Tiramisu la pahar cu nectarine si mure ( reteta video)



Un desert de vara racoritor si foarte gustos, un mare avantaj este ca se face fara sa folositi focul, tinand cont de caldurile de afara, cred ca e binevenit :)  !

Ingrediente:
  • 1 pahar suc de portocale proaspat stors,
  • 2 nectarine,
  • 1 canuta de mure,
  • 250 gr. branza Mascarpone,
  • 2 oua ( asigurati-va ca sunt proaspete )
  • 4 linguri zahar,
  • 1 pachetel zahar vanilat,
  • 30 ml. coniac, 10 piscoturi Savoiardi,
  • ciocolata amaruie, menta pentru decor
 Mod de preparare:
  • Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel.
  • Separam galbenusurile de albusuri.
  • Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in albusuri.
  • Mixam albusurile pana obtinem o bezea pufoasa.


  • Mixam branza Mascarpone cu galbenusurile pana obtinem o crema omogena.
  • Adaugam coniacul in crema si mai mixam o data ( coniacul in aceasta reteta are nu numai rolul de aromatizator, dar si de un bun dezinfectant, luand in cosideratie faptul ca vom folosi oua ne prelucrate termic).
  • Cu ajutorul unui tel in forma de para, incorporam albusurile batute in crema de branza cu miscari circulare de jos in sus, punem crema la frigider, pana vom pregati fructele.


  • Taiem fructele.


  • Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, facem carceii din ciocolata pentru decor,care trebuie sa fie la temperatura camerei (veti reusi mai bine, daca ciocolata e chiar tinuta in prealabil intr-un loc cald, spre exemplu in bucatarie langa o sursa de caldura ).


  • Asamblam desertul in pahare,incepem cu un strat de piscoturi Savoiardi inmuiati in suc de portocala.
  • Continuam cu un strat de fructe taiate apoi un strat de crema, repetam sa aranjam in aceeasi ordine inca o data.

Pofta buna !

Sursa
2014-07-28 19:15:20



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

07:09:047 februarie 2024 - ,,Citim împreună, schimbăm lumea” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:58:13A sunat primarul să descînte o consilieră —» Curaj.TV | Media alternativă
10:34:10Cică face ce vrea în curtea ei, acum riscă amendă —» Curaj.TV | Media alternativă
06:54:32BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal
19:18:48Piața sărăciei în jurul gării Chișinău —» Curaj.TV | Media alternativă
19:16:29Primarul se judecă pe banii satului —» Curaj.TV | Media alternativă
15:36:27Scriitoarea Maria Pilchin în dialog cu cititorii —» BiblioCity
15:33:40Dialoguri dintre generații: Întru binele prezentului și a viitorului comun —» BiblioCity
05:18:58La aniversară: Criticul și istoricul literar Vitalie Răileanu la 65 de ani de la naștere —» BiblioCity
05:16:30Zece volume despre viața și domnia lui Ștefan cel Mare —» BiblioCity
19:35:13Despre ipocrizia PNL București și tăierile ilegale —» Curaj.TV | Media alternativă
19:20:54Uniți, salvăm, Parcul IOR! Marș de #protest —» Curaj.TV | Media alternativă
19:15:58Poliția staționează periculos și ilegal în intersecție —» Curaj.TV | Media alternativă
13:04:26Празнуване на Лазаровден в Българската библиотека „Христо Ботев” —» Biblioteca Hristo Botev
15:13:36Serghei Lunchevici, ultimul lăutar —» CHIŞINĂU MUZICAL | Blogul Bibliotecii de Arte "Tudor Arghezi"
13:27:53Percepția „transformării digitale” la Biblioteca de Arte —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
13:20:13Branişte - colţişorul meu de rai —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
11:03:08Bibliotecarii din raionul Ungheni au fost sărbătoriți ca la carte —» BPR Ungheni's Blog
10:15:54O vizită de lucru la Biblioteca de arte „Tudor Arghezi” —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
06:31:04COSMOGRAME DE LA „EXPRES CULTURAL” —» Leo Butnaru
15:13:23CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
09:21:08CONTOPIRE CU TIMPUL —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:48:35Neron/Nerón* —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:45:59POMELNIC —» Andrei LANGA. Blogul personal
08:38:58BUTOIUL LUI DIOGENE —» Andrei LANGA. Blogul personal