Acţiunea de Crăciun: Faptă nu Vorbă şi Oastea Fiară în Nisporeni şi Tighina


  În ajun de Crăciun grupul organizat de suporteri OASTEA FIARĂ, împreaună cu grupul de acțiune FAPTĂ NU VORBĂ,  au organizat câteva acțiuni sociale în orașul Nisporeni. (21.12.2013)


  Grupul nr. I, ce a întrunit în sine 7 persoane a avut ca misiune despicarea lemnelor pentru iarnă la Mănăstirea de măicuțe din Vărzărești (Nisporeni). Am considerat că ţine de responsabilitatea noastră ca creștini, și ca bărbați, în ajun de Crăciun să dăm o mână de ajutor la cea mai veche mănăstire din Basarabia prin munca fizică. În decurs de 4 ore tinerii au despicat buturugi de lemn, au fost invitați să facă o pauză și să ia masa împreună cu măicuțele și preotul bisericii. Pe final, tinerii au avut parte de o conversație cu preotul bisericii Siluan, în care s-au arătat bucuroși și entuziasmați la o ulterioară colaborare.Cu o săptămână înainte de acțiune, tinerii s-au adresat la Asistentul social din Nisporeni pentru informații legate de persoanele ajunse în impas, situația cărora necesită o intervenție cât mai rapidă. Au fost identificate 3 cazuri stringente:

- Grupul nr. II a ajutat prin gospodărie o familie social-vulnerabilă - o doamnă  de 92 de ani și fiica sa de 64 de ani, rămași singuri. Tinerii au făcut curat prin curte, au cărat gunoiul ce s-a acumulat de-a lungul anilor și au tăiat arbuștii de prin ogradă. Pe final au înmânat câteva pungi cu produse alimentare de primă necesitate și mici cadouri pentru această familie.

- Grupul nr. III a dat o mână de ajutor în gospodăria unui domn, ajuns în impas. Dl Gheorghe are probleme de sănătate și nu mai are capacitatea de a avea grijă de casă și ogradă. Din păcate, ajuns la vârsta de 53 de ani,  a rămas singur. Casa i s-a dărâmat ceva timp în urmă, dar fiind faptul că din cauza problemelor de sănătate el nu mai poate face mai nimic prin gospodărie, și acum este nevoit să trăiască în bordeiul de lângă casă. Ajunși la fața locului, băieții din grupul nr. III au văzut că ograda este plină de salcâmi, gardul practic dărâmat, iar pentru o iarnă întreagă dl Gheorghe a putut aduna doar un braț de vreascuri mici. Băieții au făcut ordine în grădină, au tăiat o parte din salcâmi, au tăiat lemne pentru iarnă și au reparat porțiunea cea mai gravă a gardul. La final, tinerii au înmânat câteva sacoșe cu produse alimentare de primă necesitate și i-au promis dl. Gheorghe că se vor revedea cât de curând. 


- Grupul nr. IV, a fost la un tânăr de 22 de ani, care este imobilizat la pat din cauza unui incident ce a avut loc recent. El fiind un simplu păstor, un băiat calm și sârguincios, a fost împușcat în burtă. Medicii au intervenit, însă cazul este mult prea complicat pentru spitalul raional și necesită o operație mult mai complicată în Chișinău. După ce l-au externat din spital, concubina l-a părăsit, fiind lăsat în voia sorții. La momentul venirii tinerilor din FNV și OF, starea acestui băiat era gravă. De tânăr avea grijă o vecină mai în vârstă, care din când în când mai trecea să-l hrănească. Situația era absolut critică. S-a aflat că tânărul nu are buletin sau alte acte de identitate, evident neavând nici poliță de asigurare. Grație unor persoane din administrația publică locală, contactate de către tineri, tânărul a fost transportat de urgență în spital unde a primit îngrijire medicală. Însă, medicii spun că este nevoie de o operație ce implică sume enorme de bani. Recunoaștem, că nu avem experiența necesară pentru a lansa astfel de campanii de strângere de fonduri, DAR, lansăm un apel către întreaga societate pentru a interveni în această situație și să încercăm să găsim o soluție pentru acest băiat de doar 23 (!) de ani. Vă rog să transmiteți acest caz mai departe, către persoanele din domeniu, sau care au mai multă experiență ca să ne ajute să lansăm o campanie de ajutorare a tânărului. Nu fiți indiferenți !

Totodată, în ziua de duminică (22.12.2013) băieții din grupul FAPTĂ NU VORBĂ şi OASTEA FIARĂ, alături de grupul de inițiativă "Noi credem în minuni" au vizitat Centrul de reabilitare pentru Copii și Casa de copii din Tighina, unde au petrecut timpul cu picii din aceste instituții şi le-au oferit cadouri și donații.


Pe final dorim să transmitem următorul mesaj: "Viitorul vine prin noi înșine. Schimbând atitudinea față de lucrurile ce ne înconjoară, manifestând ajutor omenesc față de cei de lângă tine, schimbi lumea în care trăiești." 
Aceste acțiuni sunt doar un început în ceea ce privește activitatea socială a grupurilor FAPTĂ NU VORBĂ și OASTEA FIARĂ. Sperăm că și alți tineri se vor alătura acțiunilor noastre, și prin fapte concrete vor demonstra iubirea sa față de neam, patrie și credință.

Sursa
2013-12-23 22:34:00Comenteaza

Ultimele 25 posturi adăugate

20:08:31Polițistă la volan, la fel ca bărbații cu epoleți, sfidătoare —» Curaj.TV | Media alternativă
19:47:06Am pierdut mii de dolari pe false ”investiții”! —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:08Anxietatea – de la cauze și consecințe, la soluții —» Moldova Creștină
05:42:32«Новости Приднестровья» продолжают тырить —» Бессарабские хроники
00:05:00Black Friday: All of Our Deals in One Spot —» Misterioz
18:44:12Cehia. Moldovenii de peste hotare sunt „diasporă” —» Curaj.TV | Media alternativă
17:24:22Zice că l-au păcălit cu locul de muncă în Germania —» Curaj.TV | Media alternativă
14:27:05Programul ,,Opera jubiliară a anului 2022” —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
13:26:41Infografic ,,Septembrie - nici o zi fără lectură" —» Biblioteca Publică or.Rîşcani
10:10:31A fi bun nu costă mult, dar aduce dobânzi mari! —» Moldova Creștină
18:55:30Valurile mortale din asfalt au supraviețuit două anotimpuri —» Curaj.TV | Media alternativă
18:48:59Tramvaiul răzbunător de pe ruta 11 —» Curaj.TV | Media alternativă
16:02:58Omofonele – unde punem cratima?  —» Moldova Creștină
16:00:13Ar trebui să ne doară… | Poezie de Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
13:00:16Interviu cu Vasile Gherasimciuc, Director al Sărbătorii Speranței în Moldova (14-16 Iulie 2023) —» Moldova Creștină
10:00:14Nu ne mai pasă | Opinie Mașa Rotaru —» Moldova Creștină
21:58:36O activitate de interes maxim… —» Centrul Comunitar Instruire, Acces Informaţie Călăraşi
21:04:16Solidaritate cu revolta din Iran, protest la Oslo —» Curaj.TV | Media alternativă
20:30:36Au adus cu trenul sute de mașini noi în capitala sufocată de trafic —» Curaj.TV | Media alternativă
20:24:15Locomotivă de 55 de ani mai cară trenuri CFR —» Curaj.TV | Media alternativă
16:01:51Concurs de oferte pentru achiziționarea produselor igienice —» Asociaţia Obştească "Demos"
15:27:37Concurs de oferte pentru achiziția produselor alimentare —» Asociaţia Obştească "Demos"
12:56:46Cea mai delicioasă pizza pe tigaie —» Sunt MAMĂ!
12:40:48Aur pentru echipa de elevi și profesori de la Colegiul „Nichita Stănescu” din Ploiești —» Curaj.TV | Media alternativă
10:00:41Cumpără adevărul | Editorial Radu Blendarencu —» Moldova Creștină