Baklava turceasca


Pentru a prepara o baklava turceasca reusita nu ai nevoie de mult talent culinar, ea se poate prepara rapid si usor.

Baklavaua este o prajitura intalnita in multe bucatarii ale tarilor aflate sub stapanirea fostului Imperiu Otoman, in Grecia sub numele de Mπακλαβάς, dar si in tarile arabe si iraniene.

Baklavaua este facuta din straturi de foi subtiri, umpluta cu nuca macinata, alune uneori chiar si cu fistic, insiropate cu miere de albine sau chiar sirop din zahar, aromatizat cu scortisoara, cuisoare si nucsoara.

Ingrediente:

  • 300 gr foi de placinta
  • 150 gr unt sau margarina
  • 300 gr miez de nuca macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara
  • 200 gr zahar
  • 150 gr miere 
  • 200 ml apa

Mod de preparare:

  1. Se impart foile de placinta in 3 parti egale;
  2. Amestecati nucile, scortisoara si nucsoara si se imparte compozitia in doua parti egale;
  3. Se topeste untul sau margarina, se ia o foaie se unge si se pune pe tava, se pune urmatoarea foaie si se unge si tot asa pana terminati prima treime din foi. Peste foi se adauga jumatate din compozitia cu nuci macinate. Se pun si celelalte foi unse, se adauga si cealalta jumatate din compozitia cu nuci, iar deasupra ei se mai aduga un rand de foi unse;
  4. Se taie foile de deasupra cu un cutit in dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.;
  5. Se coace la cuptor, la 180C aproximativ 30 - 45 de minute pana se rumeneste;
  6. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, si se da compozitia din nou in fiert. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. 

Sugestii:

Baklavaua se serveste rece. Nu este recomandata in timpul curelor de slabire avand foarte multe calorii.





Sursa
2009-01-28 18:49:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

18:48:44Coronavirus: Zece morți în Italia, două noi cazuri de infectări în Franța —» Elena Robu
17:14:04Проверка связи —» borgese's wilkommen
16:48:53Obține informații din mai multe domenii —» Victor Timotin | creează, inovează, dezvoltă și fii exemplu
16:43:44©️ Tu ești mereu acolo unde trebuie să fii.. —» Licurici de suflet
15:05:10Vești bune în Franța: Toți pacienții care aveau coronavirus au fost tratați —» Elena Robu
14:31:00Цветоведение. Секреты дядюшки Иттена. —» Art and fashion design
13:19:10Aur și argint pentru vinurile moldovenești la Mundus Vini —» Fine Wine
12:11:45Împrumut online și stigmat în jurul lor în societate! —» Blog - Monily.md
11:09:54La Berlin după trofeu. Wine Trophy —» Fine Wine
09:47:54Reparații —» Viata pe Tinder – Viata amoroasa pe Tinder
08:31:00Ce am avut și ce am ajuns —» Sandu GRECU
07:43:3525 de ani. Cele mai bune cărți Cartier din literatura străină —» Gheorghe Erizanu
06:33:31„Pași pe calea sfințeniei: cum să creștem copii iubitori de Dumnezeu” de Elizabeth White —» Sunt MAMĂ!
06:30:00Învață! Dă sens banilor: Ce facem când avem bani în plus? —» edufin.md
00:05:5127 februarie 2020. București – PR Forum ediția a XIV-a —» orheianca.eu - blogul unei orheience
23:34:18Olimpiada Municipală la Fizică 2020 —» Fizica pentru Moldova
22:06:22PROMO-Zice cine ia mita la comisia MEDICALA din Chisinau pentru a fi sanatos Politist —» Curaj.TV | Media alternativă
21:20:25Sezonul filmelor horror —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
20:47:48Ilinca, 1 an și 4 luni: etapa cățăratului și a cotrobăitului prin sertare —» Andrei Albu - omul alb cu gînduri negre
20:12:07Vîntul a rupt putregaiul şi a adus gunoi la mitropolie —» Curaj.TV | Media alternativă
19:39:42Dragobetele. Tradiţii şi Obiceiuri. —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
18:43:04OMUL PĂCATULUI - ANTICRIST —» adevaruri biblice
16:52:53În Italia crește numărul deceselor provocate de coronavirus. Sunt deja 6 morți și 220 de persoane infectate —» Elena Robu
16:39:07Coronavirus: un caz suspect la Lyon la bordul autocarului Flixbus care venea de la Milano —» Elena Robu
15:30:31,,Dragobetele sărută fetele”- concurs al prieteniei și dragostei! —» Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, Călăraşi