DESERT DE CRACIUN – TRUNCHI CU NUTELLA
Imi place enorm de mult cum arata acest deliciu cu Nutella – poate infrumuseta cu siguranta orice masa de Craciun. Ca sa fiu sincera se poate gati si cu alte ocazii, schimband designe-ul putem aborda orice tema . Nu este greu de facut si se manca cat ai clipi din ochi.
INGREDIENTE:
oua- 5 buc.
zahar – 140 gr
miere de albini – 10 gr
faina – 100 gr
vanilina – 1 pliculet
MOD DE GATIRE:
Batem aparte galbenusurile de oua cu 90 gr de zahar cu ajutorul unui mixer electric (cam 10 minute, pana cand se dizolva zaharul in totalitate), adaugam vanilina si mierea si amalgamam bine.
Batem si albusurile cu restul de zahar, tot cam 10 minute – trebuie sa obtinem o masa spumoasa si consistenta. Impreunam albusurile cu galbenusurile si amestecam foarte atent cu o lopatica de jos in sus, dupa care adaugam si faina cernuta putin cate putin.
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt, turnam masa obtinuta si o nivelam frumos. Dam la cuptorul static preincalzit (220 grade) pentru 5-7 minute.
Scoatem tava din cuptor si transferam imediat blatul obtinut cu tot cu hartia de copt pe o suprafata rece (adica pe masa). Acoperim ermetic cu pelicula (aburii formati vor mentine blatul umed si il vom putea rula cu usurinta) si lasam sa se raceasca definitiv.
Cand s-a racit blatul il ungem cu nutella, lasand cate 1-2 cm “curate” la borduri. Rulam si invelim cu hartie de copt sau de staniol. Punem in frigider pentru cel putin jumate de ora.
Scoatem din frigider si taiem 2 cm de la borduri. Mai departe dam frau liber fanteziei – decoram cu placere!

Sursa
2013-12-06 21:28:03