ml apa

Mod de preparare:

  1. Se impart foile de placinta in 3 parti egale;
  2. Amestecati nucile, scortisoara si nucsoara si se imparte compozitia in doua parti egale;
  3. Se topeste untul sau margarina, se ia o foaie se unge si se pune pe tava, se pune urmatoarea foaie si se unge si tot asa pana terminati prima treime din foi. Peste foi se adauga jumatate din compozitia cu nuci macinate. Se pun si celelalte foi unse, se adauga si cealalta jumatate din compozitia cu nuci, iar deasupra ei se mai aduga un rand de foi unse;
  4. Se taie foile de deasupra cu un cutit in dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.;
  5. Se coace la cuptor, la 180C aproximativ 30 - 45 de minute pana se rumeneste;
  6. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, si se da compozitia din nou in fiert. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. 

Sugestii:

Baklavaua se serveste rece. Nu este recomandata in timpul curelor de slabire avand foarte multe calorii.





Sursa
2009-01-28 18:49:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

05:13:00EMIL CONSTANTINESCU FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU SCRIITORII —» Leo Butnaru
18:29:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
03:27:00ORAȘUL GHEORGHE GHEORGHIU-DEJ PE... DON / Jurnal 19.IX.2015 —» Leo Butnaru
22:24:54Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
12:21:50Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
10:46:00MARE-MIC FOTBAL: BRAZILIA – GERMANIA 1-7! Jurnal / 9.VII.2014 —» Leo Butnaru
17:22:37Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:03:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
10:56:00Cum ne salvăm în caz de incendiu – sfaturi esențiale pentru toate situațiile —» Eleonora Lisnic în versuri
09:39:00Energocom a semnat un contract pe 3 ani cu OMV Petrom pentru livrarea de gaze naturale din Marea Neagră —» Eleonora Lisnic în versuri
05:33:00DIN POEMELE RECENTE —» Leo Butnaru
18:41:09Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:59:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
13:45:40Din loc, de pe loc, în loc de – câte fețe are cuvântul „loc”? (2) —» Moldova Creștină
12:10:54Premieră: spumant Orange —» Fine Wine
09:29:00ȘEICUL ȘI SÂNGELE SEMIT. SAU INVERS, SĂ NU SE SUPERE NIMENI —» Leo Butnaru
22:27:30Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
20:26:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:52:41Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:50:36Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
05:36:59Start admitere in clasa a 5-a, anul de studii 2025 -2026 —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi
05:33:36Start admitere in clasa V-a, anul de studii 2025-2026 —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
05:22:00LA PLECAREA LUI VLADIMIR BEȘLEAGĂ —» Leo Butnaru
23:58:50Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:27:23©️ Smerenia unui om mare —» Licurici de suflet