blog cu sare si piper

 blog cu sare si piper blog cu sare si piper


Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase
RSS posts

Hobby


Comenteaza





SOMON IN STIL MEDITERANEAN
Pentru a pregati somonul in stil mediteranean avem nevoie de foarte putine ingrediente si doar  de 25 minute din timpul nostru pretios (10 minute pentru pregatiri si alte 15 pentru coacerea in cuptor). Despre proprietatile somonului nu va spun nimic in acest articol, se vorbeste foarte mult in emisiunile televizate  si pe paginile revistelor; si …
TARTA CU BRANZA (RICOTTA) SI ZUCCHINI
  Aceasta tarta este un aperitiv excelent, dar poate inlocui foarte bine si o cina, daca dorim sa mancam usurel. Nu va mai zic ca putem intampina niste oaspeti cu acest platou prezentabil, iar la un paharel de vin alb chiar merge de minune o felioara delicioasa. Sa vedem lista de ingrediente si cum se …
TARTA CU PERE „INECATE”
Daca e sa judecam dupa ingrediente aceasta tarta ar trebui sa fie una simpla, daca e sa judecam dupa complexitate – la fel nimic complicat, iar daca o privim ne dam seama ca este o bijuterie culinara. Pentru ca perele sunt folosite intregi si „inecate” in aluat inainte de a da tava la cuptor obtinem …
TORT VICTORIA SPONGE
Am fost curioasa sa gatesc acest tort de origine engleza ca sa vad ce gust are. Am auzit multe cuvinte de lauda la adresa lui, dar… sa nu crezi pana nu vezi/gusti 🙂 Se spune ca a fost preferatul reginei engleze Victoria, care il servea cu multa placere in timpul traditionalei ceremonii „ceaiul de la …
CHEESECAKE FARA COACERE
Cheesecake-ul fara coacere de obicei se face cu gelatina, insa nu toti prefera asemenea varianta. Astazi vin cu o reteta de cheesecake cu ciocolata alba in loc de gelatina. Daca va place cum arata sa trecem la treaba. INGREDIENTE: pentru blat: biscuiti integrali – 350 gr unt – 130 gr pentru umplutura: ricotta (branza de …
PASTE CU SOS DE GORGONZOLA
  Cascavalul gorgonzola poate fi cremos si dulce sau decis si picant, este produs din lapte de vaca si imbogatit cu Penicillium Roqueforti – o specie de mucegai. In timpul maturarii formele de cascaval sunt gaurite pentru a favoriza trecerea aerului, proces care permite mucegaiului sa  se dezvolte. Acest cascaval are origini foarte antice, se …
PRAJITURA DE POST CU NESQUIK
Bunatate fara unt, lapte sau oua, aceasta prajitura este perfecta pentru perioadele de post, atunci cand trebuie sa respectam anumite restrictii alimentare. Este adevarat ca in comert se gasesc mancaruri (inclusiv deserturi) de post, dar cat de siguri putem fi ca au fost gatite in mod corect si natural, fara utilizarea conservantilor, colorantilor, grasimilor daunatoare …
PANCAKES CU RICOTTA
Ce sunt pancakes-urile? Sunt niste clatite  de origine americana, mai grosute decat clatitele noastre europene din cauza bicarbonatului sau prafului de copt prezent in aluat. Astazi raspandite in toate bucatariile lumii, sunt dulci sau sarate, se consuma cu unt, magiun,  frisca sau cascaval, branza moale, ceapa, prosciutto etc. Astazi la micul dejun am gatit pancakes-uri …
RULOU CU BRANZA SI BLAT DIN MORCOVI
De ceva timp pastrez in arhive acesta reteta. Nici nu mai tin minte de unde am prelevat-o, cert este ca o am in limba rusa, deci, am pescuit-o undeva in apele internetului rusesc. Mi-a placut cum arata, este prezentabila, de un portocaliu  incins, capabil sa „aprinda” orice masa de sarbatoare. INGREDIENTE: pentru blat: morcovi – …
BISCUITI SCOTIENI SCONES
Englezilor le place sa bea ceai, lucru pe  care il fac cu mare placere pe parcursul intregii zile, servind-ul cu delicii dulci sau sarate. Biscuitii pe care vi-i propun atentiei astazi fac parte din lista celor preferati de englezi. Eu de fapt i-as numi mai degraba „painele”, nu biscuiti, din cauza gustului lor neutru – …

Generat în 0.214 secunde.