Supa crema de dovleac cu raci gatita in dovleac la cuptor




Pe 28 septembrie in Rep. Moldova este organizat Festivalul Dovleacului si se prepara bucate din dovleac, eu nu am avut putinta sa merg la festival, dar am avut un dovleac frumos, care ma astepta sa-i pun in valoare gustul si calitatile pozitive pe care le are asupra organismului nostru, imbogatindu-ne cu sanatate :) !
Am vrut sa completez dovleacul cu o nota mai de lux, combinandu-l cu racii care-mi plac si ei foarte mult, per ansamblu a iesit foarte delicios :)

Ingrediente:
  • 1 dovleac de 2,5 kg
  • 20 de raci
  • 1 lingura de sare de mare grunjoasa
  • 1 legatura marar
  • 5 boabe de ienibahar
  • 50 gr. unt
  • 1,5  linguri rase de amidon
Mod de preparare:
  • Dovleacul se spala si se coace in cuptor la foc iute timp de ~ 1,30 ore, nu trebuie decat sa inceapa sa prinda culoare.
  • Intre timp cat se coace dovleacul, spalati racii, daca sunt vii, ii congelati 30 de minute, apoi ii spalati foarte bine, pe fiecare in parte sub jet de apa rece.
  • Puneti racii la fiert, intr-o cratita, turnati apa cat sa-i cuprinda si puneti sarea, mararul spalat si boabele de ienibahar, ii fierbeti 15 minute din momentul cand incepe apa sa fiarba.
  • Scoateti racii din apa ( apa o strecurati si o pastrati pentru supa ). 
  • Curatati racii dupa ce s-au racit putin, mai intai le rupeti labele pe care le pastrati pentru supa apoi, scoateti carnea din cozi, indepartand matul din interiorul carnii si o pastrati deoparte. 
  • Dupa ce s-a racit putin dovleacul copt, ii taieti partea de sus, in asa fel ca sa va rezulte un capacel, ii scoateti cu ajutorul unei linguri semintele si fibrele din interior apoi, tot cu ajutorul lingurii ii scobiti pulpa din interior, avand grija sa-i lasati peretii intregi cu grosimea de 2 cm, pastrati pulpa dovleacului pentru supa. 
  • Maruntiti labele racilor cat mai marunt, cu ajutorul unui blender, turnati in cana blenderului putina supa in care au fiert racii, ca sa mearga treaba mai usor. 
  • Strecurati piureul obtinut si il amestecati cu pulpa dovleacului maruntita cu ajutorul blenderului la fel de fin, ca sa va fie mai usor sa o maruntiti, turnati putina supa in cana blenderului. 
  • Acum dupa ce ati impreunat ambele piureuri, le subtiati cu supa de la raci, turnati cate putina supa si amestecati pana ajungeti la consistenta de supa crema. 
  • Turnati supa obtinuta intr-o cratita si o aduceti la temperatura de fierbere, acum turnati in ea amidonul diluat cu putina apa rece si un cub de unt de calitate, mai fierbeti supa timp de 2, 3 minute, gustati supa si mai adaugati sare, daca e cazul.
  • Turnati supa in dovleacul copt in prealabil, lasand ~ 3 cm de la marginea de sus, ca sa nu dea in foc cand va incepe sa fiarba in cuptor. 
  • Coaceti supa fara capacelul dovleacului pe care l-ati taiat, in cuptorul incins la 200 de grade C, aproxemativ 30 de minute, pana devine putin mai aramiu la culoare. 
  • Am servit supa garnisita cu cateva bucatele de carne de raci, seminte de dovleac prajite (pe care le-am pastrat de la dovleacul copt ) si crutoane proaspat coapte, stropite cu putin ulei de masline, putina paprica dulce, mix de ierburi provinciale si frecate cu putin usturoi dupa ce s-au copt timp de 15 minute la 180 de grade Celsius.
 Este o supa surprinzator de gustoasa, de sezon si sanatoasa.

Pofta buna!


Sursa
2014-09-29 20:56:50



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

21:48:24biological weapon —» turn up the silence
07:09:047 februarie 2024 - ,,Citim împreună, schimbăm lumea” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
15:08:19la rétrospective de l’année 2023 —» turn up the silence
05:07:43JURNALUL DE LA HYPERION (V) —» Leo Butnaru
15:28:05trigger warning: —» turn up the silence
13:58:13A sunat primarul să descînte o consilieră —» Curaj.TV | Media alternativă
10:34:10Cică face ce vrea în curtea ei, acum riscă amendă —» Curaj.TV | Media alternativă
06:54:32BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:18:48Piața sărăciei în jurul gării Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
19:16:29Primarul se judecă pe banii satului —» Curaj.TV | Media alternativă
15:36:27Scriitoarea Maria Pilchin în dialog cu cititorii —» BiblioCity
15:33:40Dialoguri dintre generații: Întru binele prezentului și a viitorului comun —» BiblioCity
05:18:58La aniversară: Criticul și istoricul literar Vitalie Răileanu la 65 de ani de la naștere —» BiblioCity
05:16:30Zece volume despre viața și domnia lui Ștefan cel Mare —» BiblioCity
19:35:13Despre ipocrizia PNL București și tăierile ilegale —» Curaj.TV | Media alternativă
19:20:54Uniți, salvăm, Parcul IOR! Marș de #protest —» Curaj.TV | Media alternativă
19:15:58Poliția staționează periculos și ilegal în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
13:04:26Празнуване на Лазаровден в Българската библиотека „Христо Ботев” —» Biblioteca Hristo Botev
15:13:36Serghei Lunchevici, ultimul lăutar —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
13:27:53Percepția „transformării digitale” la Biblioteca de Arte —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:20:13Branişte - colţişorul meu de rai —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:03:08Bibliotecarii din raionul Ungheni au fost sărbătoriți ca la carte —» BPR Ungheni's Blog
10:15:54O vizită de lucru la Biblioteca de arte „Tudor Arghezi” —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
06:31:04COSMOGRAME DE LA „EXPRES CULTURAL” —» Leo Butnaru
15:13:23CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal