Zefir de capsune



Zefirul este cunoscut inca din Grecia antica, unde a fost numit in cinstea zeului Zefir, conform mitului, reteta a fost adusa oamenilor in dar de acest zeu.

Zefirul de capsune – este un deliciu extraordinar pentru copii si maturi, are o textura usoara ca un burete plin de aer, nu este foarte dulce si cel mai important proaspat si econom !  Usor de pregatit, acest desert ar fi completarea perfecta pentru o masa dulce !


Ingrediente:
  • 100 gr. zahar 
  • 50 gr. praf pentru jeleu de capsuni 
  • 20 gr. gelatina 
  • zahar pudra – pentru tavalit si pentru infainat forma
  • 200 ml. apa de la filtru sau plata 
  • 1 pachetel de zahar vanilat 
  • 3 linguri de gem de capsuni ( trecut printr-o sita ), sau un varf de sare de lamaie.
  • 1/3 linguruta rasa de bicarbonat de sodiu ( optional ) 

Mod de preparare:In primul rand pregatim o tava in care vom raci zefirul .
Infainam cu zahar pudra, o tava de yena sau folosim una de silicon
Inmuiem gelatina intr-o 100 ml. din cantitatea totala de apa, pentru circa 15 minute.
Intre timp, aduceti la temperatura de fierbere 100 ml. din apa ramasa.
Intr-un castron adanc amestecam jeleul de capsuni, zaharul, zaharul vanilat si apa fierbinte. Mixati ingredientele la inceput la viteza mica, dupa 1 - 2 minute mixam la viteza medie si dupa 5 minute, mixam compozitia la cea mai mare viteza, timp de 10 minute.Topim gelatina hidratata la bain-marie si o turnam in bolul mixerului, mai mixam compozitia inca 10 minute
Adaugam pireul pregatit din gemul de capsuni si bicarbonatul de sodiu, mai mixam 10 minute.

In timpul mixarii, compozitia isi va schimba consistenat si va deveini din ce in ce mai groasa, isi va schimba culoarea de la roz la roz pal.
Turnati compozitia obtinuta in tava, o nivelati uniform cu o spatula si o pudrati putin pe deasupra cu zahar pudra.
Acoperiti tava cu o folie de plastic si o puneti in frigider pentru 6-7 ore, de preferat peste noapte.

A doua zi portionati zefirul in bucati patrate si le tavaliti fiecare bucatica aparte in zahar pudra.

Aranjati bucatile de zefir pe un platou si le serviti la masa, acest desert se poate pastra intr-o punga de celofan, in frigider timp de 10 zile.
Pofta buna ! 

Sursa
2013-12-23 10:56:30



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

08:42:00STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
17:04:34În sfârșit, știu ce vreau să mă fac când voi fi mare! —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
11:22:00argivă 2019 —» Leo Butnaru
07:47:00POEZIA FRANCEZĂ —» Leo Butnaru
07:13:00DIN COSMOGRAME —» Leo Butnaru
07:32:00DINTR-O ANTOLOGIE RECENTĂ —» Leo Butnaru
21:49:14Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:24:04Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:21:11Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:06:00EXIST, DECI RĂSPUND —» Leo Butnaru
19:22:06Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
15:58:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
07:40:00LEOLOGISMELE ȘI TRADUCEREA —» Leo Butnaru
20:51:57Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:01:47Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
09:07:08A fost lansată noua ediție a Fine Wine Guide —» Fine Wine
09:02:00DIN POEZIA LUMII —» Leo Butnaru
23:25:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:03:49Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:48:55Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:43:31Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
11:12:40Premieră: Instinct Feteasca Neagră 2025 Gogu Winery —» Fine Wine
07:57:24Cracovia, oraș al marilor artiști —» Biblioteca de Arte 'Tudor Arghezi'
03:34:16Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
21:03:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки