Inghetata de fistic




Daca e sa aleg, as alege inghetata de fistic, e preferata mea si e la mare cautare, pentru ca gustul natural nu se gaseste usor, iar pretul e chiar foarte mare, de aceea am ales sa o gatesc acasa, este mult mai economa decat cea din comert si foooooarte gustoasa :P !!!
Ingrediene:
  • 80 fistic curatat ( din 250 de grame de fistic necuratat, vor rezulta 100 de grame de miez de fistic ) 
  • 200 ml. lapte
  • 300 ml. frisca neindulcita de la 23 % grasime
  • 80 gr. zahar ( se poate adauga mai mult zahar, dupa gust )
  • 2 galbenusuri
  • 1 pachetel de zahar vanilat ( optional ) 
  • 10 ml. esenta de fistic
  • Colorant alimentar verde ( optional ) 
Mod de preparare: 
  • Intr-o cratita cu peretii grosi, amestecati zaharul vanilat, zaharul, galbenusurile si laptele, le puneti pe foc mic si amestecati in continuu in crema cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
  • Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas ca sa opriti procesul de gatire.
  • Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
  • Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
  • Acum ne ocupam de fistic, decorticam nucile de fistic si le oparim cu apa clocotita cateva minute.
  • Dupa ce le-am oparit, ii curatati de coaja ca sa ramana miezul curat, se curata foarte usor.
  • Nucile curatate se pun in bolul blenderului si si dilueaza cu putina frisca din cantitatea totala, puneti atat cat e nevoie ca sa le puteti marunti foarte fin ( trebuie sa obtineti un piure ), turnati frisca treptat ca sa nu puneti prea multa.
  • Frisca ramasa se mixeaza cu mixerul pana va forma moturi.
  • Amestecati crema de oua cu piureul de fistic, apoi il incorporati cu ajutorul unui tel in frisca mixata, tot acum adaugati si esenta de fistic.
  • Daca doriti puteti sa adaugati putin colorant alimentar verde, pentru o culoare mai vie.
  • Turnati inghetata obtinuta in bolul masinii de facut inghetata si o inghetati pana la consistenta necesara in jur de 30 de minute.
  • Transferati inghetata intr-un bol cu capac si o inghetati in congelator pana va fi gata.
  • Daca nu aveti o masina de facut inghetata , turnati inghetata intr-un bol cu capac si o puneti in congelator, o amestecati cu un tel sau cu  o furculita ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme foarte groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.
Pofta buna !!!

Sursa
2014-09-30 21:30:38



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

07:09:047 februarie 2024 - ,,Citim împreună, schimbăm lumea” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:58:13A sunat primarul să descînte o consilieră —» Curaj.TV | Media alternativă
10:34:10Cică face ce vrea în curtea ei, acum riscă amendă —» Curaj.TV | Media alternativă
06:54:32BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:18:48Piața sărăciei în jurul gării Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
19:16:29Primarul se judecă pe banii satului —» Curaj.TV | Media alternativă
15:36:27Scriitoarea Maria Pilchin în dialog cu cititorii —» BiblioCity
15:33:40Dialoguri dintre generații: Întru binele prezentului și a viitorului comun —» BiblioCity
05:18:58La aniversară: Criticul și istoricul literar Vitalie Răileanu la 65 de ani de la naștere —» BiblioCity
05:16:30Zece volume despre viața și domnia lui Ștefan cel Mare —» BiblioCity
19:35:13Despre ipocrizia PNL București și tăierile ilegale —» Curaj.TV | Media alternativă
19:20:54Uniți, salvăm, Parcul IOR! Marș de #protest —» Curaj.TV | Media alternativă
19:15:58Poliția staționează periculos și ilegal în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
13:04:26Празнуване на Лазаровден в Българската библиотека „Христо Ботев” —» Biblioteca Hristo Botev
15:13:36Serghei Lunchevici, ultimul lăutar —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
13:27:53Percepția „transformării digitale” la Biblioteca de Arte —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:20:13Branişte - colţişorul meu de rai —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:03:08Bibliotecarii din raionul Ungheni au fost sărbătoriți ca la carte —» BPR Ungheni's Blog
10:15:54O vizită de lucru la Biblioteca de arte „Tudor Arghezi” —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
06:31:04COSMOGRAME DE LA „EXPRES CULTURAL” —» Leo Butnaru
15:13:23CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:21:08CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:48:35Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:45:59POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:38:58BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal