Zefir de capsune



Zefirul de capsune – este un deliciu extraordinar pentru copii si maturi, are o textura usoara ca un burete plin de aer, nu este foarte dulce si cel mai important proaspat si econom ! Usor de pregatit, acest desert ar fi completarea perfecta pentru o masa dulce !
Ingrediente:
- 100 gr. zahar
- 50 gr. praf pentru jeleu de capsuni
- 20 gr. gelatina
- zahar pudra – pentru tavalit si pentru infainat forma
- 200 ml. apa de la filtru sau plata
- 1 pachetel de zahar vanilat
- 3 linguri de gem de capsuni ( trecut printr-o sita ), sau un varf de sare de lamaie.
- 1/3 linguruta rasa de bicarbonat de sodiu ( optional )

Infainam cu zahar pudra, o tava de yena sau folosim una de silicon
Inmuiem gelatina intr-o 100 ml. din cantitatea totala de apa, pentru circa 15 minute.
Intre timp, aduceti la temperatura de fierbere 100 ml. din apa ramasa.
Intr-un castron adanc amestecam jeleul de capsuni, zaharul, zaharul vanilat si apa fierbinte. Mixati ingredientele la inceput la viteza mica, dupa 1 - 2 minute mixam la viteza medie si dupa 5 minute, mixam compozitia la cea mai mare viteza, timp de 10 minute.



In timpul mixarii, compozitia isi va schimba consistenat si va deveini din ce in ce mai groasa, isi va schimba culoarea de la roz la roz pal.
Turnati compozitia obtinuta in tava, o nivelati uniform cu o spatula si o pudrati putin pe deasupra cu zahar pudra.
Acoperiti tava cu o folie de plastic si o puneti in frigider pentru 6-7 ore, de preferat peste noapte.



Pofta buna !
Sursa
2013-12-23 10:56:30