Baklava turceasca


Pentru a prepara o baklava turceasca reusita nu ai nevoie de mult talent culinar, ea se poate prepara rapid si usor.

Baklavaua este o prajitura intalnita in multe bucatarii ale tarilor aflate sub stapanirea fostului Imperiu Otoman, in Grecia sub numele de Mπακλαβάς, dar si in tarile arabe si iraniene.

Baklavaua este facuta din straturi de foi subtiri, umpluta cu nuca macinata, alune uneori chiar si cu fistic, insiropate cu miere de albine sau chiar sirop din zahar, aromatizat cu scortisoara, cuisoare si nucsoara.

Ingrediente:

  • 300 gr foi de placinta
  • 150 gr unt sau margarina
  • 300 gr miez de nuca macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara
  • 200 gr zahar
  • 150 gr miere 
  • 200 ml apa

Mod de preparare:

  1. Se impart foile de placinta in 3 parti egale;
  2. Amestecati nucile, scortisoara si nucsoara si se imparte compozitia in doua parti egale;
  3. Se topeste untul sau margarina, se ia o foaie se unge si se pune pe tava, se pune urmatoarea foaie si se unge si tot asa pana terminati prima treime din foi. Peste foi se adauga jumatate din compozitia cu nuci macinate. Se pun si celelalte foi unse, se adauga si cealalta jumatate din compozitia cu nuci, iar deasupra ei se mai aduga un rand de foi unse;
  4. Se taie foile de deasupra cu un cutit in dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.;
  5. Se coace la cuptor, la 180C aproximativ 30 - 45 de minute pana se rumeneste;
  6. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, si se da compozitia din nou in fiert. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. 

Sugestii:

Baklavaua se serveste rece. Nu este recomandata in timpul curelor de slabire avand foarte multe calorii.





Sursa
2009-01-28 18:49:00



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

15:43:33God is opposed to the PROUD —» Erik and Elena Brewer's Weblog
10:25:10„Europa: investigații de vacanță la bibliotecă” – un program menit să susțină valorile europene —» BPR Ungheni's Blog
07:06:58Dorul de ducă ca destin —» Biblioteca Hristo Botev
04:17:05DIN „VATRA” MIEZULUI DE VARĂ / Partea a III-a —» Leo Butnaru
10:50:54파란통효과 How do I deal with stress while dieting? —» Curat Murdar, Coane Fanica
10:23:52Activist agresat la primăria Truşeni —» Curaj.TV | Media alternativă
08:31:57Două vinuri noi de la Crama Mircești —» Fine Wine
07:30:54Caravana amintirilor din GULAG pornește azi din București —» Curaj.TV | Media alternativă
04:28:58DIN „VATRA” MIEZULUI DE VARĂ / Partea a II-a —» Leo Butnaru
17:01:22Biserica pe post de Armată străină de ocupație în Chișinău și-n „Întreaga Moldovă” —» SINCERITATEA ca SENTINŢĂ | B(îr)log de Traian Vasilcău sau, pur şi simplu, TRAIANUS
14:59:30În pas cu viitorul. Aici începe o nouă diplomație, a unei noi generații – diplomația păcii și a înțelepciunii —» BiblioCity
08:37:53DIALOG ÎN MIEZ DE VARĂ —» Leo Butnaru
16:09:28Test/text pentru supraviețuire —» Andrei LANGA. Blogul personal
15:02:24How to say “I’m sorry!” —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:30:55Poți ajuta omul doar dacă ea/el vrea —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:24Urmaşii meşterului Manole la Bienne* —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:35:44Micile și marile bucurii ale lunii iunie 2024 —» Sunt MAMĂ!
14:34:07Orice întâlnire a copiilor cu scriitorii devine un eveniment memorabil —» BiblioCity
08:45:01Greu se mai obține dreptatea în instanțe —» Curaj.TV | Media alternativă
04:29:54V-AȚI GÂNDIT VREODATĂ SĂ RENUNȚAȚI LA SCRIS? —» Leo Butnaru
18:11:14Patru poeme în traducere* (română-spaniolă) —» Andrei LANGA. Blogul personal
04:12:55PRIN ANI, PRIN VÂRSTE... —» Leo Butnaru
18:57:14#NoSugarPolitics: Demararea negocierilor cu UE, Armenia vrea referendum UE, alegeri Franţa —» Curaj.TV | Media alternativă
12:30:00Agitație în lume, agitație în suflet – horoscop iulie 2024 —» codul omega
11:57:55Miting şi marş de protest în jurul zonei pîrjolite din parc —» Curaj.TV | Media alternativă