PERISOARE IN SOS ALB

IMG_2044

Aceasta mancare se poate gati cu perisoare din diverse tipuri de carne – de pui, porc sau vita. Varianta pe care v-o propun astazi este acea cu perisoare din carne tocata mixta de porc si vita. Deci, vom avea nevoie de:

INGREDIENTE (pentru 2 persoane):

carne macinata mixta de porc si vita – 300 gr
oua – 1-2 buc.
smantana – 200 gr
faina -1-2 linguri
ulei – 2-3 linguri
patrunjel tocat
sare, piper

MOD DE GATIRE:

Punem carnea intr-un bol, spargem doua oua mici sau unul mare, saram, piparam si amestecam foarte bine. Cu mainile umede formam perisoare de dimensiuni nu prea mari si le aranjam pe un carpator sau pe o farfurie. Incingem uleiul intr-o tigaie si punem perisoarele la prajit. Le intoarcem foarte repede, fara ca sa le tinem foarte mult pe foc, in caz contrar sosul de smantana in care vor fierbe nu va mai avea culoarea alba.

IMG_2033    IMG_2035

Intr-un bol amestecam smantana cu faina (daca nu reusim sa facem acest lucru in timp ce se prajesc perisoarele o putem face imediat ce am stins focul de sub tigaie). Turnam amestecul obtinut peste perisoarele din tigaie, facem focul mediu-mic si amestecam incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Adaugam si apa rece, pentru ca sosul va deveni din ce in ce mai dens. Nu va zic nimic despre cantitatea de apa, ea depinde de cum va place sa fie sosul. Din moment se da in clocot saram, piparam si micsoram si mai mult focul. Punem un capac si lasam sa fiarba, amestecand periodic (aproximativ 20 minute).

IMG_2036    IMG_2039

Servim cald in farfurii adanci, presurand cu patrunjel tocat.



Sursa
2013-11-24 22:45:08



Comenteaza





Ultimele 25 posturi adăugate

06:15:00JURNALUL CA MEMORIE —» Leo Butnaru
06:41:00DIN POEZIA UNIVERSALĂ —» Leo Butnaru
07:09:00DIN STRICTUL NECESAR —» Leo Butnaru
16:08:00toamna fără aripi —» penULTIMUL DAC
11:13:44Moldova (+ Georgia) și jocurile marilor puteri —» Curaj.TV | Media alternativă
06:03:17DIN YES-EURI —» Leo Butnaru
13:07:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:31:00PĂZITOR ȘI SCRIITOR —» Leo Butnaru
20:45:20Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:26:07Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
18:04:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:30:53Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
14:02:19Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:18:00DIN YES-EURI —» Leo Butnaru
00:39:44Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:18:25Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
22:53:06O plimbare prin Capitala Neamului —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
18:29:28Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
16:44:39Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
06:51:05DIN STRICTL NECESAR —» Leo Butnaru
02:12:33Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
23:17:51Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
19:46:26Peter Heather, John Rapley – Why Empires Fall —» APort | "Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Carag
19:33:08Fără Titlu —» Путепроводные Заметки
17:57:48Fără Titlu —» Путепроводные Заметки