Inghetata de cafea



Inca o bunatate pentru iubitorii de cafea :)Ingrediente:
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 300 smantana pentru frisca
  • 100 gr. zahar ( se poate adauga mai mult sau mai putin zahar, dupa gust )
  • 1 pachetel de zahar vanilat ( optional )
  • 4 lingurite cu varf de cafea solubila ( eu am folosit Jacobs Monarch Millicano, este o cafea macinata combinata cu cafea solubila )
  • 25 ml. coniac (optional )
Mod de preparare:
  • Fierbem laptele si dizolvam in el cafeaua, dupa ce s-a racit putin il turnati cu atentie peste galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat si zaharul, amestecand energic.
  • Turnati compozitia intr-o cratita cu peretii grosi si o puneti pe foc mic, amestecati crema in continuu cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
  • Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas, ca sa opriti procesul de gatire.
  • Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
  • Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
  • Frisca se mixeaza pana va forma moturi.
  • Cu ajutorul unui tel, incorporati crema de galbenusuri racita si coniacul, in frisca mixata.
  • Turnati inghetata intr-o tava de copt din sticla cu diametrul de ~28 cm, o acoperiti cu folie de plastic si o puneti in congelator ( in tava, va ingheta mai repede, pentru ca are o suprafata mai intinsa ). 
  • Amestecati inghetata cu un tel ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.
Pofta buna !!!

Sursa
2014-09-19 21:30:07



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

21:48:24biological weapon —» turn up the silence
05:44:31APROAPE POEM —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:36:03POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:28:25BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
07:09:047 februarie 2024 - ,,Citim împreună, schimbăm lumea” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
15:08:19la rétrospective de l’année 2023 —» turn up the silence
05:07:43JURNALUL DE LA HYPERION (V) —» Leo Butnaru
15:28:05trigger warning: —» turn up the silence
13:58:13A sunat primarul să descînte o consilieră —» Curaj.TV | Media alternativă
10:34:10Cică face ce vrea în curtea ei, acum riscă amendă —» Curaj.TV | Media alternativă
06:54:32BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:18:48Piața sărăciei în jurul gării Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
19:16:29Primarul se judecă pe banii satului —» Curaj.TV | Media alternativă
15:36:27Scriitoarea Maria Pilchin în dialog cu cititorii —» BiblioCity
15:33:40Dialoguri dintre generații: Întru binele prezentului și a viitorului comun —» BiblioCity
05:18:58La aniversară: Criticul și istoricul literar Vitalie Răileanu la 65 de ani de la naștere —» BiblioCity
05:16:30Zece volume despre viața și domnia lui Ștefan cel Mare —» BiblioCity
19:35:13Despre ipocrizia PNL București și tăierile ilegale —» Curaj.TV | Media alternativă
19:20:54Uniți, salvăm, Parcul IOR! Marș de #protest —» Curaj.TV | Media alternativă
19:15:58Poliția staționează periculos și ilegal în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
13:04:26Празнуване на Лазаровден в Българската библиотека „Христо Ботев” —» Biblioteca Hristo Botev
15:13:36Serghei Lunchevici, ultimul lăutar —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
13:27:53Percepția „transformării digitale” la Biblioteca de Arte —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:20:13Branişte - colţişorul meu de rai —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:03:08Bibliotecarii din raionul Ungheni au fost sărbătoriți ca la carte —» BPR Ungheni's Blog